Reklama

Reklama

Generálova dcera

  • Německo The General's Daughter (více)
Trailer

Obsahy(1)

Můžete se vydat správnou cestou, špatnou cestou, anebo můžete zvolit cestu vojenskou. Teď záleží na tom, jakou z nich si zvolí armádní vyšetřovatel Paul Brenner, který se na vojenské základně Fort MacCallum snaží objasnit vraždu přitažlivé kapitánky. Madeleine Stowe hraje Brennerovu spoluvyšetřující případu - coby armádní poradkyně pro případy znásilnění. Je to "hra na kočku a myš, kdy váš odhad na to, jak to skončí, bude totálně vedle." (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Průměrná detektivka s nadprůměrným Travoltou. Rozuzlení mi překombinované nepřišlo. Spíš je docela předvídatelné a nezachrání to ani snaha o rádoby zvraty. Na druhou stranu je to poctivé řemeslo, má to slušnou atmosféru pár dobrých hlášek a Travolta si svou roli naplno užívá, tak proč přehnaně kverulovat.60% ()

Skleena 

všechny recenze uživatele

Tak nízké celkové hodnocení si film snad ani nezaslouží. Nevím proč, ale mně osobně opravdu sednul. Travolta, ač jeho pozdější herecké výkony (holt pomáda byla jenom jednou) díru do světa neudělaly, v tomhle snímku předvedl to, co bohatě stačilo k úspěchu - přišlo mi, že se všemi těmi ramenatými pohledy s mírným úsměvem "do blba" mu prostě role sedla jak prdel na hrnec. Co na mě ale opravdu zapůsobilo, byl scénář - nikterak složitá kostra, nabalovaná o stále nové skutečnosti, činící všechny ty "do té doby jasné pachatele" zas jen pouze podezřelými, byť všemožně do kompletního příběhu zainteresované, mi prostě dokonale sedla. Snad jen režie místy pokulhávala. Škoda. Filmy z vojenského prostředí nikterak nevyhledávám, ale tady bylo od všeho tak akorát. A James Cromwell zahrál výborně. Smůla jen, že se Travolta propůjčil i Zelenému Peklu. ()

Reklama

xander 

všechny recenze uživatele

Nadpriemerný kriminálny triler, ktorý by bol bez Johna Travoltu o triedu slabší. Pretože je to už stokrát vydený príbeh v hviezdnom balení. James Woods je zaujímavý aj na menšom priestore, tak ako James Cromwell, ale Madeleine Stoweová a Timothy Hutton sú príliš nevýrazný. Nieje v tom príliš akcie , je to priemerne napínavé, ale celkom dobre sa na to pozerá. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší kriminálka z vojenského prostředí. Efektní akci nahrazuje postupné a překvapivé rozkrývání spáchaného zločinu, Travolta skvěle podává svého tvrdého frajera, spousta lahůdkových slovních minipřestřelek a všemu dodávají na síle dvě kratičké a přesto nezapomenutelné scény, které sevřou srdce i žaludek a do očí vženou slzy.. ("Nestalo se to." a "Táto, neodcházej") a zejména ta první hlavně díky skvělé Leslie Stefansonové. V jediném detailním záběru doslova vidíte jak se láska a důvěra k otci mění v šokující pochopení zrady a prázdnotu rovnající se smrti... ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Priemerna detektivka ozvlastnena tym, ze sa odohrava vo vojenskom prostredi. Pripad ma dvakrat nezaujal a rozuzlenie je tak prekombinovane az mi pripadalo smiesne. Kazdu polhodinu sa najde novy vinnik. V zavere som fakt cakal, ze sa vo dverach zjavi dalsi clovek a vykrikne, ze to on je vrah. Najviac ma na celom filme bavil James Woods a jeho dialogove prestrelky s Travoltom, ktore boli o triedu inteligentnejsie a zabavnejsie ako zvysok filmu. Film obsahuje viacero zbytocnych linii vdaka ktorym film miestami nudi. Napriklad spolocnu minulost medzi Travoltom a jeho kolegynou. Aspon, ze je to dynamicky zrezirovane, takze napriek slabsiemu scenaru to ma svizne tempo. Vysledkom je jednohubka, na ktoru na druhy den zabudnem. Pripadalo mi vtipne jak skoro kazdych 5 minut v zabere preletel nejaky vrtulnik. Aspon ze nebol digitalny. 5/10. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (6)

  • Paul Brenner (John Travolta) říká generálu Campbellovi (James Cromwell), že narukoval do Vietnamu jako nezletilý a generál mu tehdy v hodnosti kapitána velel. Jednou k němu přišel a povídá, že Boston porazil St. Louis v šestém zápase play off. Boston však stejně prohrál. Jednalo se o zápas mezi Boston Bruins a St. Louis Blues v roce 1970. Boston prohrál sedmý zápas a St. Louis získalo Stanley Cup. (JohnSmith)

Reklama

Reklama