Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva piloti letectva Spojených států, major Victor Deakins a kapitán Riley Hale, jsou vysláni na zkušební let se dvěma atomovými raketami – mají simulovat přelet hranic. Deakins náhle na kolegu zaútočí, katapultuje ho a obě bomby shodí. Nálože však nevybuchnou, protože jsou blokovány proti nehodám a Pentagon vyšle na místo nehody mladého důstojníka Gilese. Záchranná četa v troskách letadla nenajde těla pilotů,ani rakety. Situace, kdy letectvo ztratí nevybuchlou atomovou bombu, má v Pentagonu krycí název Zlomený šíp, a tato akce právě nastává... Podle posledního Deakinsova hlášení celý incident způsobil Hale. Ten se mezitím probral z mdlob a je zatčen Hlídačkou Národního parku Terry, která ho našla. Podaří se mu ji však odzbrojit a vzápětí musejí prchat před Deakinsovými muži. Ti jsou domluveni se skupinou překupníků, kterým mají „ztracené“ atomové bomby prodat. Riley si domyslí, o co jde, vysvětlí vše Terry a společně se pustí do pronásledování konvoje, který ukradené bomby převáží. Jenže protivník je velice silný a neštítí se ničeho… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (288)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $65miliónovTržby USA $70,770,147Tržby Celosvetovo $150,270,147║ v rámci akcie to vie vždy John Woo riadne prepracovať, je tam hneď niekoľko vydarených pasáží či už z vrtuľníkom, pádom bombardéra či vlakom, nuž príbeh klasický otrepaný ale pozerateľný /70%/ ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

John Woo? Ne, opravdu ho nemám rád, ale tenhle snímek se mu povedl, hodně povedl. Možná za to může změna jeho stylu, nejsem sice žádný znalec, ale tohle mi opravdu jako typická Woovka nepřipadalo. Operace: Zlomený šíp je ale od začátku do konce úžasnou podívanou, která chytí za vlasy a až do samotného konce vás nepustí. Úchvatně vyprávěný příběh se celý odehrává na poušti, která však není tak ošklivá jako tomu bylo v případě Hor co nemají oči, ale má svou vizuální krásu a propracovanost. Též oba hrdinové jsou velmi dobře napsaní, téměř maniakálního Deakinse považuji za jednu z nejlepších rolí Johna Travolty... Samozřejmě nesmím zapomenout na jednu věc, hudební doprovod. Už jsem to říkal nesčetněkrát, ale klidně to zopakuji Hans Zimmer je naprosto geniální a rozhodně se řadí mezi největší hudební komponisty, které můžeme ve filmu najít. Jeho klidné tóny přesně rezonují s příběhem a dodávají mu tu pravou atmosféru. ()

Reklama

Chen 

všechny recenze uživatele

Veškeré výtky se rozplývají ve svižném tempu, hláškách a divoké akci. John Travolta exceluje, Christina Slater se snaží a Samantha Mathis je roztomilá a ráda přiloží ruku k dílu. John Woo v hollywodské produkci mě nezklamal, jako některé ostatní, právě naopak, jeho styl je sice více "americký", ale pořád má svérázný rukopis. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

I přes do očí bijící a do koulí kopající nesmysly a nelogičnosti se na to dá vcelku v pohodě mrknout. Faktem je, že víckrát už to vidět fakt nechci. Travolta jako vždy vynikající. Slater se sice snaží být klasickej akční hrdina, ale já mu to nevěřím. Je to čistě jen můj pocit. Fajn bylo to, že kamoška nebyla jen na ozdobu, ale skutečně pomáhala. Směšný ale bylo, že měla lepší mušku, než cvičení vojáci. Velmi dobrá byla hudba, které se většinou nevšímám, ale tady tak nějak fungovala. No 60 za lepší průměr. Ale jen díky JT a s přihlédnutím k tomu, že nějakej pátek už tenhle film existuje. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Na působení Johna Woo v Hollywoodu by se dala velmi dobře aplikovat Nohavicova teorie alkoholického kopce. Pouze s tím rozdílem, že i průměrný alkoholik pozná, když už dávno dosáhl vrcholu a již dlouhou dobu sviští dolů. John Woo již toho Hollywoodského vrcholu dosáhl poměrně dávno (Face/Off) a i přesto, že v současné době se pohybuje velmi hluboko pod úrovní na které vystartoval a stále klesá, v jeho zastřené mysli stále míří vzhůru s vidinou legendárního akčního filmu, které v dřívějších dobách v Hong Kongu mrskal jeden za druhým. Uvidíme, jak tato jeho jízda po horské drátze nakonec dopadne, já už moc nadějí na vzestup nedávám. Operace zlomený šíp je celkem slušný akční film, je plný skvělých scén, je plný hloupých scén, nepostrádá charismatického záporáka (Travolta je vynikající padouch). Konečné vyznění filmu je lehce nadprůměrné, po Black Jacku a Živém terči stále vzestupná tendence, která vyvrcholila již zmíněným Tváří v tvář. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (18)

  • Film obsahuje scénu, v ktorej je muž zasiahnutý kladivom do hlavy, čo ho vymrští dozadu, dokonca sa na chvíľu odlepí nohami od zeme. Kladivo hodené človekom by na to nemalo dostatok energie. (ČSFD)

Reklama

Reklama