Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva piloti letectva Spojených států, major Victor Deakins a kapitán Riley Hale, jsou vysláni na zkušební let se dvěma atomovými raketami – mají simulovat přelet hranic. Deakins náhle na kolegu zaútočí, katapultuje ho a obě bomby shodí. Nálože však nevybuchnou, protože jsou blokovány proti nehodám a Pentagon vyšle na místo nehody mladého důstojníka Gilese. Záchranná četa v troskách letadla nenajde těla pilotů,ani rakety. Situace, kdy letectvo ztratí nevybuchlou atomovou bombu, má v Pentagonu krycí název Zlomený šíp, a tato akce právě nastává... Podle posledního Deakinsova hlášení celý incident způsobil Hale. Ten se mezitím probral z mdlob a je zatčen Hlídačkou Národního parku Terry, která ho našla. Podaří se mu ji však odzbrojit a vzápětí musejí prchat před Deakinsovými muži. Ti jsou domluveni se skupinou překupníků, kterým mají „ztracené“ atomové bomby prodat. Riley si domyslí, o co jde, vysvětlí vše Terry a společně se pustí do pronásledování konvoje, který ukradené bomby převáží. Jenže protivník je velice silný a neštítí se ničeho… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (288)

genetique 

všechny recenze uživatele

Po triezvejšom (dospelejšom) premietnutí musím hviezdičku ubrať! Woo tu zopsul, čo sa dalo. A kebyže si nevšimnem jeho meno pri nadpise režiséra, ani neuverím, že to bol jeho výtvor. Scenár sa ani v najmenšom nevyrovná jeho ázijským projektom a upadla aj akčná stránka. Travoltom si to mierne vyžehlil, ale logické trhliny, akými sú strieľanie a hádzanie granátov pri atómových bombách hlava-nehlava, vrtuľník si kilometer pred sebou nevšimne pred sebou 50metrový kopček a narazí doň, bitka pilotov v letiacom lietadle pár metrov nad zemou a iné minichybičky, ktoré sa velikánovi odpustiť nedajú. Možno keby sa to celé nehralo na nablýskaný, superakčný trhák! Ale ten letiaci Travolta s atómovkou v bruchu nemal chybu. 65%. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Rivalské napätie medzi Johnom Travoltom a Christianom Slaterom nedosahuje gigantických wooovských proporcií jeho podobne koncipovaných hongkongských klasík, a celý film miestami skĺza zo zdravého nadhľadu do nezdravej hlúposti. Ale atraktívne preslnené prostedie utahskej púšte, dynamická hudba Hansa Zimmera, prďácke Hummery a Travoltov parchant Vick Deakins sú ingredienciami, postačujúcimi na dve hodiny slušnej akčnej zábavy. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jiste, Woo ma lepsi kousky a to i mezi americkejma filmama, ale Zlomeny sip se s nicim nesere, jde o jednoduchej akcnak, ale spojenej dostacujicim pribeh a diky tomu mel Woo prostor se predvest a misty to paradne vyuzil. Film je totiz v podstate nepretrzita jizda v paradnim prostredi, na prestrelky, vybuchy a honicky neni nouze a jsou tu prakticky celou dobu filmu. K tomu si pripoctete paradni hudbu a uzasnyho psychopatickyho Travoltu. Slater se sice tvari furt stejne a vypada mezi ostatnima jak chlapecek, ale nijak zvlast film nerusi, az teda na to, ze jsem fandil Travoltovi, ale zaroven mi stejne bylo jasny, jak to dopadne. Proste solidni akcni narez. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

V podstatě už klasika, nijak závratné, nijak zvlášť špatné, prostě takový béčkový standard. Kromě klišé a pitomých dialogů mě tak zarážela jen jedna věc: nehodící se Zimmerova hudba. V téhle době se Zimmer ještě nevykrádal a jeho hudba z tého doby je skvělá, proti tomu žádná, ale umím si zdejší "tracky" představit spíš u nějakého historického velkofilmu nebo nějakého romantického filmu. Tady je v některých scénách použitá hudba až nepatřičná. ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Operace nemá drajv mistrových nejlepších akčních kousků,hloupá je občas až nehorázným způsobem a díky nevýraznému Slaterovi postrádá i onu proslulou "chlapáckou" chemii,na které většina Woových filmů staví (a tady mohla být obzvlášť vypečená).Slabými místy ji ovšem zvládá protáhnout parádní Travolta,bez přestání stylový,zábavný a hláškující padouch,kterému nejde nefandit.Styl akčních scén navíc krásně kombinuje konvenčnější hollywoodský styl akce s režisérovými hongkongskými kořeny,do toho burácí Zimmerova hudba,vrtulníky bouchají jeden za druhým a voilá - lehce tupoučká,ovšem správně uchopená a upřímná chlapská zábava je na světě! 75 % ()

Galerie (57)

Zajímavosti (18)

  • Terry Carmichaelovú mala pôvodne hrať Jennifer Aniston. O túto rolu sa tiež uchádzala Halle Berry, ale producenti ju odbili slovami "nie sú tam žiadni čierni správci parku". (matt6)
  • John Travolta si mohol vybrať, či chce hrať Deakinsa alebo Halea. Rozhodol sa pre záporáka Deakinsa. Za svoju úlohu vo filme dostal 7 miliónov USD. (matt6)

Reklama

Reklama