Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Letní komedie Slunce, seno, jahody je úsměvným obrázkem ze života jihočeské vesnice. Zápletka se točí okolo studenta Šimona Pláničky, který do vesnice přijel na prázdninovou praxi. Chce tu v místním kravíně experimentovat na téma dojivosti krav v souvislosti s kulturou prostředí. Zpočátku o tom nechce nikdo ani slyšet, vše se ale změní, když se po vši rozkřikne, že Šimon je synem krajského funkcionáře... Lidovou komedii natočil režisér Zdeněk Troška ve své rodné vsi Hoštice u Volyně, hrají v ní herci i neherci a jako kompars vystupuje téměř celá vesnice. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (767)

Agatha 

všechny recenze uživatele

Jsou tu k přečtení neskutečná moudra, ale nikdo tomuhle filmu neodpáře to, že je neskutečně vtipný a nabitý nesmtelnýma hláškama! O jeho dokonalosti z technického hlediska by se dalo jistě úspěšně polemizovat, v tomto směru vážně nestojí za moc, ale v tomhle případě je to jen nedůležitý detail. Kdo bydlí na vsi, tak tu svojí ves v tom prostě vidí a baví se prvotřídně. Měšťák, bohužel k jeho smůle, tohle asi nikdy nepochopí. Nevím, u které jiné komedie, jsem se někdy v životě takhle nasmál! A to je myslím účel tohoto filmu. Proto nemůžu dát jinak než 5* ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepší českých komedií, které byly kdy natočeny. Kdo tvrdí něco jiného, tak ten sprostě lže. Vážně se jedná o nesmírně pohodový film, ve kterém lze spatřit hodně humoru. Pokud se tedy agresivně nebráníte. Fakt, že se film nelíbí nějakému debilovi, který hraje golf, nedělá z filmu sračku. Film jsem viděl tolikrát, že už na něj mám téměř alergii. Nicméně, mi v dávných dobách dovedl mnohokrát zvednout náladu a zkrátit večer. Slabší 4*. ()

Reklama

Faidra 

všechny recenze uživatele

Období: slušných pár let nazpátek. Místo: rodinný stůl s nedělním obědem. Matka: "Koukej jíst." Sestra: "Já už nemůžu, já se pobleju." Já: "Aby ses náhodou..." Vyhodili nás tehdy od stolu obě, ale budiž to důkazem, jak hluboko se člověku zaryje film, který se mu vlastně vůbec nelíbí. P.S. Po letech jsem na to náhodou mrkla a musím se přiznat, že mé mimické svaly to k úsměvu přimělo nečekaně často, tož navyšuji o hvězdičku. ()

StevenW. 

všechny recenze uživatele

Zlatej šíp když slunce vyšle do polí,rozpálí zem chladnou, jahody když sládnou.Jehličím a senem voní okolí,to je léto co mám rád.Když má léto grády, když je správnej hic.Holky nás maj rády, my je o to víc.Troška něžný lásky nikdy neškodí,v trávě ani v jahodí.Když má léto grády, zem je blažená,vzhůru kamarádi k holkám do sena.Krásnej vzhled je rázem na ten boží svět,zemskej ráj to napohled.Slunce zář když mrakům karty zamíchá,ležím vedle tebe pod blankytným nebem. Dotýkám se tě a štěstím nedýchám,to je léto co mám rád.A proto: Když má léto grády, zem je blažená.Vzhůru kamarádi k holkám do sena.Na zázračný mládí můžeme si hrát,to je léto, co mám rád.:-) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tohle milovanému/nenáviděnému Troškovi sedlo. Divák si i po letech přeje, aby se už konečně objevila Škopková, všechny zfackovala, stáhla nějakého toho králíka a zařvala si u Angeliky. V televizi k vidění s železnou pravidelností, poprvé to bylo s jistou dávkou nápadité venkovské zábavy. Tak to prostě je. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (75)

  • V celej trilógii nie je spomenuté povolanie otca Škopka (Stanislav Tříska). V roku 2016 sa režisér Zdeněk Troška v online rozhovore vyjadril, že si ho vždy predstavoval ako traktoristu. (jakeer)

Související novinky

Navštivte místa, která znáte z českých filmů

Navštivte místa, která znáte z českých filmů

28.08.2019

Dnes již kultovní trilogie Slunce, seno... je neodmyslitelně spjatá s malebnou jihočeskou krajinou. Film má samozřejmě i své odpůrce, ale ti, kteří si ho zamilovali, mají Hoštice za své poutní místo.… (více)

Retro biják 60. – 90. let

Retro biják 60. – 90. let

16.06.2018

Fanoušci retro filmů, zbystřete! Jáchyme, hoď ho do stroje!, Postřižiny, Limonádový Joe, Marečku, podejte mi pero!, Starci na chmelu, Adéla ještě nevečeřela, Noc na Karlštejně, Čtyři vraždy stačí,… (více)

Reklama

Reklama