Reklama

Reklama

Kokosy na sněhu

  • USA Cool Runnings (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jamajka je země slunce, tropického ovoce a rychlých sprintérů. Bohužel však při kvalifikaci na letní olympijské hry dojde k hromadnému pádu a naděje sportovců jsou na čtyři roky pohřbeny. Kupodivu se však objeví naděje v osobě obtloustlého amerického outsidera Irvinga, bývalého olympijského vítěze v jízdě na bobech. Pod jeho vedením se začnou pružní a opálení atleti v doslova neuvěřitelných a velmi komických podmínkách tropické země připravovat na Zimní olympijské hry. Nadšení je obrovské, peníze žádné a najít sponzora pro tak bláznivý podnik je skoro nemožné! Nakonec muzeální bob osedlaný čtveřicí prokřehlých sportovců stojí na startu olympijské bobové dráhy... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (659)

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, možná kultovní komedie - ve svém žánru rozhodně silný nadprůměr. Možná by výsledek byl ještě lepší, kdyby se nesnažila moralizovat, ale i tak nemám Kokosům co vytknout. Zábava od začátku do konce, neokoukaný námět údajně inspirovaný skutečnými událostmi a celá řada hlášek, které téměř zlidověly... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Jednou obrovskou výhodou tohto príjemného filmíku je hlavne jeho originalita a vsadenie do atraktívneho prostredia, filmovo akosi tabuizovaného. Z úplných protikladov, ktoré sa ako dôsledok scenára vo filme dostávajú do kontaktu, vznikajú fakt úsmevné scénky stojace za povšimnutie. No a záveru nemôžem tiež nič vytknúť. 80%. ()

Reklama

Martinibaby 

všechny recenze uživatele

Perfektní komedie, jako malá jsem to viděla tak stokrát, ale klidně bych se na to podívala znovu! Prostě awesome klasika :) Neznám jedinýho člověka, komu se Kokosy nelíbily. Typické rodinně-komediální zpracování, ale se spoustou naprosto geniálních hlášek! Moje oblíbená ---> ''Dám ti dolar, když zavřeš hubu!'' :) ()

MeanWhile 

všechny recenze uživatele

Kokosy na sněhu jsou pro mě klasika, koukal jsem na ně už když jsem byl malý a i bych se klidně kouknul teďka, a připoměl bych si ty staré dobré časy kdy jsem tuto komedii viděl prvněkrát. Ikdyž sice komediální scénky, nebo různé výroky už nejsou teďka tolik k smíchu, stále si zachovávají v sobě své kouzlo, na které se dobře a pěkně vzpomíná. Ikdyž jsou Kokosy spíše komedie, objevíme i mnoho vážných situací, které ve filmu nesmí chybět, a dodají skvělou ještě lepší atmosféru. Jinak tým jamajských bobařů, na ten se hodně dlouho zapomínat nebude. ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Srdcovka! Pamatuju si, že když sem to tenkrát viděl prvně, držel sem klukům dredatejm pěsti, až se mi odkrvila zápěstí a za boha sem nemohl pochopit, jak taková vychechtaná komedie může mít takřka špatný konec. No jo no, jenže historické reálie jen tak měnit nemůžete, pokud nejste Tarantino a jiný blázni. Tahle komedie bude mít navždy místo v mém srdci! ()

Galerie (16)

Zajímavosti (40)

  • Jamajský čtyřbob měl ve skutečnosti sedmý nejlepší čas na startu. Bylo tomu tak hlavně díky dodatečné nominaci Chrise Stokese, jediného skutečného sprintera v týmu. Stokes se jako jediný z původní posádky následně zúčastnil i dalších tří olympiád. V Lillehammeru v roce 1994 skončil jamajský čtyřbob dokonce čtrnáctý. (Posheidon)
  • Na otváracom ceremoniáli sú štyria jamajskí bobisti s trénerom. V skutočnosti v Calgary boli na otváracom ceremoniáli desiati ľudia z Jamajky (vrátane záložných bobistov). (megajalec)
  • Film odpovídá skutečnosti jen z malé části. Ve skutečnosti jamajský čtyřbob nouzí o finance netrpěl,  trenérů bylo více a tým trénoval v Rakousku a Kanadě. Ani rivalita není skutečná - ve skutečnosti ostatní bobisté (Švýcaři a Němci) půjčovali jamajskému týmu své vybavení. Scenáristé si dále vymysleli, že po druhé jízdě posádka útočila na medaile. Ve skutečnosti byl jamajský bob pětadvacátý. I závěrečnou havárii, která ukončí její snažení, nezpůsobil uvolněný šroub, nýbrž obyčejná chyba řízení. Bobisté, donášející nepojízdný bob do cíle na ramenou, jsou také fikcí. Závodníci byli odvezeni rovnou do nemocnice (pilot Dudley Stokes měl zlomenou klíční kost) a bob odnesli do cíle pořadatelé. (zdeny99)

Související novinky

Hugh Jackman a skoky na lyžích

Hugh Jackman a skoky na lyžích

21.01.2015

Sportovních filmů nikdy nebyl nedostatek, jen málo z nich se ale věnuje zimním sportům. Hokejový zázrak, Kokosy na sněhu nebo Sjezdař s Robertem Redfordem teď ale nafasují dalšího celovečerního… (více)

Nick opět lovcem pokladů

Nick opět lovcem pokladů

04.08.2006

Rozdělaných a ohlášench projektů není v případě Nicolase Cage nikdy dost. Kromě práce na snímcích Kokosy na sněhu) a ve filmu se objeví všechny hvězdy z předešlého dílu od Harveyho Keitela přes… (více)

Reklama

Reklama