Reklama

Reklama

VOD (1)

Boba Fett a Fennec Shand čelí eskalujícímu konfliktu. (Disney+)

Recenze (71)

Wyrdas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co bych dílu vytkl je, že je tu rozsáhlý syndrom stormtrooperů. Nikdo se zas neumí trefit. A to ani super robot, superzbraněmi do lidí, jenž běží rovně a velmi dlouho před ním. Ale jinak je to docela cool jízda. Frodo v mithrilovém oblečku zkrotil zlého Rancorna, zlý Cad Bane si střelil duel s hodným Bobou (ošklivý Mando nebyl přítomen), Cyber děti dostali na budku, Krrsant vypiloval svou speciální schopnost vyléčit si rozlámaný kotník během běhu na pět set metrů a zlý syndikát pobíhal pod starostou a v myslích jim hrála jen ta jediná "pověste ho vejš, ať se houpá". Až na drobné výtky to bylo poměrně čestné vyústění Zákona podsvětí. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rodriguezovské epizody mají takové společné jmenovatele. Všichni v nich střílí hůř než stormtroopeři, choreografie je dementní a všechno spoléhá především na cool momenty. Zamrzí převážná absence epičnosti a vůbec čehokoliv, co by říkalo, že jsme ve velkém finále (zdejší finální přestřelka/honička není ani tak dlouhá a intenzivní, jako spíše zdlouhavá a umělá). Boj se dvěma droid-tanky je chvílemi extrémně WTF - jste obří zabijácká mašina, vaše oběti před vámi utíkají rovně v široké otevřené ulici a vy... prostě střílíte za ně do písku. Vážně na to máme koukat? Hlídání celého města v SEDMI lidech, prapodivné rozhodování o obraně a náhle jednoduché odstranění mastermindů... no, snad se k tomu ani nebudu vyjadřovat. Jsou tu i scény, které jsou super, byť paradoxně nesouvisí se samotnou "válkou" - třeba krocení splašeného rancora nebo bad ass revival s Cad Banem. V celkovém součtu mě nejvíc mrzí, že po téhle epizodě přichází dost vniveč to úzké propojení s Mandalorianem, jež se mi doteď líbilo - a to jak pro Bobu, tak pro Manda (a Luka taky). Mandovi se aspoň vyřešila situace s prckem (byť víme, PROČ se TOHLE stalo), ale Boba se může právem cítit jako při přerušené masturbaci - pravá satisfakce tak úplně nedorazila a celá řádka dřívějších podzápletek, postav a náznaků zamrzla v mrtvém bodě. Doufejme, že se v případných pokračováních rozjedou suverénnější linky a nebudeme mít pocit, že se vlk nažral a koza zůstala celá. Teda spíše Disney se nažral a divák zůstal... v očekávání. ()

Pilgrim6 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ne. Za mne ne. SPOILERS: Po absolutním nerdovském nadšení z 5. a 6. dílu, kdy jsem tvůrcům prominul, že ta show vlastně vůbec není o Bobovi se v tomhle finále vracíme k tomu, v čem ta show byla nejhorší. Nájemný vrah Boba je vlastně větší dobrák než Luke, trapní Power rangers, cringe dialogy, přehlídka tropes, klasická přestřelka, která by mohla být v jakékoliv show, tleskající davy. Absolutně předvídatelné. A jednu z nejlepších postav, co ten seriál přinesl nechají zabít v dalším plytkém trope. Rodriguez který režíroval nejhorší epizodu téhle série bohužel režíroval i její finále a dopadlo to podobně. Z téhle show je must see, 5., 6. epizoda, a 2. Zbytek je filler nebo odpad. ()

Spielbergo 

všechny recenze uživatele

Moc Disney. Bohužel... Moc se snažím mít tento serál rád. Ale nějak mi z mé nejoblíbenější SW postavy udělali někoho, kdo si nakonec snad opravdu zasloužil už před lety zemřít v útrobách mocného Sarlaca. Už tehdy byl totiž úplně pitomej, když se tam nechal trapně shodit poloslepým Hanem Solem. Těch nelogičností a nesmyslů tu tentokrát bylo příliš a nebýt nástavby pro 3. řadu Mandaloriana, bylo by pro mě obtížné dát něco lepšího než podprůměrné hodnocení. Cad Bane je zde bez diskuze stále o Millenium Falcon lepší gunslinger, než kdy bude moci Boba Fett vůbec doufat. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (6)

  • Ústředí píseň na konci tohoto dílu je pozměněna a neutrální citoslovce jsou v části písně vyměněny za jméno ústřední postavy. (Sidarius)
  • Scorpenek, anihilační droid. Tyto těžce opancéřovaní bojoví bojoví droidi včetně vlastního generátoru štítu byly navrženy jako těžké bitevní „droideky“ a zasáhly do bojů již za Klonových válek. Byly postaveny na planetě Colla IV. Jeden droid byl schopný si poradit s celým regimentem klonových vojáků, a proto byly nasazeni do několika klíčových vítězných bitev Separatistů. Problém těchto droidů byla jejich extrémní cena, která neumožnila masovou produkci a zabránila porážce Republiky. (Veskoslav)

Reklama

Reklama