Reklama

Reklama

Obsahy(1)

13. ledna 2001. Harvey Jacobs, válečný fotograf deníku Times, byl zraněn teroristy poté, co viděl masakr u Nuevo Colón. V zoufalé snaze dostat ho pryč poslala Organizace spojených národů vůz a řidiče, který ho měl dopravit přes hranice... (3DD!3)

Recenze (154)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne odlisnej od ostatnich dilu Hire a nejen proto, ze se odehrava nekde v dzungli a hodne dobrej. Valecny fotograf je postrelen a tak ho ma Owen prevezt pres hranice do nemocnice. Cestou si povidaj dokud je nezastavi hlidka, ktera se nastve a zacne po nich strilet a tak Owen zacne ujizdet. Je zde vyborna hudba i kamera a skvely Skarsgard. Film ma docela smutny zaver a ze serie Hire je to nadprumer. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Inarritu sice neni muj favorit, ale v ramci The Hire natocil v porovnani s ostatnimi zdaleka nejserioznejsi a nejpusobivejsi kus. Dechberouci story skvele hrajiciho postreleneho Stelana Skarsgarda rozlozena do tak kratke stopaze podporena live metodou a vytecnou hudbou si zada respekt. Nakonec nejlepsi dil. 8/10 ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Není divu, že právě díl A. G. Iñárritu je ten emocionálně nejsilnější, jeho rukopis je zde nepřehlédnutelný - roztřesená kamera, sugestivnost, dramatičnost a snaha o citový zásah - ta však bohužel díky krátké stopáži nemá moc šancí vyniknout. Přiznám se bez mučení, že bych raději nějakou jednoduchou svěží akci... 7/10 ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Velkou roli tu hraje příběh. Auto je až na posledním místě. Naleštěná Xka uprostřed válečných podmínek působí jako pěst na oko. Sem by se lépe hodilo oprýskané Suzuki nebo Jeep. Taky pochybuju, že by na záchranou misi byl vyslán pouze jeden člověk, i když jde pouze o převoz přes hranice. No, vlastně James Bond je taky jenom jeden. Takže, proč ne. ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Tak jako byl Ritchieho Hire pětihvězdičkový svým humorem a nadsázkou a podobně jako byl Wongův Hire pětihvězdičkový svou obrazovou poetikou, tak Iñárritova BMW desetiminutovka je perfektní zejména svou výpovědní hodnotou. Z celého celku asi nejvíce vymykající se reklama je zasazena do opravdového válečného prostředí, kdy bezejmenný řidič veze významného válečného fotografa za lékařskou pomocí za hranice. Vynikající Stellan, Clive, Lois i Alejandro. ()

Zajímavosti (1)

  • V tomto díle řídí Clive Owen BMW X5 3.0i. (Listeroman)

Reklama

Reklama