Reklama

Reklama

Generálova dcera

  • Německo The General's Daughter (více)
Trailer

Obsahy(1)

Můžete se vydat správnou cestou, špatnou cestou, anebo můžete zvolit cestu vojenskou. Teď záleží na tom, jakou z nich si zvolí armádní vyšetřovatel Paul Brenner, který se na vojenské základně Fort MacCallum snaží objasnit vraždu přitažlivé kapitánky. Madeleine Stowe hraje Brennerovu spoluvyšetřující případu - coby armádní poradkyně pro případy znásilnění. Je to "hra na kočku a myš, kdy váš odhad na to, jak to skončí, bude totálně vedle." (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

PALINO 

všechny recenze uživatele

Za posledné roky som si už pomaly aj odvykol očakávať od mnohých filmov JOHNA TRAVOLTU kvalitu, ale GENERÁLOVA DCÉRA tvorí práve jednu z tých výnimiek. SIMON WEST natočil film rutinne, ale v tomto prípade by som to považoval skôr za plus a jeho réžia sa s pomerne zaujímavým scenárom pohrala dostatočne dobre na to, aby sa z GENERÁLOVEJ DCÉRY stal zábavný a dobrý film. P.S. Hudba počas úvodných titulkov nemá chybu. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Snímek je druhým počinem režiséra Simona Westa, který úspěšně debutoval akčním snímkem ´Con Air´ (1997), který fanoušky akčního žánru prostě bez servítků zaujal. Tímto svým druhým počinem se přesouvá do vod sice méně bombastických, ale to neznamená, že se nejedná o nic zajímavého. Ba naopak. Snímek je natočen na základě románu Nelsona DeMille ´The General’s Daughter´, v němž tajný vojenský policista a detektiv praporčík Paul Brenner, který jako poddůstojník patří mezi vyšetřující vysoce postavenou elitu, musí proniknout do uzavřené vojenské společnosti, aby zjistil, kdo zabil jednoho z nich a proč. A přesně řečeno jde o ženu. Napínavý a dějově vysoce sofistikovaný detektivní příběh z vojenského prostředí osloví především diváky, které zaujal už obdobný snímek režiséra Roba Reinera ´Pár správných chlapů´ (1992). Diváky nad příběhem přemýšlející však tentokrát může svou myšlenkou rozdělit na dva tábory. A jde právě o ženy v armádních službách. Vyznívají tu sympatie k odvaze a odhodlání žen vstoupit do armády i za cenu toho, že musí čelit skrytému boji mnoha mužů s tímto skutkem nesouhlasících a nebo se ženy naopak obviňují z jejich vlastních problémů, které si do služby přinášejí tím, že jsou upřímné a odvážné? No, záleží na úhlu pohledu. Každopádně se děj v psychologické retrospektivě zužuje kvůli vysvětlení své složitosti v ukazování krásné ženy sloužící v armádě jako oběti. Jedná se o plně smysluplný thriller, kde nejde jen o zábavné filmové shlédnutí. Tady se námět dotýká hodně žhavé problematiky, která v reálném světě jen tak nevychladne. O to víc je poplatný, alespoň prozatím, v každé době. ()

Reklama

wosho 

všechny recenze uživatele

Hodně přitažené za vlasy. Děj je jak z jiné planety kde žijí bytosti na bázi křemíku, protože takto se nechovají lidi a nedělají takové kraviny-byť to beru jen z pohledu Evropana a né Američana. No a díky příběhu a nic moc scénáři je celý film nedotažený, zdlouhavý a nudný. Režie je profesionální, ale nezáživná. Travolta místo soustředění na hraní, se soustředil na koblihy v cateringu. Celkově mě Generálova dcera stačila na jedno podívání a dost. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Oběť dezerce a degradace základny /po/slušnosti, základního lidského citu. Svědka, společníka hříchu. Ctná slečna, "Červená lucerna," uštědřila podpásovku pásu cudnosti tím, že se obnažila a, s prominutím, položila do klína několika prominentů, do nezřízené VIP intimity, svou temnou, tělesnou i duševní 13. komnatu. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Skôr ide o krimi z vojenského prostredia než o mysterióznu drámu. Tvorcovia chceli za každú cenu zaujať, preto predkladajú také vybičované veci ako surové znásilnenie, ženy v armáde, prepojenia na najvyššie vojenské miesta atď. Travolta v roli drsného i drzého vyšetrovateľa s hláškami, ktorému prakticky nerobí nikto prekážky a je preto otázkou času, kým komplikovaný prípad vyrieši a vysoké šarže obvniní. Nezaujme, ale ani neurazí. Až natoľko ma to nevtiahlo, čakal som aj viac akcie či prepracovanejší trilerový záver, ale zasa kvalita spracovania je nadštandartná, očakávané (polo)zvraty sa vydarili a dej vyslovene nenudil. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (6)

  • Scény z pevnosti Fort MacCallum byly natočeny v areálu Savannahské státní univerzity a na letišti Van Nuys. (Karlos80)

Reklama

Reklama