Reklama

Reklama

Cesta z města

  • angličtina Out of the City
TV spot

Obsahy(1)

Může počítačový expert najít štěstí v lůně přírody? Lyrická komedie režiséra Tomáše Vorla s humorem líčí pokus programátora Honzy nalézt smysl života v návratu k přírodě. Když Honza bere na výlet do přírody svého předpubertálního syna z rozvedeného manželství, nezapomene samozřejmě přibalit mobil, notebook a digitální kameru. Všechnu techniku ale postupně odhodí. Víkendový výlet do malé podhorské vesničky se protáhne na několikatýdenní pobyt. Postupně se oba spřátelí s místními figurkami a zejména s půvabnou rebelující Markétkou. Honza propadá nejen dívčímu kouzlu, ale i vábivé vůni domácích likérů její babičky, drsnému přátelství venkovské rodiny Ludvy a Vlastičky a koloritu svérázného venkovského života. Tomáše Hanáka v hlavní roli provázejí Barbora Nimcová, Bolek Polívka, Eva Holubová a další herci. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (398)

Lyncha 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film jsem si v půjčovně půjčila přesně třikrát. Říkáte si jistě: "Proč proboha dává jen 1 hvězdičku filmu, který se jí libil tak, že si pro něj třikrát zašla až do půjčovny a zaplatila za něj?" Ono je to zatím takhle: Koukám, co bych si půjčila, když vtom mi padne do oka DVD Cesta z města. A já si myslím: Ten název je mi nějaký povědomý, asi jsem to chtěla vidět. Přijdu domů, vložím do přehrávače a při prvních scénách mi to dojde: A SAKRA!!! Musím uznat, že v jistém smyslu je tento film opravdu výjimečný. ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Téplý pívó, téplej kočííííí! Naivní scénář, herci zdatně figurkaří (strašní Šteindler, Holubová a skvělý Polívka), potrhlá šamanka babička je dojemná (hlavně když pálí ty bylinky:-)), Markéta je protivná a nesmpatická, malý Vorel nejdřív na zabití a potom k politování, velký Vorel s kočkou na ksichtě pro mě jednoznačně nejvtipnějším momentem filmu. Prostě taková všehochutˇ, něco trapný, něco fajn, ale jako celek se mi to moc líbilo a hodnoty to ujasňuje určitě líp než všemožný různý americký poučný bláboly. Byla jsem příjemně překvapená a dost jsem se nasmála, hlavně Ludvovi. ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Tenhle film neskutečně zestárl. Po dvaceti letech z něj v podstatě zbyl jen ten šílený, ale z celého filmu nejlepší rozjezd z města na venkov a první minuty tam, pak už snímek jen více a více zabředává do frází a klišé, aby nás pak unudil moudry typu "kompyjůtr nepodojíš" a zkratkovitým koncem, který nedává smysl. Zajímavej vizuál, pár klasických herců (uřvanej Polívka, Šteindler s psychedelickými fousy), ale tím to spíš končí. Na film jsem se začal dívat s tím, že se mi kdysi líbil a dám si i další pokračování, o čemž teď hluboce pochybuji. 50%. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Při rozjezdu jsem nevěřil, že film zvládnu. Vydržet se nakonec vyplatilo. Něco z Jakubiskových snímků, něco ze Záhrady Martina Šulíka. A také Kachyňova poetika! Jen Kachyňova i Jakubiskova smyslnost a oslava nahého těla se smrskla na krátký záběr pohupujících se ňader a koupání Honzy se synem, které už jsme viděli v Kamenném mostě. Mimochodem synek byl pěkný spratek! Doufám, že to mělo ukázat na důsledek rozpadlých manželství... Nejkouzelnější byla L.Skořepová v roli, co jí byla zřejmě šitá na míru. Honza:,,Nemám čas." Babička: ,,Máte hodinky?" Šup, a hodinky letí do hnoje. ,,Čas se zastavil, už nemusíte pospíchat." Někdy by to chtělo udělat podobně... A Markéta. Milá, tajemná, vzpurná, okouzlující...a svobodná. Lyrické obrazy přírody - les, jabloň, pavučina s křižákem, voda, západ slunce. Oku lahodící záběry interiérů, sklepa, ložnice - nejvíce připomněly výtvarné vidění Jakubiskovo (nebo Petera Greenawaye). A minusy? Hanák byl chvílemi až zbytečně sklepácký a nejsem sice puritán, avšak do tohohle snímku se takové množství slovní vulgarity nehodilo. V tomhle směru je někdy lepší méně než více - jako to uměl třeba Ota Pavel. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Na Filme Cesta z mesta mi vadila prilis do oci bijuca snaha natocit za kazdu cenu perfektny film. Scenar je detinsky, sexisticky s plny cudzich vyrazov, u ktorych som si nie isty, ci im reziser a herecke osadenstvo vobec rozumie. Ucast Tomasa Hanaka /Bony a Klid, Kopytem sem, Kopytem tam/ mam na haku, lebo tohoto herca povazujem za trageda. Hereckeho trageda. Leos Sucharipa /Prodavac Humoru/ sa objavil len na chvilu. Film nezachranil ani Bolek Polivka /Dedictvi aneb Kurvahosigutntag, Sasek a Kralovna, Pelisky/, lebo dostal len minimum priestoru a aj to az tusim v druhej polke filmu. 69 % ()

Galerie (35)

Zajímavosti (18)

  • Když se traktorista dozví o profesi hosta, má skoro dokouřenou cigaretu. Následně si dá panáka a rázem je cigareta napůl dokouřená. (Ozzy88)
  • Ve scéně 48. minutě, kdy Markéta (Barbora Nimcová-Schlesinger) holčičce tvrdí, že strom, na který se dívka ptá, je buk, jde ve skutečnosti o jilm. (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno