Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Půvabná, sympatická, a přece osamělá prodavačka lístků chicagské nadzemky Lucy Moderatzová platonicky miluje neznámého muže, který si u ní každé ráno kupuje lístek. Sní o tom, že si jí jednoho dne všimne. Jenže místo toho si ona náhodou všimne, jak se dostane do střetu se dvěma chuligány a je sražen do kolejiště. Protože se právě blíží vlak, Lucy neváhá, vrhne se k bezvědomému a stáhne ho z kolejí, čímž mu zachrání život. Teprve v nemocnici se dozví, že jde o právníka Petera Callaghana. Dřív než stačí odejít, nahrne se do pokoje jeho svérázná rodina a všichni ji považují za Peterovu snoubenku. Zaskočená dívka, okouzlená srdečným přijetím, nedokáže v první chvíli říct pravdu, a než se k tomu později odhodlá, zjistí ji rodinný přítel a Petrův kmotr Saul. Lucy mu sice vysvětlí původ omylu, on ji však přesvědčí, aby rodině nic neříkala. Její existence jim prý pomáhá snášet Petrův stav. Jediný, kdo tuší, že něco není v pořádku, je Peterův bratr Jack, kterému se Lucy velmi líbí. Také jí je Jack sympatický, a tak není divu, že se do něj zamiluje. Když se zdá, že zamotanější už to být nemůže, Peter se probere z kómatu. (TV Nova)

(více)

Recenze (184)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Randy Edelman: 1. Opening 2. Peter's Family 3. Love Theme 4. An Untimely Accident 5. Phone Tag 6. Dreaming of Florence 7. He's Alive 8. Riverside Walk 9. A Testacular Situation 10. Jack and Lucy 11. Leave It to Sol 12. The Dream Is Over 13. Sound Advice 14. Tear Jerking Tale 15. Bumpy Encounter 16. A Happy Ending ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Přesně si vzpomínám kdy jsem viděl tenhle film poprvé, ještě jako mladej jinoch bez budoucnosti, což se moc nezměnilo, v noci o víkendu. Tajně jsem šlohnul bráchovi video, založil kazetu a nechal se slepě sto minut doprovázet romantickou komedií, která mi možná měla napovědět, že jsem měl jít spát, než zatím co spal někdo jiný. Ale nelituju, tenkrát to ve mě zanechalo tak blahý pocit, že jsem si ho chtěl pustit ještě jednou, ale únava byla silnější. Každopádně jedna z mých prvních romantických komedií. 4* ()

Reklama

Alenuch 

všechny recenze uživatele

Klasická romantická komedie s mnoha klišé, typicky "osamělá sirota versus velká milující se rodina obohacená ještě o souseda a slavící v pospolitosti Vánoce". Faktem ale je, že nemám problém ji vidět už po několikáté, protože jak Sandra Bullocková, tak i Bill Pullman jsou tady opravdu hodně sympatičtí a tvoří skvělý pár (tedy po několika peripetiích). Pokud mám náladu na romantiku, Zatímco jsi spal mě nemůže nijak urazit. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vám taky: Veselé vánoce. Jste nádherný. Vemte si mě. Miluju Vás." Kdysi jsem se taky zamiloval do prodavačky lístků Lucy. Jenže jsem nebyl tak krásný jako Peter, tak přirozený jako Jack a tak vlezlý jako Joe Jr. Sice jsem chvíli doufal, že se ti tři budou prát a já se budu smát, ale nestalo se tak. Pouze jsem se pobaveně usmíval, když jsem zjistil, že jedno varle znamená víc místa ve slipech. Já mám však slipy raději plné, takže jsem si užíval pokeru o Lucy se soupeřem v kómatu. To mě bavilo, stejně jako rodinný přítel Saul, ale od romantické komedie očekávám šťastný konec a Lucy si nevybrala mě ... ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

A sem v prdeli! Něco je špatně.. Začínají se mi líbit romantický filmy se S. Bullock. Mě? Takovýmu chlapákovi... A nebo to, že to přiznám mě posouvá dál? Co myslíte holky? Snímek sem viděl ještě v kině a je jeden z prvních co proslavil Sandru. Vtipné dialogy a klasické dilema rom. filmů. Který je ten pán Vyvolený... ()

Galerie (61)

Zajímavosti (12)

  • Pôvodný scenár bol tiež zasadený do New Yorku, ale kvôli rozpočtu filmu tvorcovia zmenili prostredie na Chicago, kde sa natáčalo na mieste. Natáčanie prebiehalo od 8. októbra do 14. decembra 1994. (Arsenal83)
  • Scéna, v ktorej roznášač novín spadne z bicykla, nie je hraná. V skutočnosti to bola nehoda, ale rozhodli sa záber ponechať vo filme. Chlapec si reálne zlomil zápästie. (Arsenal83)

Reklama

Reklama