Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Během dovolené v Hong-Kongu se paní Ma narodí dvě identická dvojčata. Z té samé nemocnice se však pokouší utéct zloděj a vezme si jedno z dvojčat jako rukojmí. V tom všem zmatku se dítě nakonec ztratí a pan a paní Maovi se vrací do New Yorku pouze s jedním dítětem. O několik let později je z Johna Ma populárn klavírista a dirigent, který neví nic o svém dvojčeti Boomerovi, který se protlouká v Hong-Kongu jako automechanik, závodník a příležitostný bodyguard. Během Johnovy cesty do Hong-Kongu, kde má koncertovat dojde k jejich záměně a tak jsou dvojčata náhle v rolích o kterých neví ani zblo. (Fary)

(více)

Recenze (82)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Film s Jackie Chanom. Pojem. Kto ho nepozná ( tých je málo, ale sú ), ten nepochopí. A práve preto by som nechcel začať vyučovanie týchto divákov práve týmto filmom. Zdĺhavosť, nuda, prehrávanie. A keď dôjde na akciu, tak je ( asi len na dve výnimky ) chaotická a nevýrazná. Film s Jackie Chanom. Pojem. Kto ho nepozná... ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Jackie se tentokrát více než na akci soustředil na komediální prvky a výsledek nebyl příliš přesvědčivý. Zejména první půlka filmu je celkem nuda, v druhé polovině se objeví pár dobrých scén se situační komikou (dvojčata ve vaně) a závěr navíc okoření slušná akce (třeba parádní proskočení okýnkem v autě), ve které mi ale opět místy vadila přílišná snaha o rádobykomické momenty. Jackieho humor mám sice v podstatě rád, ale více mi vyhovuje podávaný v malých dávkách jako doplněk akčních scén... ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Tradičný Jackie v dobrom slova-zmysle. Pokiaľ sa nepustíte do jeho filmografie tým štýlom, že budete pozerať jeho filmy jeden za druhým, tak si ich naozaj vychutnáte. V opačnom prípade by ste však mali pocit, že sú všetky na jedno kopyto. Každopádne ale nemožno odoprieť originalitu akčných scén, na ktoré majú v hongkongských štúdiách snáď samostatné oddelenie choreografov. Akcie je teda špičková, vtipná, má to šmrnc, ale hlavne hlavu a pätu. Scenár je jednoduchý, no dôvtipný, nevtieravý a hravý a tvorcovia z neho vyťažili čo sa dalo. Hudba na motívy bondovskej série mi však nepasovala 80%. ()

maty39 

všechny recenze uživatele

Film Twin dragons byl natočen jako fundraiser pro hong kongské režisérské odbory. To se to točí, když členem odborů je i Jackie Chan. Lepší by byli snad už jen dva Chanové. Takže tady máme dvojčata rozdělená při narození. Z jednoho se stane drsňák, co umí kung-fu a druhý je hudební dirigent. Ten drsnější se zaplete s kriminálníky, kteří po něm chtějí protislužbu za to, že se s nimi porval kvůli kamarádově (rádoby) přítelkyni. Když ten druhý přijede do Hongkongu dirigovat koncert a možná se oženit, tak začne komedie plná záměmy identit. Na záměnách identity závisí nejen většina humoru, ale i akční scény. Twin dragons jsou především komedie a jedna z nejzábavnějších v Jackieho filmografii. Akce není tolik. Jedna fajn bitka na začátku, jedna explozivnější akční scéna s přestřelkami a destruktivní automobilovou honičkou uprostřed a monumentální finále, kdy se bratři postaví celému gangu. Pokud jste viděli více Jackieho předchozích filmů, tak si okamžitě všimnete, že je něco jinak. Začíná to už výrazným color gradingem (sytější a výraznější barvy), tempem vyprávění, délkou záběrů, pozicí, úhlem a pohybem kamery a končí to způsobem snímání akce. Jackie rád nechává kameru staticky snímat probíhající akci a blíže se dostává jen detailech a spíše než pohyb kamery je preferován střih. Tady se kamera během souboje pohybuje, občas se dostává až na tělo a občas je v nepřirozeném úhlu a ze spoda. Mám Jackieho klasický styl rád, ale tento styl se mi také líbí. Je dynamický a vůbec, je takový modernější a dokázazal by zakrýt nedostatky v choreografii a umění protagonistů, za předpokladu že se použije správně. Jenže tady máme Jackieho a ten ví co dělá a tak to vypadá opravdu parádně. Nejvíce to vynikne v dlouhém finále. Parádní choreografie s mistrovskými kaskadérskými kousky, prokládané komedií a celé je to přehledně a dynamicky nasnímané. Jeden z vrcholů Jackieho kinematografie. Tím se dostáváme k důvodu proč to vypadá jinak. Režii filmu si rozdělili dvě legendy, Tsui Hark a Ringo Lam. Oba si údajně rozdělili dvojčata, takže Lam točil scény s drsnějším dvojčetem a Hark s dirigentem. Lam zase měl na starost honičky, přestřelky a Hark bitky. Ve vedlejších rolích se objeví většina režisérské elity té doby, ale přiznám se, že kromě těch profláklých tváří jsem jich moc nepoznal. Navíc někteří byli ve verzi pro západní trh vystřižení (John Woo). Pokud o ně nechcete přijít, tak se podívejte na hongkongskou verzi (není nijak vzácná). Poznáte jí  tak, že je tam v půlce hudební číslo s Maggie Cheung. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"A co potom Rocky ??" - "Stallone ??" - "Ale né !! Frankie Lo, můj přítel !! Říká si tak.." ;) Výtečný biják plný cameí s požehnáním od Johna Woo..;) Tradičně famózní Jackie Chan si užívá dvojroli ve snímku s tak trochu symbolickou režií dua Ringo Lam, Tsui Hark.. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (8)

  • Americký sestřih od Dimensionu má 89 minut, hongkongský má 100 minut. (Rominator)
  • Cameo - John Woo - kněz na svatbě.
    Cameo - Ringo Lam - automechanik.
    Cameo - Tsui Hark - karetní hráč. (duklak2)

Reklama

Reklama