Reklama

Reklama

Winx Saga: Osud

(seriál)
  • Itálie Fate: The Winx Saga (více)
všechny plakáty
Trailer 2

VOD (1)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

Víly se učí ovládat svoje magické schopnosti a řeší u toho trable s láskou, soupeří mezi sebou a musí si taky dávat pozor na životu nebezpečné příšery. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (65)

psychoJoa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co se teen-fantasy žánru týče, je to boží a vysoký nadprůměr - proč, ptáte se? Především bych ocenila scénář - ten mi totiž ve většině takových počinů hrozně vadí (většinou je totiž nedostatečný, nudný a nenavazuje, jen vyplňuje čas). Tady jsou super puberťácký dialogy a člověk se i zasměje! Dále bych ocenila charaktery postav, dávají smysl, nelogicky se nemění... o ano, konečně! A co je nejlepší? Vždy mi vadí, když se ve světě magie nastaví pravidla, která pak ten svět stejně poruší (moc se nevyužije, když by mohla nebo naopak najednou se může využívat až moc) - tady to zatím všechno svá pravidla dodržuje a z toho jsem prostě nadšená! Chci dvojku a to hned! ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Špatné určitě ne. Dokonce z tohoto trendu, kdy jsou všechny tyto seriály opravdu úplně stejné, jen si tam navlečou malinko jiné prostředí, jde o nadprůměr. Ale je to pořád a pořád a pořád to samé a dokola. Nevím. Asi je to tím Netflixem, který si myslím, že hlavní sledující jsou prostě děcka 12-17 let. Škoda, protože Netflix stojí peníze a my, co to platíme máme někdy problém najít seriál, který by se tomuto trendy aspoň trochu vymykal. Ale to jsem si jen trochu postesknul. Prima hlavní postava, jinak jedno obrovské klišé. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Jediné čo zaujalo bolo prostredie a vykreslenie toho fantasy sveta a nadstavenie toho, kto je dobrý a kto zlý. V otázkach "prečo?" to už ale bolo výrazne slabšie - nudné dejové odbočky, slabá pútavosť väčšiny dielov, slabo vykreslené postavy, podpriemerná atmosféra.... A navyše mi tá krava hlavná postava (Abigail Cowen) svojim konaním riadne šliapala po nervoch. Podpriemer a istota nanicovatosti druhej série. 40/100 ()

Aragorn 

všechny recenze uživatele

Docela dobrá oddechovka. Natož, že jsem jako malý kreslený seriál Winx club nenáviděl, jeho hraná verze se mi líbila. Samozřejmě, je tu spousta klišé, trapných rozhovorů a sprostá slova jsou zde použitá někdy v naprosto nevhodné momenty, ale jinak je to fajn seriál, když potřebujete prostě vypnout mozek. Doufám, že se brzy dočkáme další řady, protože mě zajímá, jak to bude pokračovat ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Rozprávky Winx si dobre pamätám, keďže som ich pravidelne pozerávala zo sestrou. Pamätám si z nich najmä ich farebnosť a také to pravé dievčenské kamarátstvo. Je veľká smola, že tento seriál ani jednu z týchto vecí neobsahuje. Keďže sa neskôr tvorcovia "opravili" a povedali, že sa jedná o seriál "inšpirovaný" detskou sériou, tak by som to prijala. Seriál mi skôr pripomína atmosférou "Sabrinu" "Riverdale" a "Shadowhunters" ako hocičo nové. Problém však leží niekde inde. Najväčším problémom sú postavy. Charaktery sú nedopracované, nesympatické a detinské, aj keď herci vyzerajú (niektorí) dvakrát staršie ako ich seriálové postavy. Ani jedna z postáv mi neprirástla k srdcu. Hlavná hrdinka je veľmi sebecká a síce jej konanie posúva dej, ale nedokážete jej to uveriť. Jediná postava, ktorej pohnútky ako-tak chápete a súcitíte s ňou je Stella. V dôležitých bojových scénach (napr. na konci) chýba atmosféra, hlavná "hrozba" nevyzerá príliš hrozivo a všetko sa vyrieši za niekoľko minút. Pravda je taká, že "tajomstvo" okolo hlavnej hrdinky nikoho okrem nej nezaujíma (ani mňa). A čo je najdôležitejšie, tak Winx - vílam, ktoré majú byť najlepšie kamarátky to kamarátstvo vôbec neveríte.40% ()

Galerie (93)

Zajímavosti (4)

  • Po neúspechu druhej série sa Netflix rozhodol, že seriál predčasne ukončuje a ruší natáčanie tretej série. (BLEEDER)
  • Terezie Taberyová, ktorá v českom znení dabuje Bloom, sa do tejto postavy vrátila už po siedmykrát. V minulosti totižto postavu Bloom dabovala takmer vo všetkých sériách Winx Club (od r. 2004). (BLEEDER)
  • Winx Saga: Osud nie je prvý Netflix seriál, ktorý bol inšpirovaný detským seriálom Winx Club (od r. 2004). Ešte predtým Netflix vytvoril seriál World of Winx (2016), ktorý nebol veľmi úspešný. (BLEEDER)

Reklama

Reklama