Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hongkongské obyvatelstvo je terorizováno nebezpečnými gangstery a brutálními triádami. Policejní inspektor Yuen (CHOW YUN-FAT) přísahá, že prohnilé podsvětí vyčistí. Na pomoc mu přichází tajný policista Tony (TONY LEUNG). Oba muži, oddaní stejnému poslání ale každý zvyklý hrát jinak, spojí své síly, aby se pokusili vyhrát boj proti nenáviděnému nepříteli. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (422)

Divočák 

všechny recenze uživatele

Smekám klobouk, tohle je opravdu maso! John Woo se s Hong Kongem mohl rozloučil různě. Mohl jít zapálit svíčku na hřbitov, mohl jít na střechu vypustit bílou holubici, mohl poprvé v životě natočit romantickou komedii... Jenomže on místo toho natočil Hard Boiled, nechal u toho rozstřílet polovinu sociálního zařízení v Hong Kongu a nastavil jím nový vrchol celému akčnímu žánru. Je možná až trochu na škodu, že akční scény jsou dělané spíš na kvantitu a na lahůdkové "baletní" vložky jako třeba přestřelku s květináči z prvního Lepšího zítřku se tentokrát nedostalo, ale i tak je to prostě nepřetržítý, nekompomisní a snad nikdy nekončící akční nářez, kterému jednoduše nemůžu dát míň než pět hvězdiček! ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je mazec. Kam se hrabe Hollywood se svejma akčňárnama. V tomhle filmu tvoří přestřelky snad 60% stopáže. Závěrečný asi 45min dlouhý masakr v nemocnici nebral konce. Vždycky se našla ještě další místnost, kde je co rozstřílet resp. koho zastřelit. Některý scény byly fakt parádní. Žasnul jsem jaký kousky herci a kaskadéři zvládají. Ve výsledku už na mě ale bylo toho střílení příliš. Nic víc než vizuální podívaná v tom není. Bohužel postupem času se vše neustále opakuje, pouze přibývá mrtvol a já se začínám nudit. Tenhle film mě ve svém žánru tak vyčerpal, že min. dva měsíce nemusím vidět žádnou akční řezačku. Každopádně všichni akční maniaci si tu musí přijít na svoje. 59% ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Woo sa s hongkongskou produkciou, pred posratím si reputácie u fanúšikov, rozlúčil fenomenálne! Toto je maximalizovaný akčný doják, ku ktorému sa ťažko hľadá to správne vyjadrenie. Všetky predošlé snímky oplývajú určitou hranicou medzi akciou a drámou, ktorá je tu vybičovaná k totálnemu vrcholu a dojem z filmu tak ostáva v absolútnom blahu môjho filmového pojatia. Bravúrne skvost! John, mal si nás naďalej tešiť týmito peckami. Aj Chowovi by to seklo viac. 95%. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Může být akční film ještě lepší než Hard-boiled? Jen těžko! John Woo totiž servíruje divákům jednu vizuální bombu za druhou a sílu neztrácí ani po půlhodinovém ničení nemocnice. Podmanivá nekompromisnost, do mrtě vytěžené možnosti krvavého baletu a pouze malinký červíček pochybností, že Killer ještě zvládl přidat emoce. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Vymazlená akce a parádní hlášky. John Woo i Chow Yun-Fat jsou tady v nejlepší formě. Technicky téměř dokonalé akční scény, nápadité a i po těch letech stále umí překvapit. Sedlo mi to a to tak že hodně. Trefné Teqilovy poznámky mi byli hodně po chuti. Klasika, kterou si mám v plánu dát brzo ještě jednou. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (15)

  • Během přestřelky mezi Tonym a Mad Dogem utržil Tony Leung (Tony) řeznou ránu nad okem od poletujícího skla. Stalo se tak během scény, kdy na sebe střílí skrze velká okna. (HellFire)
  • Počet mrtvol: 307 (Satan)
  • Stejně jako v mnoha dalších filmech Johna Woo, akční sekvence byly částečně improvizované. "Schodišťový sestup" v čajovně či zakončení stejné scény s moukou (s nápadem přišel Chow Yun-Fat) patří k nejznámějším. (Satan)

Související novinky

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

05.05.2022

Čínský filmař John Woo známý pro své kultovní snímky jako Hard Boiled, Tváří v tvář či Killer se po letech konečně dostane k režii remaku svého dost možná nejzásadnějšího filmu. Je jím právě poslední… (více)

Chow Yun-Fat – filosof nebo zabiják?

Chow Yun-Fat – filosof nebo zabiják?

12.03.2009

Filosof určitě. Podle magazínu Production Weekly začne v Pekingu už koncem března natáčet historický epos Confucius, ve kterém si zahraje slavného filosofa a státníka ze 6. až 5. století před Kristem… (více)

Reklama

Reklama