Reklama

Reklama

Brad Pitt hraje ve filmu Bullet Train nájemného zabijáka Berušku, který je odhodlán vykonávat svou práci mírumilovně, jelikož se mu spousta předchozích kšeftů vymkla z rukou a smůla se mu lepí na paty. Osud má nicméně jiné plány, protože Beruška se při své nejnovější misi v nejrychlejším vlaku světa dostane do křížku se smrtícími protivníky. Jejich cíle jsou vzájemně propojené, a zároveň protichůdné. Konec trati je pouze začátkem nepřetržité divoké a vzrušující jízdy napříč moderním Japonskem. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (872)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

9/10 Po mdlých traileroch som čakal rutinného Johna Wicka vo vlaku, ale prekvapivo je to non-stop situačná akčná komédia s množstvom obskúrnych postáv, ktorých dejové línie sú až over-the-top poprepletané. Dravý vizuál a soundtrack, výborná réžia a casting je úplne na jednotku, Joey King je rozkošná, Brad Pitt si to nadmieru užívu a Aaron Taylor-Johnson a Brian Tyree Henry majú takú chémiu, že by si zaslúžili spin-off. Akurát prečo každý film dnes musí mať cez dve hodiny? "You are fucking excused." ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Kulkovlak aneb Vraždy v Honšú expresu je naprosto parádní, svižné a zábavné Letyčovo mango, historicky snad první, které jeden netouží nechat shnít, rozšlapat a rozmazat po xichtě nějakého toho retardovaně se chichotajícího ťamana. Po dlouhých osmi letech také konečně důstojná hauptka pro dědu Pita, která neuspává, nezpůsobuje hemoroidy ani příliš nelobotomizuje a dělá z něj zase solidně vychlazeného, sympatického geronta. Vzorový flusanec na obrazovku vypatlaného paliče peněz a zabijáka kinematografie – Netflusu, s úsměškem ukazující, jak za ty prachy mohli vypadat všichni ti Šedomuži, Rudá varovnání, Zvrácená města a další předražené, mentálně atrofované pičočalabády pro absolventy jedno až dvouletých učňovských oborů a vězně. Kromě výborné akce je tu především znát vymazlený, popkulturně brakový literární podklad, tudíž si to i příběhově nonšalantně vytírá prdel s výše uvedenými výsledky obvyklého rychlokvašného BLMLGBTMEE2 assstormingu neomarxistických soudruhů, nahozenými posléze rukou od Nutelly na hajzlpapír nějakým sice přitroublým, avšak pro věc zapáleným mileniálním pissálkem či příbuznými předsedů politbyra. Přesné a charismatické osazení zbytku kašparů dokonce příliš nezkurvil, pardon, chtěl jsem samozřejmě říct „nedegradoval“, ani trapkoštěk Čuníka Tatůma, ani zaplaťsatan krátká frontální expozice naprosto děsivé Sádry Bulíkové, prohýbající se pod tunou chemických šmakulád a centimetrovou vrstvou mejkapu tak, že vypadá jako svůj vlastní karikaturní animák. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $85,9milióna║ Tržby USA $103,368,602║ Tržby Celosvetovo $239,268,602▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA $5,184,872║ Tržby za predaj DVD v USA $2,287,787  ║ David Leitch je blázon, tento akčný trip je úplne uletený až po hranu, škoda že to nie je úplne vybrúsené ale má to veľa dobrých momentiek. /70%/ ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Bullet Train se u mě zapíše jako film, který minimálně na chvíli rozbil moje přesvědčení, že Hollywood už prostě není pro mě, a že kvalitní filmy se točí už jen jinde. Bylo fakt krásný jít domů plně uspokojena touhle akční jízdou, u které jsem se navíc nečekaně zasmála. Přestože miluju šinkansen, zcela dobrovolně přiznávám, že po zhlédnutí traileru jsem se k návštěvě kina nechala dlouze přemlouvat a ještě u koupě lístku jsem se pokusila volbu filmu změnit. Jé, jak já jsem ráda, že můj doprovod trval na svém. Svižný, vtipný, charismatický, napínavý, oku lahodící film. A ještě i na samuraje došlo... víc nepotřebuji. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Bláznivá akční komedie, která na začátku působí jako něco, co by mohlo mít zajímavý, komplexní děj, ale ve skutečnosti je to jen bláznivý dějový propletenec, který je vymyšlený jednoduše. O vývoji ději rozhoduje v rukou scenáristy náhoda - a prvek náhody se později i mírně alibisticky přímo využije. Bullet Train je z velké části postavený na cool postavách. Máme tu samé charismatické a vystylizované herce, co nejdou pro hlášku daleko. Skvěle se na ně dívá, ale nikdo mezi nimi nevynikne tak, že by se nějak zapsal do filmové historie nebo aspoň do širšího povědomí. Akce je totálně přepálená a nerealistická. Což je záměrem. Není to úplně ve stylu japonského anime, ale blíží se to. Vlak je tu pouze kulisou, protože i když se zdejší akční figurky snaží být na oko nenápadné, všichni spolucestující jsou v podstatě slepí a hluší a nikdo neřeší desítky příznaků toho, že tady je něco v nepořádku. Tím pádem tu není žádné napětí, protože hlavní postavy nezažívají žádné větší riziko. Bullet Train je nakonec zábavná akčňárna, která je sice naprosto povrchní a nerealistická, ale není úplně blbá a ta stylovost a hlášky postačí. (7/10) ()

Galerie (57)

Zajímavosti (38)

  • V titulkách je meno postavy Bad Bunnyho Benito Antonio Martínez Ocasio, čo je jeho skutočné meno. (maramashi)
  • Ve filmu si střihne rychlé cameo i Channing Tatum. Brad Pitt (Ladybug) se ho zeptá, zda si nechce vydělat rychlé peníze a Tatum následně na to odpoví, zda to nemá něco společného se sexem. Jedná se o narážku na to, že samotný Tatum se ve svých 18 letech chvíli živil striptýzem. (ZiGi_)

Související novinky

Další Jurský svět natočí David Leitch

Další Jurský svět natočí David Leitch

06.02.2024

Deset let uplyne letos od té chvíle, co původem kaskadéři Chad Stahelski a David Leitch udělali obří díru do akčního světa snímkem John Wick. Ukázali, že s jednoduchým scénářem, nikterak obřím… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2022

Ke konci roku opět nastal čas na pravidelnou bilanci toho nejlepšího, co na poli kinematografie letos vzniklo. Vybraní uživatelé se v předchozím příspěvku již podělili o svá osobní doporučení na… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama