Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hongkongské obyvatelstvo je terorizováno nebezpečnými gangstery a brutálními triádami. Policejní inspektor Yuen (CHOW YUN-FAT) přísahá, že prohnilé podsvětí vyčistí. Na pomoc mu přichází tajný policista Tony (TONY LEUNG). Oba muži, oddaní stejnému poslání ale každý zvyklý hrát jinak, spojí své síly, aby se pokusili vyhrát boj proti nenáviděnému nepříteli. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Lacike

Lacike (hodnocení, recenze)

Chýba mi tu alternatívny rýchlodabingový názov: Uvařen natvrdo. :)

Cerhenak

Cerhenak (hodnocení, recenze)

Nejlepší film režiséra Johna Woo a herce Choq Yun Fata,který kdy byl v tomto duetu natočen.Jen těsně na prvním místě za druhým The Killer(1989).Opět dech beroucí akční scény kterými nikdo nepohrná a pobaví i dnes kdy tento žánr už skoro vymyzel alespoň s Asijské produkce.Skvělý a propracovaný děj,skvělé dialogy a vlastně celý štáb stačil držet tempo a právě proto je tohle nejlepší snímek.Skvělé herecké obsazení-Chow Yun Fat, Tony leung Chiu Wai,Anthony Wong,´´shaolinský´´ Philip Kwok,Stephen Tung Wei a nezapomenutelná role skutecného policisty Pilipa Chana.Hodnocení 110%

majki41

majki41 (hodnocení, recenze)

fmash

vys proc kladne kamo protoze to vyzera realnejsie jak secky hollywoodske stirelacky dokopy vsetky ako keby sa strielalo zo slepymi tak preto 

majki41

majki41 (hodnocení, recenze)

gonga

Nad cim? chrochtame nieco medzi die hard a volavkou? die har? ako klasika ale cely film loveku pripada ako keby strielaly slepimy totok je uplne real kde a aj krv strieka a na tele ostane krvavy mastny flak nez to v die hard ostane co len mrtvola ktora paldne na zem tak rychlo ze a ni neni vidiet ci ju strelily uplne jak zo slepimy totok na velkej tv zo zvukom nebodaj v kine musi byt best of akcny snimok co sa tyka strielaciek

majki41

majki41 (hodnocení, recenze)

gonga

Nad cim? chrochtame nieco medzi die hard a volavkou? die har? ako klasika ale cely film loveku pripada ako keby strielaly slepimy totok je uplne real kde a aj krv strieka a na tele ostane krvavy mastny flak nez to v die hard ostane co len mrtvola ktora paldne na zem tak rychlo ze a ni neni vidiet ci ju strelily uplne jak zo slepimy totok na velkej tv zo zvukom nebodaj v kine musi byt best of akcny snimok co sa tyka strielaciek

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Mé první setkání s před-hollywoodským Johnem Woo, ke kterému došlu vlastně shodou věru zvláštních okolností, spojených s mým velkým koníčkem, ale o tom kdyžtak jindy John Woo mi byl již dávno samosebou znám, ale právě jeho nejvěhlasnější díla mě prozatím míjela, nutno dodat že jsem o ně ani moc nestál - přeci jen jsem se nechal unést předsudky vůči čistě Honk Kongské produkci, ale film samotný mě už od samého začátku přesvědčil o tom, jak moc jsem byl hloupý a nechal si mezi prsty unikat opravdový klenot mezi akčními filmy. A tím Hard Boiled bezesporu je - naprosto luxusní old-school přestřelky, výborná choreografie a především pak obsazení! Ono zde vlastně vše funguje tak jak se na max. hodnocení sluší a patří - zcela zasloužených 5*...

podfuk

podfuk (hodnocení, recenze)

No taky jsem si napoprve rikal, ze to ma naprosto bezchybnou akci, ale pribeh nic moc, ale napodruhe uz to bylo jiny kafe a vidim to hodne podobne jako MaedhRos 10.7.2010  04:33. Na poprve jsem mel trochu problem srovnat si v hlave kdo je kdo, ale napodruhe uz to nemelo chybu! Killer mi ale celkove prijde jeste o kousek lepsi a dotazenejsi k dokonalosti.

gonga

gonga (hodnocení, recenze)

Díky za vysvětlení , ale jak někdo psal, není to film pro mě. Své diváky si ovšem přece jen našel.

Uživatel Cerhenak smazal svůj příspěvek.

sniper18

sniper18 (hodnocení, recenze)

Neskutočná akčná genialita, aj ked´ som to už videl mnohokrát, stále je to mimoriadny zážitok. Ved´ už len tie akčné scény sú dokonalé, lepšie prestrelky ako tu a v ostatnej Hong Kongskej tvorbe Johna Woo som nikdy nevidel a neverím, že niekedy uvidím. Ved´ už len akákoľvek prestrelka z tohto filmu má viac nápadov a dobre natočených záberov ako desať amerických akčných veľkofilmov dokopy. A k tomu samozrejme ešte zaujímavý príbeh, perfektní herci, hudba a aj ostatné stránky filmu. A vysokú úroveň tohto filmu ešte zdôrazňuje aj to, že až na Killera nič podobné neexistuje. Ked´ mám chuť na film s kvalitnými súbojmi, tak na to mám desiatky filmov. Ale ked´ si chcem pustiť film s kvalitnými prestrelkami, tak môžem siahnuť len po týchto dvoch filmoch. Kiežby ešte John Woo skúsil niečo podobné ntočiť, ale samozrejme v Hong Kongu, v žiadnom prípade nie v USA.

fmash

fmash (hodnocení, recenze)

Víš co? I když se moc neshodneme ohledně Hard Boiled, bylo mi potěšením. Setkat se s diskutérem, který má v arzenálu i něco jiného než výkřiky a papouškování, je povzbuzující.

MaedhRos

MaedhRos (hodnocení, recenze)

Hard Boiled je acquired taste. Popravdě, kdybych včera nebyla tak našrot, ani bych se necítila dost motivovaná se do toho vysvětlování pouštět...:-) Což neznamená, že Hard Boiled nevnímám tak, jak jsem napsala v předchozím příspěvku - a rozhodně to není hledání pozitiv za každou cenu, mně ty věci přijdou dost na ráně (byť uznávám, že bod e) je *výrazně* subjektivní). Nicméně styl Johna Woo je velmi vyhraněný a 'každej jsme nějakej', takže je myslím celkem v pořádku, že řada lidí (ty, třeba) to vidí jinak.

fmash

fmash (hodnocení, recenze)

Díky za snahu. Myslím, že jsem tu placku vyhodil, ale jestli ji přeci najdu, možná se podívám znovu, abych zjistil, jestli poučen uvidím víc. Asi na tom, co píšeš, něco bude, pro mě to ale je spíš hledání něčeho pozitivního za každou cenu. Nemyslím to nijak konfliktně, no flame. Vlastně bych se podepsal pod ten bod d), jenom mi to na Hard Boiled zrovna nějak nepasuje...      Jinak máš pravdu s tou Skálou, sám jsem se nad tím musel zamyslet. Skála je ale mainstreamový produkt určený pro přímou konzumaci, který je přímo navržený tak, aby chutnal kde komu. A to se samozřejmě odráží i na jeho hodnocení.

MaedhRos

MaedhRos (hodnocení, recenze)

Meh. Vysvětlovat Hard Boiled je jako vysvětlovat Frosta. Pokud si na to člověk nepřijde sám, nemá to cenu... ...ale budiž, aspoň stručně a náznakem: a) Je to audiovizuální poezie. Násilí nikdy nevypadalo tak krásně... b) Hard Boiled se nebojí brát smrtelně vážně, což je odvaha, jež řadě mladších žánrových snímků citelně chybí... c) Woo se nebojí pracovat s tichem; právě chvíle ticha dělají opravdu dobrou, nadčasovou akci; jazzová intermezza, chvilky ticha před přestřelkou, či scény typu "Alanovi definitivně dochází, že bude muset odprásknout "strýčka" Hoie" (Tonymu Leungovi stačilo pár vteřin na to, aby s přehledem strčil do kapsy zástup oscarových snaživců) - to jsou jen některé příklady toho, jak šikovně Woo s tichem pracuje... d) Hard Boiled má srdce, duši a koule. Bolest a oběti v tomhle filmu něco znamenají, není to něco, za čím si hrdina odskočí jen tak mimochodem mezi snídaní a pátou hodinou odpoledne... e) ...za vším tím akčním peklem je znát nezdolnou víru (či aspoň naději) v lidskou dobrotu a ušlechtilost; kdyby se kniha Mencius dala zpracovat jako akční film, Woo by byl ideálním kandidátem na post režiséra - a Hard Boiled mi to každou svojí minutou připomíná... Já třeba zas absolutně nechápu, co 50% mých vrstevníků vidí na něčem tak plochém, prázdném, povrchně ukecaném a líbivě tupém, jako je Bayova Skála - ale proti gustu...

fmash

fmash (hodnocení, recenze)

MaedhRos: no ale vážně, proč je tak fajn? Já mám taky rád akční a bojové snímky (ovšem nikoli nekriticky). Ale Hard Boiled je prostě podle mě totální propadák a vůbec nechápu, proč to všichni hodnotí tak kladně. Nechápu to dokonce ani trochu a to je mi dost divné, protože jsem pyšný člověk.

na příspěvěk reagoval majki41

MaedhRos

MaedhRos (hodnocení, recenze)

gonga: Nebudu komentovat zbytek tvýho výlevu, protože je nad slunce jasný, že Hard Boiled prostě není tvůj šálek čaje a nemá smysl ti vysvětlovat, proč je tak fajn.
...Ale co mají furt všichni s tím nadhledem? o_O

gonga

gonga (hodnocení, recenze)

Přihlouplá a pro našince směšná slátanina, kde mrtvoly padají jako kuželky a nic jiného se neděje. Bez špetky nadhledu a jakéhokoliv přesahu. Další z mnoha na csfd "overrated" snímků. Vůbec nechápu vás, kteří tady nad tím chrochtáte. A nad čím vlastně?

na příspěvěk reagoval majki41, majki41

daEmoNickY

daEmoNickY (hodnocení, recenze)

Prave naopak! Kdyby to nedavali na n@ve tak bych nikdy nepoznal, co to je dobry akcni film. Az na to ze me odpanil Lepsi Zitrek.

Slavomír

Slavomír (hodnocení, recenze)

Keby bolo keby.....KEBY Johny natočil takýto "Shoot-to-kill" nárez v Spojených, tak by som si dal v kine triple a celý rok by som nosil tričko s motívom z filmu.

tombac

tombac (hodnocení, recenze)

Tsunami_X: Tak tak...

Magoricka beckajda??!! Ja snad budu vrazdit!!! :-(

 (hodnocení, recenze)

chm, nechápu co byste chtěli, já jsem nadšen, nepovedený dabing, hromadu reklam a navíc jsem si těsně po skončení omylem nahrál i ukázky na Ordinaci v růžové zahradě.. no není to nádhera? osobně bych chtěl poděkovat dramaturgovi televize nova!!

igi B.

igi B. (hodnocení, recenze)

Jojo, sviňská Nova hodila perly sviňským novákům... :-) V ořezu 4:3 s debilním šašským dabingem. Tož ťažko potom takto povedať... Na dvd přeci jen je to trošku jiné kafe, leč i tak víc jak dvě ** téhle magorické béčkajdě nelze dát.

Lumpy

Lumpy (hodnocení, recenze)

Tak mě asi většina ukamenuje, ale rozhoduju se mezi 2 a 3 hvězdičkama. Jediný, co se mi líbilo, byla hudba a kanonáda z brokovnic ;-) Jaksi nechápu, co je tak úžasnýho na postřílení desítek civilů, kteří se navíc chovají naprosto hrozně... A nemám rád záporáky (přesněji odněkudsi se vzavší desítky záporáků), kteří jen vskakují do záběru, aby se vzápětí svalili na zem (tzv. vteřiňáci). Zastřelení policajta policajtem se zde bere zhruba jako když vám spadne kapesník na zem, no nasere to, no... atd, atd. Nebyl to můj šálek kávy. Stane se.

Dudek

Dudek (hodnocení, recenze)

Docela mě šokuje čas, ve kterém to nova vysílá... Ale co, hlavně že Hard Boiled konečně uvidím...

 (hodnocení, recenze)

WoooW , pecka , btw vsimli ste si ze pocas jednej sceny je jasno vidno Fat Chowovho dubla?;)

Související novinky

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

05.05.2022

Čínský filmař John Woo známý pro své kultovní snímky jako Hard Boiled, Tváří v tvář či Killer se po letech konečně dostane k režii remaku svého dost možná nejzásadnějšího filmu. Je jím právě poslední… (více)

Chow Yun-Fat – filosof nebo zabiják?

Chow Yun-Fat – filosof nebo zabiják?

12.03.2009

Filosof určitě. Podle magazínu Production Weekly začne v Pekingu už koncem března natáčet historický epos Confucius, ve kterém si zahraje slavného filosofa a státníka ze 6. až 5. století před Kristem… (více)

Reklama

Reklama