Reklama

Reklama

Generálova dcera

  • Německo The General's Daughter (více)
Trailer

Obsahy(1)

Můžete se vydat správnou cestou, špatnou cestou, anebo můžete zvolit cestu vojenskou. Teď záleží na tom, jakou z nich si zvolí armádní vyšetřovatel Paul Brenner, který se na vojenské základně Fort MacCallum snaží objasnit vraždu přitažlivé kapitánky. Madeleine Stowe hraje Brennerovu spoluvyšetřující případu - coby armádní poradkyně pro případy znásilnění. Je to "hra na kočku a myš, kdy váš odhad na to, jak to skončí, bude totálně vedle." (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

Aqualung 

všechny recenze uživatele

Myslím ,že pan Travolta nezklamal a odvedl perfektní výkon.Podíváme-li se na příběh nenajdeme nic převratného, nebo fascinujícího.Jde o obvyklou detektivku, která je řešena krok po kroku obvyklým způsobem.Racionální kroky Travolty a jeho pomocnice,tu a tam něco akční omáčky.V tomhle film jistě nenudí.Ale zajímavé je, alespoň pro mne,prostředí ve kterém se děj odehrává.Tady vstupuje do hry fenomén armádních vztahů, a to jak formálních tak neformálních.Tak jako v každé lidské činnosti se i zde projevuje sexus a dává jí zajímavou příchuť.Nejde o fenomén ženy v armádě, ale o projev toho, co uvádím v předchozí větě ve vzájemné komunikaci mezi vojáky.Vše je zatlačeno a usměrněno a ženská ovládá svým typickým způsobem vše.A jak skončila je evidentní.Tohle nějak nejde a vražda není řešením. Neuvádím zde vůbec fenomén slušnosti ten tu vůbec není ani míra, a ta byla překročena snad ve všem.A bizarnost vojenského řešení-tedy zametání pod koberec až do hořkého konce, kdy to už dál nejde.....Slušný film. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Filmy z vojenského prostředí prostě nadevše miluji. Ať už je to čistě válečný film (Black Hawk Down, We Were Soldiers), nebo válečná komedie (Švejk, Two Men Went to War), nebo válečně romantické snímky (Pearl Harbor, Correli), tak i filmy, které o vojně/válce/armádě prostě jsou (Tears of the Sun, Navy Seals, General's Daughter). Navíc tady John Travolta předvádí herecký výkon! Což u něj není zvykem. Madeleine Stowe je příjemná pro oči a James Woods s Jamesem Cromwellem jsou správní mazáci. Simon West je talent... No je toho víc, ale vás to stejně nezajímá, když vidím to hodnocení tady. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Atraktívne prostredie vojenských klamstiev a vyšetrovanie záhadnej vraždy generálovej dcéry. Avšak takých detektívnych príbehov už sme videli až to pekné nie je a tento nič originálneho neprináša. Celý film si budete priať, aby sa to vyriešilo, ale nie že by vás to zaujímalo, ale nič iné na tej snímke nie je. Navyše Travolta tu už nieje to čo býval. Napríklad v takej Pomáde alebo Pulp Fiction. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Priemerna detektivka ozvlastnena tym, ze sa odohrava vo vojenskom prostredi. Pripad ma dvakrat nezaujal a rozuzlenie je tak prekombinovane az mi pripadalo smiesne. Kazdu polhodinu sa najde novy vinnik. V zavere som fakt cakal, ze sa vo dverach zjavi dalsi clovek a vykrikne, ze to on je vrah. Najviac ma na celom filme bavil James Woods a jeho dialogove prestrelky s Travoltom, ktore boli o triedu inteligentnejsie a zabavnejsie ako zvysok filmu. Film obsahuje viacero zbytocnych linii vdaka ktorym film miestami nudi. Napriklad spolocnu minulost medzi Travoltom a jeho kolegynou. Aspon, ze je to dynamicky zrezirovane, takze napriek slabsiemu scenaru to ma svizne tempo. Vysledkom je jednohubka, na ktoru na druhy den zabudnem. Pripadalo mi vtipne jak skoro kazdych 5 minut v zabere preletel nejaky vrtulnik. Aspon ze nebol digitalny. 5/10. ()

Tempter 

všechny recenze uživatele

Asi největší problém (už tehdy) do budoucna, bude najít kvalitní námět a ten přetavit v kvalitní scénář. A k "moudru" nějakého toho generála v závěru filmu, že v armádě není pozice, kterou by nemohla zastávat žena? No, vždy budu radši chránit svůj dům s deseti kvalitně vycvičenými chlapy, než s dvaceti špičkovými bojovnicemi. V boji to tak prostě je... ()

Galerie (45)

Zajímavosti (6)

  • Paul Brenner (John Travolta) říká generálu Campbellovi (James Cromwell), že narukoval do Vietnamu jako nezletilý a generál mu tehdy v hodnosti kapitána velel. Jednou k němu přišel a povídá, že Boston porazil St. Louis v šestém zápase play off. Boston však stejně prohrál. Jednalo se o zápas mezi Boston Bruins a St. Louis Blues v roce 1970. Boston prohrál sedmý zápas a St. Louis získalo Stanley Cup. (JohnSmith)
  • Filmový zámek se nachází v Granthamu v Anglii a je majetkem Evansvillské univerzity. (Karlos80)

Reklama

Reklama