Reklama

Reklama

Akčný balet, pri ktorom namiesto činelov cinkajú na podlahe vystrelené nábojnice, kde namiesto bubnov cvakajú zarážané zásobníky a namiesto huslí znie zvuk striekajúcej krvi.Trojica "hrdinov" prvého dielu sa síce na konci zmenila na dvojicu, ale to neznamená nič, čo by sa nedalo napraviť. Najmä, keď sa ukáže, že Mark Gor mal brata Kena. Ten má síce v New Yorku reštauráciu, ale keď sa do hry dostane mafia, šialený boss, mŕtve dievča a bývalí priatelia jeho brata, musí vziať do ruky namiesto varešky zbraň. A dokáže to rovnako dobre ako jeho brat... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (120)

zlabus 

všechny recenze uživatele

Oproti svému předchůdci podstatně akčnější a podstatně kravější. Co se příběhu týká podstatně jednodušší a hloupější. Objevené dvojče je jedno velké WTF, ale na druhou stranu, kdo by si stěžoval, když to znamená návrat Chow Yun Fata. A celkově jsem schopen, díky bezkonkurenční akci přehlédnout to, že celý příběh je doopravdy vlastně vata vyplňující prodlevy mezi jednotlivými akčními scénami. ;) 80% ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Když to tady tak čtu, přijde mi, že většina uživatelů má pojem "akční film" spojen spíše s "nudným obyčejným filmem, který má akční závěrečnou desetiminutovku". Ano, je to tak, protože Lepší zítřky 2 nabízejí cca 2 akční scény pokud nepočítám posledních 10 minut. To je podle váš hnedka největší akční pecka? Tak to jen smutně kroutím hlavou, protože takový Hard Boiled byl tak 5x akčnější a zábavnější, než tohle vynucené pokračování (nebo snad bylo jednovaječné dvojče zamýšleno už v jedničce? Aspoň jsem se hodně zasmál:)). Jedničku jsem viděl cca 2 roky zpět a zanechala ve mě slabé pocity a dvojka je na tom velmi podobně. Yun Fat Chow opět mezi postavami vede, ale tentokrát to i přes tu podobnost není takový ultimátní bourák s rozstříleným hrudníkem... Woo opět nemění zásobníky a zbraně zahazuje jen aby předvedl další kousky,co má nabalené na vestě, ale jinak předvedl minimum ze svých kvalit. Bohužel posledních 10 minut krvavé lázně opravdu nedělá celý film a další přeceňovaný HK biják za mnou....Tak třeba příště... ()

Reklama

Webb 

všechny recenze uživatele

Jablko nedopadlo daleko od stromu. Tento mladší bratr je sice o trošku lepší než předchůdce, nuda už není tak veliká, nicméně úplně nezmizela. Akce je tu více, paradoxně mi ale v některých chvílích vadila samotná akční stránka. Už od samého konceptu a děje jsem neočekával že mě více zaujme a tak to i dopadlo. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Když se díváte na scénu z restaurace s rýží, uvědomíte si, že tohle je opravdu to, co chcete. Drsná, skvělý zábava, kde naprosto vládne Chow Yun Fat, hrdinské postavy a jejich bouchačky. A navíc je to místy ještě vtipné. Závěr je naprosto skvělá akční jízda, kde se střílí ze všeho, z čeho to jen jde a vypadá to naprosto skvěle. Krev stříká, granáty vybuchují, lidé umírají, a je to opravdu skvělá zábava. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Násilná gangsterka a zároveň druhé pokračovaní série, která rehabilitovala mírně pohasínající kariéru asijského akčního specialisty. Vypiloval žánr „heroic bloodshed“, u jehož počátků v podstatě sám stál. V daném žánru se stal nepřekonaným klasikem, disponující náročnou choreografií a explozivními akčními sekvencemi. Lepší zítřek 2 sice skutečně obsahuje dialogy na úrovni nějaké lepšího pornofilmu, ale jak je obecně známo, první housle hrají zcela odlišnou melodii. A od té tu jsme!! ()

Galerie (14)

Zajímavosti (7)

  • Počet mrtvých ve filmu je 199. Ken (Yun-Fat Chow) jich zabije 78. (ČSFD)
  • Při sestříhávání filmu se objevily první spory mezi režisérem Johnem Woo a producentem Tsui Harkem. Týkaly se zejména některých scén, které chtěl Woo dát do filmu, zatímco Hark je nechtěl a dokonce chtěl vystříhat některé režisérem vložené scény do finální verze filmu. Podobný případ nastal o dva roky později při sestříhávání filmu The Killer (1989), také režírovaný Johnem Woo. (tequilla)
  • Ve filmu je scéna, kde vidíme skupinu mladých teenagerů, co nosí na sobě dlouhé kabáty. Předchozí film byl tak populární, že mladí lidé v Hongkongu se oblékali jako hlavní postava prvního dílu Mark Gor (Chow Yun-Fat) a tato scéna tento trend v podstatě komentuje. (tequilla)

Reklama

Reklama