Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Během dovolené v Hong-Kongu se paní Ma narodí dvě identická dvojčata. Z té samé nemocnice se však pokouší utéct zloděj a vezme si jedno z dvojčat jako rukojmí. V tom všem zmatku se dítě nakonec ztratí a pan a paní Maovi se vrací do New Yorku pouze s jedním dítětem. O několik let později je z Johna Ma populárn klavírista a dirigent, který neví nic o svém dvojčeti Boomerovi, který se protlouká v Hong-Kongu jako automechanik, závodník a příležitostný bodyguard. Během Johnovy cesty do Hong-Kongu, kde má koncertovat dojde k jejich záměně a tak jsou dvojčata náhle v rolích o kterých neví ani zblo. (Fary)

(více)

Recenze (82)

Pecival 

všechny recenze uživatele

Poměrně příjemný mix akce a humoru. Akce sice není mnoho (vlastně pořádná bitka se najde až na závěr), ale humor (sic prostý) slušně šlape, zvlášť v druhé třetine filmu. Na ty nejlepší Jackieho komediální fláky (série Project A a snad i ta Božská relikvie) to rozhodně nemá, ale pořád je to hodně slušné. Maggie Cheung bych si dal říct. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Film má jedno z najvtipnejších a najzaujímavejšie riešených finále. Potenciál Jackie Chana je využitý na maximum, pričom sú tu stále výbuchy, vtip a napäté situácie. Mám pocit, že Ringo Lam a Tsui Hark sú vlastne taký malý chlapci, ktorý mali potrebu sa vyblázniť. Jackiemu dvojrola svedčí, hoci ma bavil viac keď bol sám a musel riešiť problémy toho druhého, než vyslovene v momentoch keď sa bratia stretli. Režiséri si boli vedomí svojich technických nedostatkov a preto ich nechávajú spolu na plátne len minimálne. Naplno využívajú práve tú zmätenosť okolia, ktoré nevie čo si o prapodivnom správaní skladateľa a automechanika má vlastne myslieť. A v tomto smere je vtip výborne vypointovaný a využitý. Za mňa spokojnosť, hoci pred desiatimi rokmi by som tomu dal o * naviac. Takto to má svoje chyba a je to trošku poznačené zubom času. Ale inak stále pozerateľná a zábavná vec. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

V první řadě je třeba upozornit, že tento film nemá nic společného s Dvojitým zásahem, kde si dvojroli střihl Jean Claude. Dračí dvojčata je komedie, kde se ze záměnou pracuje úplně jinak. Oba filmy spojuje snad jen fakt, že i když mají své oddané fandy, jsou to jen béčkové filmy s fajn momenty. Klasická Hong Kong fackovaná, mnoho infantilních gagů, přehrávající záporáci. Vyvažuje to Chan, který snad ani neumí zklamat, velmi dobře udělané scény, ve kterých jsou obě dvojčata v jednom záběru a pár vydařených fórků, které byly tak moc dětinské, až mě to pobavilo. Bezelstný humor, kdy tvůrci věří, že v divákovi zůstalo škodolibé dítě, nejde neocenit. Takže moje hodnocení zcela subjektivně kotví Dračí dvojčata v průměru, byť jsem se bavil až v druhé půli a to ještě jen párkrát. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Film s Jackie Chanom. Pojem. Kto ho nepozná ( tých je málo, ale sú ), ten nepochopí. A práve preto by som nechcel začať vyučovanie týchto divákov práve týmto filmom. Zdĺhavosť, nuda, prehrávanie. A keď dôjde na akciu, tak je ( asi len na dve výnimky ) chaotická a nevýrazná. Film s Jackie Chanom. Pojem. Kto ho nepozná... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Tradičný Jackie v dobrom slova-zmysle. Pokiaľ sa nepustíte do jeho filmografie tým štýlom, že budete pozerať jeho filmy jeden za druhým, tak si ich naozaj vychutnáte. V opačnom prípade by ste však mali pocit, že sú všetky na jedno kopyto. Každopádne ale nemožno odoprieť originalitu akčných scén, na ktoré majú v hongkongských štúdiách snáď samostatné oddelenie choreografov. Akcie je teda špičková, vtipná, má to šmrnc, ale hlavne hlavu a pätu. Scenár je jednoduchý, no dôvtipný, nevtieravý a hravý a tvorcovia z neho vyťažili čo sa dalo. Hudba na motívy bondovskej série mi však nepasovala 80%. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (8)

  • Dimension udělal nové hudební score a Jackie Chan pro tuto verzi nadaboval svoji roli do angličtiny. (Rominator)

Reklama

Reklama