Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sabrina je okouzlující, humorná, a září ve společnosti největších hollywoodských hvězd. Humphrey Bogart, William Holden a Audrey Hepburn hrají v příběhu o Popelce v režii slavného filmaře Billy Wildera (Sunset Boulevard, Někdo to rád horké). Bogie a Holden jsou velmi bohatí bratři, žijící na Long Islandu. Bogie je samá práce, Holden samá sukně. Ale když se Sabrina, dcera rodinného řidiče vrátí z Paříže dospělá a okouzlující, schyluje se k rodinnému zemětřesení, protože oba bratři podlehnou šarmu Audrey Hepburn. (Magic Box)

(více)

Recenze (190)

poz3n 

všechny recenze uživatele

Wilder byl prostě ojedinělý úkaz. Dokázal utáhnout romantické slaďárny tak, že ve chvíli, kdy by film sklouzl k trapnosti a patosu, on z toho vybruslil s grácií sobě vlastní a vtipným dialogem. Nejsem zrovna fanouškem Audrey Hepburn, ale už jsem si na ní po několika filmech tak nějak zvykl a věděl jsem co můžu čekat. A když ne, tak to Humphrey zachránil. 7/10 ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

High class komédia. Teda žáner značne obľubený v amerike v 40 a 50 rokoch. Sabrina v réžií nekompromisnej osobnosti tohto obdobia Billyho Wildera, predstavuje odľahčenú, príjemnú a po hereckej stránke veľmi podarenú komédiu. Hepburnová je ako obvykle na spapanie a ústredná dvojica Bogart a Holden si skvelo sekundujú. Len mi nejde nespomenúť, že taký Príbeh z Filadelfie s Kathrine Hepburn dopadol o triedu lepšie. Aspoň v mojich očiach. Nie že by Sabrina bola zlý film. Len konvencie tohto žánru nemajú možnosť prísť s nápaditým gagom, alebo vtipom. Jediné čo zostáva je úsmevný príbeh a koncepcia romantického filmu aká nemohla sklamať. Príjemné posedenie pri klasike, kde hlavne scény s pexisklom boli nezabudnuteľné. ()

Reklama

Hees 

všechny recenze uživatele

Taký milý romanticko - komediálny film s Audrey Hepburn (podala priemerný výkon), ktorý v podstate nemôže nikoho uraziť a veľmi pekne dokáže dokresliť čas strávený napríklad s priateľom či priateľkou. Tak ho teda odporúčam pozrieť s vašou polovičkou, občas si ho pristavte a trošku sa cicmajte. O čom je film? Film je o žene Sabrina (Audrey Hepburn) čo je zaľúbená až po uši do jedného muža, ale ten o ňu nejaví záujem a vlastne úplne ju neberie do úvahy. Ďalej tu celkom zaujímavú rolu hrá rozdiel medzi chudobnými a bohatými (spoločenskými vrstvami). Sabrina sa počas filmu hľadá a snaží sa pochopiť čo vlastne chce a to aj mužský predstavitelia, čiže dá sa povedať, že film nie je prázdna romantická komédia, ale je aj o hľadaní a o pocitoch ľudí. Koniec je veľmi pekný a príjemný a objíme Vás, tak tento film jednoznačne odporúčam. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Kouzelná romanťárna v pohádkovém kabátku a v rámci žánru při opakování dávám plnou palbu, mladinká Audrey Hepburnová je tu nádherná, podmanivá, prostě úžasná.. Humphrey Bogart i William Holden jsou charismatičtí chlapíci a mně se na ně moc hezky koukalo.. A zas mám po čase na rtech takový ten přiblblý úsměv a vůbec mi nevadí, že od rána prší i sněží... (3x) ()

gegina31 

všechny recenze uživatele

Mám ráda tenhle příběh, zpracování s Fordem. Proto jsem byla připravená dát tomu plný počet. Dokoce se mi líbilo, že nové zpracování není jako přes kopírák, takže i tady mě něco překvapilo. Jenž David se jim vůbec nepovedl. Jeho představitel by měl spíš hrát Linuse. Samotný Linus byl samozřejmě dědula, ale o byl Ford taky. Ale nic z toho by mi ani tak nevdalo. Ale ten konec. To se jako opravdu jen objali? To si nemohli dát pořádnou americkou pusu? Tak to teda ne. A co nejdřív si pustím novější verzi, protože jestli se na konci taky jenom objali, tak tu hvězdu uberu taky. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (21)

  • V posledních natáčecích dnech na Long Islandu projevili přání podívat se na natáčení řecký král a královna. Wilder vypůjčil dva trůny z filmu s Bobem Hopem Monsieur Beaucaire a při vedení k trůnu elektrikář zavolal: „Hej, královno, kde jste byla včera, když jsem měl postupku a chyběla mi tam už jen královna?“ (Pavlínka9)
  • Športové auto, ktoré vlastnia bratia, je značky Nash-Healey. Toto auto sa vyrábalo v rokoch 1951 až 1954 a v tejto dobe stálo 6000 amerických dolárov. (TheRoller)

Reklama

Reklama