Reklama

Reklama

Pojídač hříchů

  • USA The Order (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kněz z New Yorku Alex Bernier (Heath Ledger) pomáhá policistce Maře Sinclair (Shannyn Sossamon) vyšetřit případ mrtvého francouzského ambasadora, jehož tělo bylo pokryto mysteriózními náboženskými znaky napsanými v aramejštině. Alex je poslán svým učitelem otcem Dominikem do Říma, aby nechal znaky ve Vatikánu rozluštit. Záhada v Itálii pokračuje, vypadá to, že za vraždou stojí poslední ze starých křesťanských kněží, který se nazývá Sin Eater (pojídač hříchů), člověk, který dokáže z kohokoli vysát všechny hříchy. Má to však jeden háček. Hříšníka to stojí život... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

98% mluvení, 1% akce, 1% efektů a to ještě stěží. Naprosto hluboce podprůměrný film, i když s novým nápadem. Prima0411079332/9751 -- Trik na konci. Mezitím se pouze hodně kecá a filosofuje. Vlastně je celý film v podstatě jedno hluché místo. Postrádá švih, akci i napětí. Pokud mělo jít o horor, tak velmi hluboce podprůměrný. Odpad. Prima3107099342/9800 ()

cashplouch 

všechny recenze uživatele

Jestliže připustíme, že tento film během úvodních 5 minut alespoň naznačuje rozvíjení nějakého příběhu, tak ten se po 15 minutách strávených v Římě potichu a nadobro vytratí. Následuje sled všemožných scén, řazených za sebou stylem "jak se mi to zrovna hodí". Možná je to mysteriózní, ale není to napínavé, není to zajímavé a vůbec - je to jedna obrovská nuda. Nejvíc je mi líto těch herců, protože pronášet na kameru takové nesmysly chce velkou odvahu, a to i v případě, že režisér je váš kámoš. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jako kdyby se ten snímek snažil i něco říct, ale já jsem nakonec nezjistil, co to bylo. Rád jsem zase viděl Heatha v nějakém filmu, který mi zatím unikal, ale tohle nebyl snímek, z kterého bych si ho moc pamatoval. Trochu horor, trochu exorcismus, trochu kritika církve, ale celkově prostě nic moc zpověď. ()

Decker 

všechny recenze uživatele

Uzasnej film. Skveka temna filozoficko-teologicka atmosfera. Dalsim vnadidlem (alespon pro me) filmu je Rim (ktery mam velice rad) a hlavne katerdrala sv. Petra. Herci jsou naprosto v pohode a duo Ledger+Addy k sobe jde velice dobre. Vim ze film se nebude libit urcite vsem tak jako me, ale me se tenhle film opravdu libil. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Moc jsem nevěděl, do čeho jdu, ale vzhledem k docela překvapivému začátku, jsem se na film i těšil. Helgelanda znám především jako režiséra zajímavých akčních filmů (ne Příběh rytíře jsem opravdu neviděl) a navíc tu hrál zesnulý Heath Ledger – takže to přece nemohlo skončit zklamáním, ale opak byl pravdou. Jakožto nevěřící nemám zrovna v lásce filmy s náboženskou tématikou, ale tu a tam přivřu oči, pokud je děj něčím opravdu zajímavý, jenže tady zůstalo jen u několika náznaků a jinak šlo o výkřiky do tmy. Scénář jako celek – mě nezaujal už vůbec a ještě k tomu z toho vznikl pěkný „maglajz“. Jak plynul čas, připadal jsem si jak Alenka v říši divů, co to vlastně ze slibně rozjetého úvodu vzniklo za sračku. Přitom byla zprvu cítit ona potemnělost a napětí v atmosféře, jenže zhruba od poloviny filmu se to celé změnilo v drama, při kterém prvotní dojem vzal velmi rychle roha. Očekával jsem strhující jízdu v podobě pátrání po tajemné postavě, která vysává hříchy a bylo mi docela jedno, zda půjde jen o obyčejného vraha (jak tomu obvykle bývá), nebo se zde bude skutečně jednat o „mýtickou“ postavu, hlavně když tu bude sálat strhující napětí a neustále houstnoucí atmosféra. Dopomáhala mi k tomu i postava Thomase, která měla dosti odlišný způsob víry, přesto sloužila svému Pánu. U některých situací i hlášek jsem se dokonce celkem nasmál. Jenže hlavní roli tu měl Heath Ledger, který byl dost nemastný a neslaný. No a Shannyn toho moc nepředvedla, jelikož nedostala dost prostoru. I proto jsem se uchýlil k maličkostem typu již mnohými zmiňovaného „podsvětí“ Říma, muže v kápi a jeho „oběšenců“. Pořád jsem doufal, že se to posune jiným směrem, leč opět marně. Seznámení s Williamem Edenem mi vlilo novou krev do žil, ale ani s touto postavou si moc tvůrci nepohráli. Scénárista zřejmě spoléhal na speciální efekty a dojemnost jeho příběhu. Bohužel potenciál zůstal nevyužit a já se dál trápil, abych to dokoukal vůbec dokonce. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (6)

  • Peter Weller kvůli své roli důkladně studoval staré náboženské rituály. (HappySmile)
  • Světová premiéra filmu měla být původně už 17. ledna 2002. Vydání bylo odloženo kvůli speciálním efektům, které se musely celé přepracovat, protože někdy vypadaly značně směšně. Hříchy, které po smrti vystupovaly z těl, totiž vypadaly jako kalamari. (HappySmile)

Reklama

Reklama