Reklama

Reklama

Ten den by proběhl jako každý jiný, kdyby se na nebi neobjevilo „cosi“, co sourozencům Haywoodovým zabilo otce. Bylo to UFO? Nebo je vysvětlení mnohem racionálnější? Nikdo nic neví. Zjevné je jen to, že to, co se děje v okolí malé koňské farmy, na níž OJ (Daniel Kaluuya) a Emerald (Keke Palmer) žijí, je čím dál znepokojivější a nabírá to na obrátkách. Zatímco oči senzacechtivých amatérských ufologů a záhadologů se upírají k nebi ve snaze alespoň krátce zahlédnout kousek létajícího talíře, Haywoodovi klopí zraky k zemi. Kdo se na ně nedívá, toho přece neunesou. Nebo že by pravidla neplatila? (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 6

Recenze (514)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Miluju mysteriózní thrillery a Peele ví jak na mě. Bohužel, leckdy je Nope až příliš zdlouhavé a ačkoliv se jedná o ryze originální námět, nejsem si úplně jistý onou autorskou vizí, jestli je opravdu tak hluboká, jak se nás autor pokouší přesvědčovat. A nebo je to jen ryzí žánrovka z jiného směru, než o Ufo častěji přemýšlíme. Interpretaci přenechávám chytřejším, já jsem nicméně docela spokojen a umím si představit, že si jako vždy výborného Daniela Kaluuyu pustím za pár let znovu. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Ještě stupidnější než Us. Celý film čekám co z toho vyleze a nakonec hrozný hovno. SPOILER: Digitální vopice vyvraždí sitcom, kovboj čínan přežije.. nevim proč to tam jako bylo, ale ok. Pak přilítne po hodině keců trapný černošky a unavenýho černocha farmáře mrak, kterej plive mince a vsákne všechny spoluvidláky. Mezitím unavenej černoch s kšiltovkou dostává během toho vsakování a výprskávání nějaký záchvaty a bouchá se do kolene a řiká furt nope.. proto se to jmenuje asi nope.. haha. Ke konci už táhlá šmucka, která už mě absolutně nezajímala. Díky Jordane Píly, hezky sis to u mě podepsal a na tvé filmy už se asi těšit nikdy nebudu. Ty už to nehul. ()

Reklama

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Rodina Haywoodovcov žije na odlahlej farme. Otec Haywood jedného dňa príde o život za záhadných okolností. Po jeho smrti sa na farme začnú odohrávať zvláštne úkazy, ktoré súvisia s tajomným oblakom na nebi. Jeho deti sa ocitnú v obrovskom nebezpečenstve, ale túžba odhaliť skutočný dôvod smrti ich otca je silnejšia než strach. - Som velkým fanúšikom hororovej tvorby Jordana Peelea, ale toto ma úplne minulo. Možno som naivne dúfal, že ako jeden z mála filmových tvorcov dokáže opäť vybudovať príbeh, ktorý bude silnou sociálnou kritikou, ale tentokrát tomu tak nie je. A zdá sa mi, že pokial sa Peele nesústredí práve na túto kritiku, film jednoducho nemá čím zaujať. Duo Kaluuya / Palmer je perfektné, ale ostatné postavy im absolútne nestíhajú sekundovať a každá scéna bez nich dvoch ma začala v druhej polovici filmu ubíjať. Nope nie je zlým filmom, ale každý rok vyjde jeden dlho očakávaný horor, ktorý mi vôbec nesadne. A tento rok to je práve tento snímok. Jordan Peele je ale stále tvorcom, ktorého sa oplatí sledovať aj do budúcnosti. EDIT: 03.09.2022 - No musím to dať aspoň na dve, lebo posledné dni furt čumím na oblaky, že či náhodou niektorý z nich nestojí stále na rovnakom mieste. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

7/10 Butthole from Outer Space. Pridávam sa k hlasom, ktoré tvrdia, že toto je veľmi v štýle ostatných Shyamalanoviek. Je to vizuálne podmanivé, originálne, ale zároveň aj dosť divné a miestami smiešne až vyslovene cringy. Z celého filmu ma najviac bavila - úplne nadbytočná ale mimoriadne strašidelná - pasáž s Gordym a Jupiterom, ktorá mala potenciál na vlastný film. Zvyšok je taký mix 80s béčka (ten IT technik to strašne dáva dole) a arthouse hororu, ale od odhalenia tajomstva to ide rapídne dole a záverečný kameramanský lov má možno nejaký meta-zmysel, ale reálne sa postavy v poslednej tretine správajú ako po lobotómii. Za originalitu a špičkovú kameru zaokrúhľujem nahor, ale scenár je nesústredený a filmu by sa zišlo prestrihať (najmä v prvej hodine) tak o 20-30 minút. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

V rámci Peelových tvůrčích limitů vynikající, v rámci aktuálních tvůrčích limitů současného mainstreamu je to jeden z filmů roku. A vůbec, co to kecám, ten film je sám o sobě boží. Máte-li jako já kliku a šli jste na film jako naprostá tabula rasa, máte před sebou kouzelnou hodinu a půl postupného odhalování tajemství v Hollywoodských kopcích, během kterého kolem vás běhají různé scénáristické myšky a dějové výpady, které vtipně odkazují na kouzelnou debilitu devadesátkové TV Ameriky, o které třeba tak rád vyprávěl Tarantino. Ostatně si myslím, že k němu má po posledním filmu Peele daleko blíže než k tolikrát skloňovanému Hitchcockovi. Funguje jako žánr, ale s alespoň nějakou znalostí americké popkultury se teprve začne vyjevovat jak šíleně je celej ten film vymazlenej. Kouzlo velkých koňských očí, Harambe, strašidelná aura hollywoodských rančů, kameramani, co si poměřují bouchačky, za flígr odněkud vytaženej Wincott, soundtrack co krade od Morriconeho i Badalamentiho a mrak, který se nehýbe, aniž by si toho za půl roku někdo všiml. A za kamerou Hoytema. Yep. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (28)

  • V prvním traileru je Em (Keke Palmer) zobrazena, jak tančí na píseň „Fingertips“ od Stevieho Wondera, ale její pohyby jsou naprosto nesynchronizované s hudbou. Ve filmu pak ale nakonec tančí na píseň „Walk on By“ od Dionne Warwick. (TheEvilTwin)
  • Když Jupe (Steven Yeun) prohlásí: „In one hour you will leave here having witnessed a spectacle,“ zbývá do závěrečných titulků filmu přesně jedna hodina. (TheEvilTwin)

Související novinky

Noc ve filmu Nene je jako žádná jiná

Noc ve filmu Nene je jako žádná jiná

19.09.2022

Přinejmenším filmoví fanoušci jistě dobře vědí, že noční scény se často točí ve dne. Používá se přitom technika zvaná „americká noc“, kdy se na záběry pořízené za denního světla aplikuje modrý filtr,… (více)

Míří k nám další velká streamovací služba

Míří k nám další velká streamovací služba

11.09.2022

V Česku je dnes možné předplatit si desítky streamovacích služeb, prorazit na poměrně saturovaném trhu se ale pokusí další. A může mít dobrou šanci na úspěch. Jde totiž o SkyShowtime, výsledek… (více)

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Reklama

Reklama