Čchan-uk PakKamera:
Ji-yong KimHudba:
Yeong-wook JoHrají:
Hae-il Pak, Wei Tang, Jeong-hyeon Lee, Yong-woo Park, Kyeong-pyo Ko, Young-sook Jeong, Seung-mok Yoo, Jeong-min Park, Hyun-woo Seo, Yi-seo Jung, Hak-joo Lee (více)Obsahy(2)
Detektiv Hae-joon je povolán k případu úmrtí muže, který se zabil za nejasných okolností při pádu ze skály. Stín podezření ihned padá na čerstvou vdovu, krásnou Seo-rae, která touto skutečností nevypadá vůbec rozhozená. Zdá se však, že chladná byla pouze ke svému manželovi, mezi ní a vyšetřovatelem totiž začíná vznikat nečekané citové pouto. Není však láska pouhou zástěrkou, jak uniknout zraku policie? Park Chan-wook, autor legendárního Oldboye a Komorné, se vrací s mysteriózní detektivní romancí, která vám zamotá hlavu a rozbuší srdce. Pověst dalšího korejského fenoménu po Parazitovi a Hře na oliheň film upevnil ziskem Ceny za nejlepší režii na filmovém festivalu v Cannes. (Aerofilms)
Ztřeštěná věc, co je jako vážná, zároveň je to tak trochu prdel. Trochu je to jak nějaká melodramatická beletrie, ale film, který je svým přístupem a stylem natočení nějak strašně zajímavý a hlavně originální. Taky strašný chaos, kdy se něco děje, pak se to přehoupne do něčeho jiného a odezní to až po nějaké době. No chaos na plátně jako olej. V něčem zase poetické, hezké, ale chaos. Hlavně to. ()
Další naprostá klasika festivalu kterou miluju: dlouhý překombinovaný asijský krimi v městkym divadle. Člověk střídavě zvedá hlavu nad a pod to zábradlí, aby viděl na titulky a protože je to japonsky (nebo co) a nerozumíš ničemu, každý klimbnutí tě může stát důležitý vodítko, nebo celou pointu. Přesto to dokázalo být zábavný tak dvě třetiny stopáže a i když to neni zrovna nejvíc zapamatováníhodnej film Čchan-uk Paka (co třeba taková Komorná?), tak to na ty 4 za mě ještě těsně je. #kviff56 (70%) ()
Jeden z velkých restů loňska, co jsem nakonec vlivem stále malé fanouškovské základny korejských kousků v našich končinách nestihl na velkém plátně. Jeden z mnoha pozoruhodných asijských thrillerů, co hodlá intenzivně útočit na vaši mysl. Jeden z těch, které do toho ale šlapou takovým způsobem, až na vás neberou ohled, jakmile jednou škobrtnete a ztratíte se v ději. Podezřelá disponuje pozoruhodným příběhem, který ale pro mnoho nejasností člověku nedovolí přidat tu čtvrtou hvězdu. [viděno v KVIFF.TV 28.1.2023] ()
Pokud máte v rámci tohoto žánru trochu nakoukáno, nemá vás u Podezřelé moc co překvapit. Mě docela mrzelo, že jsem vůbec nevěřila romanci mezi hlavním hrdinou a jeho femme fatale (kterou jsem skoro nebyla schopná vizuálně rozeznat od detektivovy manželky, což mohlo být zapříčiněno pozdně večerní projekcí). Dvě a čtvrt hodiny tenhle příběh vážně mít nemusel... ()
Že Korejci jsou mistři ve funkčním mixování rozmanitých žánrů, není nic nového, přesto mě docela překvapilo, jak moc komediální Podezřelá nakonec byla. Ale i díky tomu to nakonec byly příjemně a svižně strávené dvě a čtvrt hodiny, rozhodně žádná festivalová nuda. Zápletka i rozuzlení mají svou vnitřní logiku pevnou jen do takové míry, do jaké jste vy jako diváci je ochotni přijmout pod vlivem atmosféry snímku, takže pokud se na film v první půlhodině nenaladíte, kdovíjaký zážitek vás asi nečeká. Mně se to naštěstí podařilo. [KVIFF 2022] ()

- Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo na viacerých miestach v Južnej Kórei, predovšetkým v meste Pusan. (MikaelSVK)
- Juhokórejskí zástupcovia si zvolili snímku ako svojho kandidáta do boja o nomináciu na 95. ročník Oscara v kategórii Najlepší cudzojazyčný film za rok 2023. (MikaelSVK)