Reklama

Reklama

Sirotek: První oběť

  • USA Orphan: First Kill (více)
Trailer 1

Příběh zlovolné dívky Esther z hororu Sirotek dostává novou kapitolu. Vyšinutá žena Leena Klammer je pro dobro světa zavřená v ústavu pro duševně choré kdesi v Estonsku. Vysoce inteligentní, promiskuitní Leena je zlo v lidské podobě, trpí řadou psychických poruch a ve svých třiceti letech vypadá jako dítě. Jednoho dne se jí brilantním způsobem povede z blázince utéct a rozhodne se naplnit svůj neméně perfektní plán. Vydává se do Ameriky, kde se vydává za ztracené dítě Esther ze zámožné rodiny. To se jí podaří, ale její zmanipulovaný a vysoce spokojený život obyčejného děvčete se nečekaně zvrtne. Esther je následně vhozena do nervy drásajícího souboje se svou novou matkou, která je připravená udělat cokoliv a svou rodinu před vražedným dítětem ochránit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (204)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Do poslednej chvíle som rozmýšľal, či mi ten kinozážitok za to stojí, ale tak keď už som vyhodil minulý týždeň peniaze za takú pičovinu ako Arthur, malédiction, tak som vedel, že horšie to byť určite nemôže. A napokon som sa prekvapivo bavil. Porovnávať to s prvou časťou nemá zmysel – tú totiž považujem za jeden z najlepších psychologických hororov všetkých čias. V „dvojke“ ubudlo napätie, pribudlo logických dier, ale aj humoru. Až mi bolo tej Esterky ľúto, namaskovať sa dokáže dokonale, ale zubnú protézu si poriadne upevniť nevie, takže jej to sem tam vyletí a je z toho odrazu komédia. Twist v polovici filmu nebudem chváliť ani kritizovať, proste sa tak rozhodli, a ja to beriem. Vlastne aj chápem, pretože bolo jasné, že v závere sa prekvapenia nedožijeme. Napriek všetkým nedostatkom mi našťastie Esther ako psychopatka a záporáčka stále príde dostatočne zaujímavá. Horor roka z toho nebude, ale ani prepadák, a kto nič nečaká, bude spokojný. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

první Orphan se mi svého času hodně líbil. Měl výbornou pointu a skvělou Isabelle Fuhrman, která ve svých dvanácti letech - spoiler - zvládla výborně zahrát dospělou ženu hrající si na dítě. Teď tu máme dospělou Isabelle Fuhrman, o které víme že je dospělá a vidíme proč si začala hrát na dítě. Problémem je, že to nefunguje až tak dobře, protože prostě Isabelle už je velká holka a věřit jí "dvanáctku" je mnohem složitější než jí ve dvanácti věřit třicítku. Rozjezd je navíc dost vlažný a Estheřin únik z léčebny až moc jednoduchý. Naštěstí pak kolem poloviny přijde zvrat, který není úplně špatný a paradoxně donutí diváka fandit spíš Esther. Závěr plný digiplamenů už je pak zase spíš vlažný a na výš než plus mínus průměr to nestačí. Nejsem si navíc úplně jistý protože si jedničku moc nepamatuji, ale přišlo mi, že tenhle prequel jí v určitých věcech protiřečí (minimálně co se týká historie "Esther")...60% ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Věřím, že po Orphan (2009) klesl počet adopcí. Od pokračování jsem si toho ale už moc nesliboval. Jelikož moment překvapení (alespoň pro diváka) je už nenávratně v prdeli. Čekal jsem ale přinejmenším průměrnou nervydrásající podívanou která pojede v x krát viděných kolejích. K mému překvapení ale po necelé hodině přichází zvrat, kterej se mi zdál být ale hodně přitaženej za vlasy. Tahle dějová klička je hodně nešťastná a sráží (v mých očích)film do kolen. Co se dělo dál už mi tak bylo úplně fu(c)k. Za mě naprosto zbytečný  pokračování/prequel. Případné další trampoty téhle 31leté siroty už raději vynechám. Hodně slabý 2 hvězdy. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo lepšie nežby som od tohto pokračovania čakal, stále však rovnako zbytočné. No čo čakať od filmu, ktorý diváka klame už svojim názvom. Napriek tomu, že sa jedná o prequel, tak k samotnej prvej vražde (First Kill) Esther tu totiž vôbec nedôjde a stretávame ju už ako obávanú vrahyňu zatvorenú v cvokhause. Esther je však dostatočne zaujímavá postava a samotný úvod slušne atmosférický, nekompromisný aj správne brutálny. S pribudajúcimi minútami sa z tohto pokračovania stane síce dosť za vlasy pritiahnutý psycho thriller s až groteskne uletenou zápletkou (ale nič čoby sa na poli hororu nedalo neospravedlniť), ale vďaka slušnému tempu bez problémov sledovateľné. Bol som rozhodnutý udeliť tri hviezdičky, lenže potom príde samotný záver na streche domu a to je pravdepodobnejšie ten naj-anti-klimatickejší záver všetkých čias a ukážkový príklad ako poslednými desiatimi minútami zmariť celý film. Namiesto akéhokoľvek vygradovania tak First Kill vyústi do otravne sentimentálneho, nelogického a absolútne nenapínavého ničoho. Škoda. Ako jednohubka však neškodné, hlavne ak nie ste žiaden extrémny vyznávač kvalít prvého filmu. CELKOVO: 5/10 ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Obrovské zklamání, po tolika letech nadšení že je pokračování ale zakryt roky na tváři nejdou. Příběh byl hodně zvláštní a celkem tvůrci moc nevěděli jak si sním poradit, je to škoda, takže nedoporučuji pokračovat nebo se snažit vymyslet něco nového. Krvavé akce nebo spíš vraždění bylo výborné ale mírně přehnané až nepovedené. I přesto všechno si film zaslouží plus za snahu nebylo to lehké. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (9)

  • Aby se Isabelle Fuhrman co nejvíce podobala Esther z předchozího Sirotka (2009), pokusili se jí tvůrci „omladit“ kombinací make-upu, souborem triků a prací s hloubkovou kamerou. Navíc měl štáb k dispozici dvě malé dublérky. (Robbi)
  • Z neznámých důvodů se na filmu nijak nepodílelo studio Warner Bros., které stálo za prvním dílem. O distribuci tohoto prequelu se nakonec postaral Paramount. (fiLLthe3DD)
  • Ke konci filmu má Esther Albright / Leena Klammer (Isabelle Fuhrman) při oblékání před zrcadlem zakrvácenou tvář, ale v dalším záběru ji má při odchodu z místnosti zcela čistou. (noelcoward73)

Související novinky

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Reklama

Reklama