Reklama

Reklama

Obchodník Ed Harley přichází při motocyklové nehodě s partou mladíků o svého malého syna. V hlubokém zármutku a vzteku si vzpomene na příhodu z dětství a rozhodne se prostřednictvím staré čarodějnice vyvolat Démona pomsty. Ten mu pomůže krutě se vypořádat s omladinou, která se uchýlila do blízké chaty. Jenže vyvolaný démon se začíná vymykat kontrole a Ed poznává, že se sám stal hlavním aktérem kruté odplaty. Monstrum vraždí vše živé v okolí a Ed musí za jeho zastavení zaplatit krutou daň. Tísnivá atmosféra, ohyzdné monstrum vzdáleně připomínající člověka a všudypřítomný strach... (Henk)

(více)

Recenze (92)

kosta73 

všechny recenze uživatele

Dobrý námět, vynikající triky a pár nezapomenutelných scén z nichž nejvýše ční parádní scéna vzkříšení Pumpkinheada v obydlí čarodějnice. O scénář tu nejde, což platí skoro pro všechny filmy vzniklé na ( především ) Winstonův popud, které jsem měl možnost zhlédnout ( např. projekt Creature Features ). Největším tahákem je bezpochyby jeho dokonalá maskérská práce. V tomto směru se tomuto dílku nedá v podstatě nic vytknout. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

NOTHIN' CAN CALL IT OFF, BUT I'M GONNA SEND IT BACK TO WHATEVER THE HELL IT COME FROM! Dost slabota. Redneckové jsou špinavější než krysy ve stoce a městský děcka zrovna nepobrali moc inteligence. Dialogy jsou ubohé a jediné co nějak obstojněji funguje, tak je monstrum, i když nenahání hrůzu a v noci se mi o něm zdát fakt nebude. Tak snad jen vyseknout poklonu panu Wintonovi, za dobrou práci na masce Pumpkinheada. ()

Reklama

hladass 

všechny recenze uživatele

I když jsem to moc nečekal, Stan Winston ukázal, že kromě skvělých triků umí natočit i dobrý horor... Co si budeme povídat, atmosféra 80-tých let (kterou já rád) je patrná z každého záběru, mosntrum vypadá dostatečně děsivě (aby taky ne) a Lance Henriksen už klasicky ukazuje že umí a že do hororu prostě patří... I ostatní postavy jsou docela přesvědčivé (mně se líbila hlavně stará čarodějnice), takže jediný důvod, proč nedám za pět, je pitomý scénář... Jinak jsem byl spokojen... ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Celkem solidní horor, skupina mladých jede někam na chatu do pustiny. U jednoho "krámu", kde žije majitel s malým klukem, si dva maldíci sundaj motorky a dělají blbosti , jak jinak to dopadne než, že se stane nehoda a přejedou kluka. Ted nastává rozkol co udělat, většina chce pomoci, až na toho co to udělal nebot má podmínku a ještě požil. Když to zjistí otec kluka co není doma, tak ze žalu jede za sousedem, aby mu pomohl, on že nemůže. Ale jeho syn ho zavede za čarodějnicí a ta mu řekne, že syna zpátky nepřivede, ale může vyvolat démona pomsty a to tayk udělá, s pomocí otcova krve ožije a začne masakrovat partu mladých. Jenže by se mohlo zdát, že je to jednoduché, ale není. A zhrzený otec zjištuje, že sám prožívá všechyn ty masakry a rozhodne se to zkoncovat. Solidní atmosféra i námět. Démon vypadá jak Vetřelec. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Kvalitné béčko, akých v osemdesiatych rokoch vzniklo habadej. Stan Winston na režisérskej stoličke prináša hutnú atmosféru a úžasné masky na jednej strane a mizerný strih, nezvládnuté vedenie hercov a smiešny scenár na strane druhej. Jedno s druhým sa ale bravúrne dopĺňa a výsledok je kvalitná 80s hororová zábava. ()

Galerie (109)

Zajímavosti (18)

  • V 24. minúte, keď Ed (Lance Henriksen) berie na ruky svojho raneného syna z trávy, je možné vidieť tieň kamery a kameramana. (DJ Rocco iNc)
  • Na žiadosť Stana Winstona spravili scenáristi z Pumpkinheada a Haggis (starej čarodejnice) oveľa temnejšie postavy ako v pôvodnom scenári. (Nekrofil)

Reklama

Reklama