Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Půvabná, sympatická, a přece osamělá prodavačka lístků chicagské nadzemky Lucy Moderatzová platonicky miluje neznámého muže, který si u ní každé ráno kupuje lístek. Sní o tom, že si jí jednoho dne všimne. Jenže místo toho si ona náhodou všimne, jak se dostane do střetu se dvěma chuligány a je sražen do kolejiště. Protože se právě blíží vlak, Lucy neváhá, vrhne se k bezvědomému a stáhne ho z kolejí, čímž mu zachrání život. Teprve v nemocnici se dozví, že jde o právníka Petera Callaghana. Dřív než stačí odejít, nahrne se do pokoje jeho svérázná rodina a všichni ji považují za Peterovu snoubenku. Zaskočená dívka, okouzlená srdečným přijetím, nedokáže v první chvíli říct pravdu, a než se k tomu později odhodlá, zjistí ji rodinný přítel a Petrův kmotr Saul. Lucy mu sice vysvětlí původ omylu, on ji však přesvědčí, aby rodině nic neříkala. Její existence jim prý pomáhá snášet Petrův stav. Jediný, kdo tuší, že něco není v pořádku, je Peterův bratr Jack, kterému se Lucy velmi líbí. Také jí je Jack sympatický, a tak není divu, že se do něj zamiluje. Když se zdá, že zamotanější už to být nemůže, Peter se probere z kómatu. (TV Nova)

(více)

Recenze (184)

LencaN 

všechny recenze uživatele

To už jsem myslela, že jsem viděl všechny romkom, které se dají zhlédnout. A on se mi ukrýval ještě takovýto skvost. OK, není to kasovní trhák a asi bych tomu nedala žádné důležité ocenění. Ale moje romantické srdéčko plesalo radostí, protože city z toho jen stříkají. Sandra Bullock tady ještě působí roztomile, přirozeně a Bill Pullman prostě má svoje kouzlo. Hráli to moc hezky a celý film jsem se bavila, jak chudák Lucy nedopatřením musí předstírat, že je snoubenkou muže v komatu a přitom se jí dostává pozornosti od bratra onoho fešáka, kterého Lucy zachránila před vlakem. ()

Jufonka 

všechny recenze uživatele

Komedie? No, nezdálo se mi. Určitě celkem zajímavá zápletka, ale bylo by to reálný? Já vim, že většina komedií reálných není, ale tohle bylo trochu moc. Ta rodina by musela poznat hned, že to žádná jeho přítelkyně nebyla. Kdyby tam alespoň byly nějaký vtipný hlášky, ale dívala jsem se na to z nudy a nezaujalo mě to, jen jsem chtěla tedy vědět, jak to dopadne. U romantických komedií většinou máte držet palce happyendu, ale u tohodle filmu mi to bylo skoro jedno. Navíc mi tu ani nebyla moc sympatická Sandra Bullock. Znám lepší romantický komedie. ()

Reklama

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Romantiky je místama možná až příliš (s čímž souvisí menší dávka patosu viz žádost o ruku v budce na nádraží), nicméně pohodová atmosféra se nedá snímku upřít. Nakonec ani Sandra Bullock výslednej dojem nekazí a docela se do takový role hodí. Jenomže Jon Turteltaub prostě neni nic víc než sympatickej rutinér, čemž odpovídá výsledek v podobě klasický romantický komedie devadesátejch let, která nijak nenudí, ale víckrát si jí pouštět asi nebudete, čistej průměr. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pre mna jedna z naj vianočných klasík, ktorú tým pádom vidím raz ročne. Relatívne originálny námet z doby, kedy sa ešte na poli romantických komédií dalo niečo vymyslieť. Niečo, čo by nezaváňalo iba čistým kalkulom. Bullockovej okrem Revesa sedí aj Pullman, ktorého poslala v inom filme do prdele Ryanová kvôli Hanksovi, krava. Keď sa herci k sebe hodia, hneď sa lepšie točí a aj na to pozerá. ()

anli 

všechny recenze uživatele

Velmi pohodova,romanticka komedie se vsim vsudy(kdo ten konec necekal?) a Sandrou Bullock k tomu.Dobre napsany scenar,ktery ma slusny napad a prijemne romanticka rezie,i kdyz mohl Jon Turteltaub vic zatlacit na pilu,protoze myslim,ze potencial uplne nevycerpal.Ale i tak se mu podarilo natocit skvelou romanci,ktera je spravne romanticka,vtipna a nadcasova.Sandra Bullock a Bill Pullman jsou skvely par a ve filmu si je opravdu divak uziva.U me jasne romantickych 80%. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (12)

  • Pôvodný scenár bol tiež zasadený do New Yorku, ale kvôli rozpočtu filmu tvorcovia zmenili prostredie na Chicago, kde sa natáčalo na mieste. Natáčanie prebiehalo od 8. októbra do 14. decembra 1994. (Arsenal83)

Reklama

Reklama