Reklama

Reklama

Howlův kráčející hrad

  • Česko Zámek v oblacích (více)
Trailer 1

I v pokojném anglickém městečku se mohou dít čáry a kouzla. Mladá a skromná Sofie, nejlepší kloboučnice v salonu, vůbec neví, čím si zasloužila, že ji jednoho dne na ulici zachrání před dotěrnými vojáky krásný čaroděj. Vezme ji pod svou ochranu a udivená Sofie najednou ztrácí půdu pod nohama, stoupají spolu nad městečko, letí jako ptáci... Jenže pak ji čeká trest v podobě zlé čarodějnice. Sofie přijde o své mládí i krásu a dál se musí protloukat světem jako stařena. Její jedinou nadějí je ten krásný mladý čaroděj Howl, který ve svém zámku na muřích nohách obchází krajem. Pohádkový příběh dívky Sofie a mladého čaroděje Howla vypráví především o lidské svobodě a síle lásky. Film získal řadu mezinárodních ocenění, včetně nominace na Oscara za nejlepší celovečerní animovaný film. (Aerofilms)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (698)

juta 

všechny recenze uživatele

Mít všechny své filmy v červených barvách je úctyhodný výkon, ale není se co divit. Jako první snímek od Mijazakiho jsem viděl právě tento a musím říct, že mě dostal. Parádní příběh s fantasy prvky, milá partička hrdinů, kteří vám rychle přirostou k srdci, hudební doprovod, to všechno je propojeno tak, že už stačí jen usadit se a užívat si to. Na hraně s plným hodnocením. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Jak jsme u Miyazakiho zvyklí, velmi neobvyklý příběh s překrásnými animacemi a bezbřehou fantazií. Howl je velice zajímavá postava, kterou objevujete krok za krokem, chvíli se o něj bojíte, pak vás zase štve a přitom mu ani chvíli nepřestanete fandit. Sophie je zase děvče, které najde svůj smysl života, lásku a objeví v sobě neobyčejnou vnitřní sílu. Možná mám pro Miyazakiho příběhy slabost, takže méně jak 5* nemohu dát. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Miyazakiho dva predchádzajúce filmy ma naozaj okúzlili, no tentokrát bolo na mňa tých fantasy prvkov trošku priveľa. Jednoduchšia dejová línia by filmu určite prospela a skrátenie o pár minút dvojnásobne. Inak je ale všetko na správnom mieste. Animácia kúzelná, nápady originálna a dojemnosť a úprimnosť ďalšieho pekného príbehu na najvyššom stupni. 70%. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Postavy 8/10 Děj 9/10 Hudba 8/10 Animace 10/10/// +krásný příběh, zahřeje u srdce, perfektní animace, hlavní postava i ty vedlejší, hudba, děj -je vůbec možný, že v tom filmu někdo nedokáže najít to jeho kouzlo?/// Zámek v oblacích mě nejen zaujal, to by bylo slabé slovo, on mě přímo strhl. Neuvěřitelně dokonalí film v atraktivním a nevídaném světě plném fantasie a věcí, které tu prostě možné jsou. Navíc hřejivá romantická linka, která se snaží být na první pohled zamaskovaná, ale vy stejně více, že tam je, víte co hlavní hrdinka cítí. Prostě nádhera./// Celkem 88%/// Podruhé viděno 1.3.2016 v rámci školní projekce. ()

Idaho 

všechny recenze uživatele

Tak krásně animovanou nudu jsem již dlouho neviděl a doufám že ani neuvidím. Od mistra Miyazakiho velké zklamaní. V zásadě se ani nic nedozvíte o co tam celou dobu pořádně jde. Jakoby příběh vytržený z kontextu něčeho mnohem většího, leč jméno Miyazaki a Ghibli funkuje jako spolehlivý „zvyšovač“ hodnocení, a proto dávám alespoň za to zpracovaní 40 % a abych jako jeden z mála mohl napsat, že tento film má k dokonalosti daleko. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (13)

  • Rozpočet filmu činil 24 milionů amerických dolarů. (Saku)
  • Poznávací značka auta, kterým poprvé jede Sofie, je 667. (HellFire)

Související novinky

Festival Malé oči zve na Mijazakiho i Zemana

Festival Malé oči zve na Mijazakiho i Zemana

06.11.2023

V sobotu 11. listopadu začne 10. ročník festivalu Malé oči. Malí diváci a jejich rodiče se mohou o víkendu vydat na podivuhodná dobrodružství v pražských kinech Aero a Bio Oko. Během listopadu a… (více)

Reklama

Reklama