Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sabrina je okouzlující, humorná, a září ve společnosti největších hollywoodských hvězd. Humphrey Bogart, William Holden a Audrey Hepburn hrají v příběhu o Popelce v režii slavného filmaře Billy Wildera (Sunset Boulevard, Někdo to rád horké). Bogie a Holden jsou velmi bohatí bratři, žijící na Long Islandu. Bogie je samá práce, Holden samá sukně. Ale když se Sabrina, dcera rodinného řidiče vrátí z Paříže dospělá a okouzlující, schyluje se k rodinnému zemětřesení, protože oba bratři podlehnou šarmu Audrey Hepburn. (Magic Box)

(více)

Recenze (190)

Pierre 

všechny recenze uživatele

Na Billyho Wildera  zdánlivě možná moc ,,normální´´ dobový romantický film, ale on prostě tyhlety old schoolové filmy uměl skvěle. Opět tomu dodal určitou atmosféru, a pokud ne vyloženě extrémně vtipné, tak milé dialogy. Audrey Hepburn byla ale  hlavně tak moc roztomilá a ukradla si celý film pro sebe (snad nejvíce se mi líbila s tím drinkem.:D A dokonce stejně jako v Tiffanym zde zpívá a zní to skoro  jak z nějakého krásného nočního  snu ), že mě nakonec Sabrina  naprosto vzala. To že je charismatický Bogart možná  už moc starý, a sladký scénář možná nepatří k nejdůmyslnějším, bylo potom nějak  snadno zapomenuto....a já se prostě jen  pohodlně usadil a vydal na krásný old schollový výlet.   Hezký zážitek   z filmu jsem si ještě po zhlédnutí  umocnil  pěkným sestřihem z YT za zvuku La Vie ein rose.  Tak pojďme:   Jak se francouzsky  řekne?: Můj bratr má milé devče.... A jak se řekne?: Chtěl bych být svým bratrem.❤ P.S. . Bohužel jsem právě zjistil, že mi nějakým nedopatřením hodnocení zmizelo. To mě vždycky dost mrzí, protože svůj účet na csfd beru hodně jako svůj filmový deník. Viděno, okomentováno a ohodnoceno skutečně o Vánocích 2021. No, co se dá dělat. Proto tedy hned dnes 6.7 2022 uděluji původní čtyři hvězdy znovu a snad už tam zůstanou. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Na večírku Larrabeeových nesmělo pršet. To by Larrabeeoovi nestrpěli." Vyzbrojen znalostí remaku jsem si, snad jen z pouhé zvědavosti, pustil originál a na mé tváři se nečekaně rychle zabydlel lehce připitomělý úsměv. Tento přímočaře naivní příběh, doprovázený optimisticky vlezlou hudbou a svižnými dialogy proloženými jemnou příchutí sarkasmu, mi prostě natolik zvedl náladu, že se to skoro až bojím přiznat. Takže za pět a pokud utrpím někdy nějakou další jizvu na duši, tak sám sobě odborně předepíšu jednu Sabrinu a vím, že za necelé dvě hodiny mi zase bude fajn. ()

Reklama

swed 

všechny recenze uživatele

Je příjemné si občas v klidu sednout a nechat se unášet vkusnou a nekomplikovanou romantikou. Přesně takovou podívanou přináší Sabrina. Je sice pravda, že snímek v druhé polovině lehce ztrácí tempo, navíc Sabrinina přeměna není ve filmu ukázána a někomu může vadit i to, že Bogart už není žádní mladík...inu nikdo není dokonalý. Vlastně ano, někdo dokonalý je: Audrey Hepburn! 8/10 ()

Bubble74 

všechny recenze uživatele

Z romantických komedií mi většinou vstávají vlasy hrůzou. Z novodobých amerických mi přímo padají po trsech. Wilderova Sabrina naštěstí nepatří do této děsivé kategorie, takže mi pleš zaručeně nezpůsobí. Je to líbezný klenot ve zkušené režii mého oblíbence, s nádhernou Audrey Hepburn coby novodobou Popelkou, neodolatelným sukničkářem Holdenem a charismatickým Bogartem. Příjemná, odpočinková lahůdka. Prostě filmová romantika jak se patří. ()

TominoLa 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem viděl remake a tak se mi do originálu moc nechtělo. V poslední době jsem si, ale moc oblíbil Billyho Wildera a Audrey Hepburn a taky jsem byl zvědav na Humphreye Bogarta. Vzpoměl jsem si, že kamarád si pořídil DVDčka s A. Hepburn, nebylo co řešit. Dal jsem tomu šanci. A byl to nádherný romantický zážitek. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (21)

  • Humphrey Bogart prohlásil o Audrey Hepburn, že je netalentovaná. (Kulmon)
  • Audrey Hepburn přešila vztah s Holdenem, když se dozvěděla, že on nemůže mít děti. (Kulmon)
  • Billy Wilder pracoval na scenári aj počas natáčania. Jedného dňa požiadal Audrey Hepburn (Sabrina Fairchild), aby predstierala chorobu, a tak mal dosť času na dokončenie scény. (TheRoller)

Reklama

Reklama