Reklama

Reklama

Spořádaná dívka z dobré rodiny se zamiluje do ostrého hocha v podání Johnnyho Deppa. Parodický muzikál vychází sice z mnohokrát viděné, ale v tomhle případě záměrně limonádové situace – slušná dívka Allison se zamiluje do ostrého hocha přezdívaného Uřvánek. Tomu, aby se však jejich cit rozezněl naplno, brání Allisonina babička i její dobře vychovaný, ale k smrti nudný přítel. Naštěstí se však oběma zamilovaným podaří utéct na koncert. Tam však dojde ke rvačce a ti, co se potyčky účastnili, jsou zadrženi. Do toho všeho ještě přichází dívka, která tvrdí, že s Uřvánkem čeká dítě… Snímek si záměrně utahuje z prvků retromuzikálů, schémat nešťastné lásky i rockových póz. Své místo tady má i promyšlená hra s kýčem, a to ať už jde o tragické zázemí obou hrdinů, obrazovou stylizaci nebo samotné písně. Právě písně jsou pak zásadní součástí celého filmu, a navzdory své přepjatosti si vydobyly mezi fanoušky a fanynkami filmu značnou popularitu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (114)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Docela mě překvapilo, jak dobrý snímek to je, protože když jsem viděl nízké hodnocení, říkal jsem si, že to bude asi slátanina. Ovšem Johnny Depp málokdy hraje ve špatných filmech. Především po hudební stránce snímek hodně překvapí. Hudba je velmi kvalitní a trufám si říct, že na tehdejší dobu by některé songy mohli být i hity. Muzikál dost dobře paroduje asi především Pomádu, ale nejspíš i jiné podobné filmy. Já se mockrát zasmál a parodie se vcelku povedla. Klasické muzikálové styly byly napadeny, ale pravdou zůstává, že film stačí vidět jednou. Myslím, že nic zajímavého se vícero sledováním v parodické Pomádě nejspíš nenajde. ()

Natha 

všechny recenze uživatele

Tešila som sa na film v štýle Pomáda s Johnnym Deppom. Po prvých "vtipoch" som si povedala, že no dobre, tak to nebude úplne "seriózny" film. :) Mám rada komédie, ale toto mi prišlo miestami skôr ako paródia na niečo. Trošku moc prehnanej srandy na môj vkus (napr. Hatchet-face, tetovanie el. kresla na hrudi, ...), ale Johnny Depp a Amy Locane neodolateľní. Kvôli nim, hudbe a atmosfére 3,5/5. :) ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Johnovi Watersovi začalo poriadne šľapať LSD asi tak až do nástupu sekvencie na súde, ale našťastie celkom slušne a potom je to už jazda až do konca. Ono to vyzerá presne tak, ako keď autor Ružových plameniakov natočí svoju verziu Pomády, ani niet viac k tomu čo dodať. Pesničky a tanečky zábavné, so slušnou choreografiou a s entuziazmom protagonistov. Pôjde ale najmä o to, či je pre vás rockový muzikálový žáner a zároveň paródia naňho to pravé. Pre mňa príliš nie, ale dostal som asi viac ako som očakával. 70% ()

Hurikan_mdx 

všechny recenze uživatele

Zhodnotit jako celek je docela obtížné. Hudba byla super, jak adaptace, tak pro tento film napsané písně. RnR je prostě moje krevní skupina. S hereckými výkony to už bylo horší, Johny to sice dost vynahrazoval jeho skvělou "slzou," ale zbytek obsazení je nejspíš lepšími hráči pokeru než herci. Děj měl chvílemi citelné díry, ale jinak na muzikál...to docela šlo. Nejrozporuplnější byl asi humor. Chvílemi jsem měl co dělat, abych neskončil smíchy na zemi ale bohužel o něco častěji jsem se ptal sám sebe, co jsem komu udělal, že se dívám na takovou peachovinu. A málem bych zapomněl na to nejlepší, 50. léta, nádherná auta, světlé barvy, jak obleků, kalhot či košilí, prostě bomba. Celkově asi tak na 3,5, na 4 to nevidím, ale jenom 3, to je zas málo. ()

Kejt.lin 

všechny recenze uživatele

Dost jsem přemýšlela o hodnocení a rozhodla jsem se, že si Cry-baby odnese tři hvězdy. Dost to taky ovlivňoval jedinečný Johnny, protože nebýt jeho hlavní role, asi bych musela ještě snižovat. Film sám o sobě je nic moc. Děj dost všední..navíc hodně předvídatelný, už hruba po 2 minutách je každému jasné jak všechno dopadne..velká škoda. Hlavní dívčí role v podání Amy Locane mi opravdu neseděla, zdála sem mi nepřirozená. Ale i přes to všechno měl film jakýsi náboj..a dalším plusem je celkem dobrá hudba, která nabývá na ceně svou naprostou chytlavostí :) . No.. a teď se dostáváme k tomu proč se mé hodnocení najednou pohybuje tak, jak ho vydíte. Faktem je, že jsem si to další den musela pustit znovu....už to něčemu napovídá.. Následně prošel Cry-baby přehodnocením. Chyby zůstávají stále stejné, ale byly převálcovány..na kolena je srazila ta energie, blázinec, hudba a scéna ve vězení při znění "Please Mr. Jailer" ..No jo, prostě se mi to líbilo :) tečka ()

Galerie (83)

Zajímavosti (5)

  • Zpěv v pěveckých scénách Cry-Babyho (Johnny Depp) obstaral ve filmu zástup. (Jackie21099)

Reklama

Reklama