Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když je devítiletá Casey, dcera majitele kasina Bobbyho Sterna, ohrožena mafiánem, který chce získat podíl na jeho výnosném obchodu, obrátí se znepokojený otec na svého dávného přítele Jacka Devlina, bývalého speciálního agenta, který se po odchodu ze státních služeb stal profesionálním osobním strážcem. Devlin vezme malou Casey pod svá ochranná křídla a skutečně se mu podaří útok odrazit, během akce je však dočasně oslepen světelným granátem a ti v něm probudí fobii z bílé barvy. Když je krátce poté Stern zavražděn, vezme Devlin Casey k sobě. Jeho dalším úkolem je ochrana topmodelky Cinder Jamesové před posedlým útočníkem. Jack práci nejprve odmítl, ale poté, co je v její společnosti těžce postřelen jeho přítel šerif Hastings, změní názor. Vzápětí si získá Cindeřinu důvěru, když se mu ji podaří zachránit před dalším atentátem, když na ni zaútočí zabiják na motorce. Zkušený Devlin pochopí, že Cinder něco skrývá a nedá jí pokoj, dokud žena nepřizná, že ji pravděpodobně pronásleduje její bývalý manžel, jehož nenávist pramení především z její úspěšné kariéry modelky. S pomocí půvabné dr. Rachel Steinové Devlin zjistí, že modelčin chamtivý manažer se spolčil s jejím manželem, a přestože je ve střehu, podaří se najatému zločinci unést modelku přímo uprostřed významné módní přehlídky. Devlin se ji vydá zachránit a během smrtelně nebezpečné akce se musí vypořádat nejen všeho schopným nepřítelem, ale také se svou fóbií, o které jeho nepřátelé kupodivu velmi dobré ví. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (95)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný film s Dolphom Lundgrenom, ktorý patrí medzi jeho lepšie filmy. Má dobrý príbeh o osobnom strážcovi, ktorý dostane ponuku chrániť známu modelku pred zabijakom a po postrelení jeho priateľa ju prijme. Spracovanie nie je zlé, síce tempo filmu je pomalšie a skutočne zaujímavého sa tu moc neudeje, ale aspoň nenudí a celý čas sa na film dá bez problémov pozerať. Akcie je tu málo, čo je veľká škoda, kedže je veľmi dobrá. Ručná akcia tu prakticky nie je, ide tu v prvom rade o prestrelky, ktoré sa vydarili. Sú veľmi dobre natočené, dynamické a s niekoľkými skvelými momentmi. Najviac sa mi páčia obe prestrelky proti presile, či už úvodná vo vile alebo neskoršia v lese, kde zaujme hlavne rozstrieľanie motorkára počas jeho skoku. Samozrejme sa tieto prestrelky nemôžu porovnávať s tým, čo točil John Woo v Hong Kongu, ale stále je to americký nadpriemer. Herecké obsadenie je celkom dobré, Lundgren tu je výborný, aj ked´ ten tanec si mohol odpustiť a aj záporák mi prišiel pomerne originálny a zaujímavý, ale vedľajšie postavy sú skôr nudné. Čo sa týka réžie, tak John Woo je tu síce v najhoršej forme, ale aj tak je pomerne slušná a technická stránka je pre potreby filmu plne dostatočná. BlackJack je hlavne kvôli atmosfére, taký zvláštny akčný film, ale páči sa mi a videl som ho už viackrát. 73% ()

AdamesWWE 

všechny recenze uživatele

[8/10] BlackJack je veľmi zaujímavý film. Už len svojím spracovaním, ktoré má výborné tempo a akúsi tajomnú atmosféru, ktorá dodáva filmu svojím spôsobom isté pozitívne čaro. Film ma veľmi bavil, stopáž je dlhá tak akurát a spracovanie výborného príbehu je veľmi dobré, možno mi tu chýba trochu viac akcie, ale aj to málo čo tu je sa mi veľmi páčilo. Keby tu bolo viacej akčných scén, tak by to bol perfektný akčný film. Pre mňa jeden z najlepších Lundgrenových filmov. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

JCVD, Travolta, Cage, později dokonce i Cruise nebo Affleck. John Woo si spolupracoval s nejednou akční hvězdou, ale spolupráce s Lundgrenem dopadla zřejmě nejhůř. Hodně slabý televizní snímek, který trošku šmíroval u úspěšného Costnerova Osobního strážce, jenže to k úspěchu stejně nevedlo. Jack Devlin by se měl věnovat spíše karetním kouskům než aby hlídal kohokoliv. 40% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Spoluprace Woo Lundgren preci jenom slibovala vetsi potencial nez jak to nakonec dopadlo vysledkem je koukatelnej prumer kterej však buhvijak akcni neni a ke konci se to dost vlece no kdyz uz je tam Dolph tak tomu ty 3 hvezdice naseru ale to jak se Woo v USA zhorsil oproti Hongkongu to by byl namet na samostatnou debatu skoda ()

choze 

všechny recenze uživatele

Zázrak se slabým scénářem a druholigovou akční hvězdou, který Woo předvedl u ŽIVÉHO TERČE, se mu u tohohle jeho melouchu pro kanadskou televizi zopakovat nepodařilo a od tohoto filmu se mu už nedařilo ani na filmovém plátně. Blbý scénář by nevadil, kdyby ale nebyl tak nesnesitelně natahovaný a bylo tu víc akce - ze dvou větších akčních scén zaujme jen ta úvodní, kde si oslepený Dolph prostřílí cestu domem plným zabijáků a zbytek dorazí při skoku z trampolíny do bazénu. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (4)

  • V roku 1998 mali premiéru tri Lundgrenove filmy: Blackjack, Lucas a Ostreľovači. Blackjack mohli diváci vidieť ako prvý z trojice, hoci bol natočený až ako posledný. (m.a.t.o.)
  • Blackjack mal byť pôvodne úvodný film k seriálu, no Dolph Lundgren sa do ďalšieho natáčania nechcel púšťať. (m.a.t.o.)
  • Natáčalo sa v novembri 1997 v Toronte. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama