Reklama

Reklama

Pavučina

Trailer 1

Osmiletého Petra trápí záhadné, neustálé ťukání, ťukání ze zdi jeho ložnice - ťukání, o kterém jeho rodiče tvrdí, že se mu jen zdá. Jak se Peterův strach stupňuje, věří, že jeho rodiče (Lizzy Caplan a Antony Starr) by mohli skrývat strašné, nebezpečné tajemství, a zpochybňuje jejich důvěru. A co může být pro dítě děsivější než tohle? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (201)

Deyw 

všechny recenze uživatele

Strasne super vec, takovej koktejl zanru jsem dlouho nevidel..film si vas taha az do konce, kdy po kazdych 30min switchuje a vy mate drzku otevrenou..homelander tu jede totalniho zmrda a je radost ho videt konecne i v nejakym top filmu..jsou to strasne nabity a silny 3hvezdy --> film tahne dolu malej rozpocet a cgi monstra.. ps: zkurvena zed! ted to slysim taky! ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Absolutně jsem neměl tušení, do čeho jdu, protože jsem si dopředu nezjišťoval vůbec žádné informace o tomto filmu. Příběh měl zpočátku zajímavý leč ne zrovna originální náboj (myšlenku), která dokázala dostatečně upoutat mou pozornost. A to i přesto, že filmy v nichž hraje hlavní roli malé děcko, zrovna dvakrát nemusím. Šikanovaný chlapec to neměl moc lehké ani doma a na jeho rodičích bylo něco divného, již od samého počátku. Tvůrci dokáží diváka dost dlouho udržet v nejistotě, zda je hlas za stěnou skutečný, nebo jde vážně jen o fantasii malého kluka.    Dozvíme se něco o minulosti místa, kde se děj odehrává i o samotných rodičích. Pořád jsem si tak nějak říkal, co se z toho nakonec vyklube, ale finální odhalení na mě moc velký dojem neudělalo. Podobná zápletka tu už byla několikrát a mnohem lépe zpracována. Navíc si dost dlouho musíme počkat, než drama vystřídá i pár hororových prvků. Atmosféra houstla, rodinná večeře byla startovacím motorem k „lepším zítřkům“, dojde i na nezvané hosty ve zvířecích maskách – jejichž osud nikoho moc mrzet nebude.   No a zároveň přišlo i velké odhalení cože (nebo kdo) se skrývá za zdmi domu. To už tak velká sláva nebyla. Nevím, jestli byl menší rozpočet, nebo byl záměr tvůrců jen několikrát ukázat znetvořenou tvář monstra (dlouhé vlasy a pařáty), ale když už k tomu došlo, musel jsem se jen mrzutě ušklíbnout. Tohle mělo být co? Sestra Gluma z Pána prstenů a ještě řádně nevydařená? Protože v každém záběru vypadala úplně jinak…Ne tohle se vůbec nepovedlo a zároveň mi to zhnusilo i celkový pohled na do té doby jakžtakž slušný film. Navíc si nešlo nevšimnout, že tu celá řada věcí/situací nedávala moc smysl. Bohužel jde jen o obyčejný průměr, který znovu vidět nepotřebuji. ()

Reklama

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Výborně natočený, skvěle zahraný (Antony Starr a Lizzy Caplan jsou perfektní) horor. Během sledování první poloviny jsem si říkal, že tohle má nakročeno velmi dobře. Pak, ale se film dostane do závěrečné třetiny a celé to začne být děravý, nelogický. Říkal jsem si na konci jestli tohle myslí tvůrci vážně. Dokonce jsem se v jeden moment musel zasmát. Pavučina je ve finále zklamáním, ale jedná se o fajn záležitost na kterou by se určitě divák, který má rád horory měl podívat. Jen to bohužel po stránce scénáře selhává. P.S. Závěrečná scéna je shit. 6/10 ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Kdo víská tvé vlásky... a zdalipak z lásky?“ Výživný a docela chutný rodinný horor, zajímavě vonící po skořici, aneb školák deratizátorem. Finále filmu mě pak navrátilo do dětství, kdy mi sestra kradla hračky a já ji za to tahal za vlasy. Naštěstí krátké, účes typu „hrnec.“ Vzpomněl jsem i na ZDŠ a OKÉNKO ŘEDITELNY: [][] Jaká má být správná učitelka matematiky? 1) Zvědavá jak opice, vyptávat se nejvíce. 2) Vlezlá až do ložnice, v skříni hledat kostlivce. 3) Drsná jako Rambice, mít široké zornice. [][] Též státnice z psychologie, červený diplom z podezíravosti a černý pás v judu vítány. Při návštěvě rodiny problémového žáka má být taktní a používat neutrální otázky, např. „Dobrý den. Máte sklep? A mohla bych ho vidět?“ Měla by být i hudebně nadaná a znát písničku Jiřího Suchého:  Pramínek vlasů ... jí ustřihnu potají, já blázen pod polštář chci si ho dát... ačkoli sny se mi zásadně nezdají, věřím, že dnes v noci... budou se zdát!“ Užijte si dlabání dýní, Halloween s husí kůží i vypečenou šikanu: „Trick or treat!“ Aneb: „Koledu, nebo vám něco provedu! ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Čakal som adepta na jeden z najlepších hororov roku, dostal som mysterióznu nudu. Nestáva sa často, žeby som nejaký film preskakoval, ale tu som inak nemohol. Okrem niekoľkých atmosférických záberov a hudby tu nebolo nič, čo by udržalo moju pozornosť. A nejde ani tak o individuálny problém, ako skôr o to, že je to proste zlé. V tomto roku vyšlo veľa lepších hororov a tento oproti ním nevyniká v ničom. Možno len v tom, že sa v ňom dejú divné veci, ale film môže byť divný aj bez toho, že by bol debilný. A Cobweb debilný je. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama