Reklama

Reklama

Akčný balet, pri ktorom namiesto činelov cinkajú na podlahe vystrelené nábojnice, kde namiesto bubnov cvakajú zarážané zásobníky a namiesto huslí znie zvuk striekajúcej krvi.Trojica "hrdinov" prvého dielu sa síce na konci zmenila na dvojicu, ale to neznamená nič, čo by sa nedalo napraviť. Najmä, keď sa ukáže, že Mark Gor mal brata Kena. Ten má síce v New Yorku reštauráciu, ale keď sa do hry dostane mafia, šialený boss, mŕtve dievča a bývalí priatelia jeho brata, musí vziať do ruky namiesto varešky zbraň. A dokáže to rovnako dobre ako jeho brat... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (120)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Síce dejovo jednoduchšie a nie až také vyhrotené ako prvý diel, ale zato výrazne lepšie zrežírované (toto už je Woo v klasickej podobe), prirodzenejšie zahrané (predsa len mi Chowovo prehnane fyzické herectvo v jednotke trochu vadilo) a celkovo hladšie a dynamickejšie. Nuž a tie záverečné jatky... tie sú proste NEUVERITEĽNÉ! Nie je tu síce viac mŕtvych ako vo finálových showdownoch v Killerovi alebo Hard Boiled, ale zabíja sa rýchlejšie, hromadne, krv čliape na všetky strany, dojem ukrutného masakru je proste intenzívnejší ako v nasledujúcich woo-ovkách. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Čekal jsem asi hodně a dostalo se mi velmi málo. Od Johna Woo čekáte řežbu a zde se vám první povedenější přestřelky dostane až po hodině filmu a film se celkově více soustředí na emoce, které jsou v mnoha scénách spíše směšné. Je sice pravda, že závěrečný masakr je povedený, nepřekryje nudu, která mě celý film provázela. Jeden z nejslabších Johnových film. ()

Reklama

EdaS 

všechny recenze uživatele

Příslovečný krvavý balet se u Johna Woo objevil dle mého až ve dvojce Lepšího zítřku. Co na svého předchůdce ztrácí po stránce příběhu, dohání nadživotní akcí, hlavně v závěru. Některé dějové zvraty jsou však vyloženě na pováženou (už třeba to, jak se vyřešil návrat Chow Yun-Fata) a brání mi v pětihvězdičkovém ohodnocení. Na druhou stranu, kdybych měl tenhle film srovnávat s tím, co Woo natočil v Hollywoodu... ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Nebudu řešit extrémní vypjaté, po asijsku expresivní emoce (průzračné jak u 6letých dětí), primitivní scénáristickou kličku, vracející do hry frajerského Chow Yun-Fata, ani vzhlížení k legendárnosti jedničky. Protože někdy po půlce do sebe všechno zaklapne a glorifikovaná hrdinskost pro "čest a přátelství" vyústí v ikonický mix s krvavým střílecím masakrem v záporákově sídle s nespočetným "bodycountem". [Kterému jsem napoprvé nadšeně fláknul plný počet.] ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Když se díváte na scénu z restaurace s rýží, uvědomíte si, že tohle je opravdu to, co chcete. Drsná, skvělý zábava, kde naprosto vládne Chow Yun Fat, hrdinské postavy a jejich bouchačky. A navíc je to místy ještě vtipné. Závěr je naprosto skvělá akční jízda, kde se střílí ze všeho, z čeho to jen jde a vypadá to naprosto skvěle. Krev stříká, granáty vybuchují, lidé umírají, a je to opravdu skvělá zábava. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (7)

  • Ve filmu je scéna, kde vidíme skupinu mladých teenagerů, co nosí na sobě dlouhé kabáty. Předchozí film byl tak populární, že mladí lidé v Hongkongu se oblékali jako hlavní postava prvního dílu Mark Gor (Chow Yun-Fat) a tato scéna tento trend v podstatě komentuje. (tequilla)
  • Počet mrtvých ve filmu je 199. Ken (Yun-Fat Chow) jich zabije 78. (ČSFD)
  • Pokračování vzniklo na základě toho, že v té době měl herec Dean Shek (Johnny Lung) velké dluhy. Podobný proces se opakoval o dva roky později ve filmu Just Heroes (1989) částečně režírovaný Johnem Woo. (tequilla)

Reklama

Reklama