Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Půvabná, sympatická, a přece osamělá prodavačka lístků chicagské nadzemky Lucy Moderatzová platonicky miluje neznámého muže, který si u ní každé ráno kupuje lístek. Sní o tom, že si jí jednoho dne všimne. Jenže místo toho si ona náhodou všimne, jak se dostane do střetu se dvěma chuligány a je sražen do kolejiště. Protože se právě blíží vlak, Lucy neváhá, vrhne se k bezvědomému a stáhne ho z kolejí, čímž mu zachrání život. Teprve v nemocnici se dozví, že jde o právníka Petera Callaghana. Dřív než stačí odejít, nahrne se do pokoje jeho svérázná rodina a všichni ji považují za Peterovu snoubenku. Zaskočená dívka, okouzlená srdečným přijetím, nedokáže v první chvíli říct pravdu, a než se k tomu později odhodlá, zjistí ji rodinný přítel a Petrův kmotr Saul. Lucy mu sice vysvětlí původ omylu, on ji však přesvědčí, aby rodině nic neříkala. Její existence jim prý pomáhá snášet Petrův stav. Jediný, kdo tuší, že něco není v pořádku, je Peterův bratr Jack, kterému se Lucy velmi líbí. Také jí je Jack sympatický, a tak není divu, že se do něj zamiluje. Když se zdá, že zamotanější už to být nemůže, Peter se probere z kómatu. (TV Nova)

(více)

Recenze (184)

nash. 

všechny recenze uživatele

Klasická romantická komedie postavená na drobném omylu, který se stane oním pověstným kamínkem co uvolní lavinu omylů, nedorozumění a nečekaných komplikací. Svižná, vtipná, občas i dojemná pohodovka, plná hbitých dialogů, romantiky i humoru. A k tomu všemu okouzlující Sandra Bullock ve své zřejmě nejsympatičtější roli. Zábavná, milá i dojemná, třeba ve scéně, kdy sleduje vánoční pohodu u Callaghanových. Jedna z romantický komedií, na které nedám dopustit. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Žánrová oddychovka, ktorá je predvídateľná ale zároveň z dobre rozvinutým dejom, ktorý sa líši od iných romantik. Z vynikajúcou S.Bullock, ktorá v tomto filme zažiarila a dobre jej sekundoval B.Pullman. P.Gallagher tu bol nezaujímavý a podla mňa aj zbytočný, viem si film predstaviť aj bez neho. Ale podla mňa to najlepšie zahral M.Rispoli, ten ma po celí film bavil. TY SI SKÚŠAŠ MOJE TOPÁNKY? NIE PADOL SOM A NOHA MI SKĹZLA DO TOPANKY. A tých hlodov s nim je viac. Ten záver je strašné klišé, preto len 4* z piatich. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Zatímco jsi spal je dost nenáročná, ale jinak příjemná komedie, u které není zapotřebí moc přemýšlet. Rozhodně se více pobaví ženy, protože tato romantika je určena jim. Nejprve sní Lucy o neznámém, aby ho pak zachránila a byla považována za jeho snoubenku. Jenže to by nebyla ta pravá zápletka sešitkových romantických knih. Hlavní hrdinka se musí zamilovat do jeho bratra. Film to není jen o jednom malém/velkém omylu, ale též o tom, kterak se jedna jinak opuštěná žena zamiluje i do nové rodiny. Ta je svými diskuzemi a přístupem sympatická. Ale zase tak velká komedie to není. Pokud jste ale fanoušky mladé Sandry Bullock, která je nezapomenutelná svými ďolíčky, pak asi zklamáni nebudete. Jinak se ale mezi romantickými komediemi jedná o průměr, kdy je dopředu jasné, jak to celé skončí. A bratr se chová od počátku docela důvěrně a místy až vlezle, což odůvodňuje tím, že Lucy podezřívá, ale já si myslím, že se mu už líbí. A to by asi bratr nebyl rád, že mu sourozenec dělá do holky, kdyby spolu byli opravdu zasnoubeni. A je třeba říct, že do poslední chvíle si to Jack myslí. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Randy Edelman: 1. Opening 2. Peter's Family 3. Love Theme 4. An Untimely Accident 5. Phone Tag 6. Dreaming of Florence 7. He's Alive 8. Riverside Walk 9. A Testacular Situation 10. Jack and Lucy 11. Leave It to Sol 12. The Dream Is Over 13. Sound Advice 14. Tear Jerking Tale 15. Bumpy Encounter 16. A Happy Ending ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

Ty jo, fakt se divím, že mě tohle tolik let míjelo. Měla jsem o tom povědomí, ale žádný zájem se podívat. A ještěže jsem to napravila. Opravdu milá romantika v jemném vánočním kabátku. Líbilo se mi to moc! /// 9.12.2020 Jelikož se dneska hodlám dívat v týdnu už potřetí (co to dávaj v televizi), tak zvyšuji hodnocení. :-) Asi je to můj oblíbený film nebo co. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (12)

  • Původní scénář byl o ženě, která je v kómatu, a muži, který se vydává za jejího snoubence. Filmovým společnostem se tento nápad ale nepozdával. Poté, co byl scénář přepsán a postavy byly prohozeny, Hollywood Pictures se snímku ujalo. (ellegrey)
  • Film pôvodne nemal byť vianočným filmom. Štúdio ho chcelo vydať počas prázdnin, pretože by sa to ľahšie predával. Predpoklad bol ale nesprávny a film sa stal komerčne mimoriadne úspešný. (Arsenal83)

Reklama

Reklama