Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (53)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Vliv Tima Burtona je znát, na první pohled zaujme lehce morbidní a ujetá výtvarná stránka projektu ovlivněná gotickým stylem. Velkým kladem je obsazení zajímavé a především charizmatické Jenny Ortegy, která se snad pro roli Wednesday narodila, typově do role výstřední, uhrančivé outsiderky dokonale zapadá - navíc  si roli užívá a zaslouženě seriálu vládne, dává mu "švih". Projekt limituje scénář, který od začátku dává jasně najevo, že cílovou skupinou diváků mají být teenageři. Zatímco v první půli byl přesah pro jiné věkové kategorie výraznější a díly jsem si víc vychutnával, druhá půle dojem komerčního projektu pro "náctileté" spíš zvýrazňuje. a sestupný dojem nezachraňuje ani finále. Přesto - vzhledem k trvalé přítomnosti Ortegy na place - nemám nejmenší problém s obhájením čtvrté hvězdičky. Celkový dojem: 75%. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Musím povedať, že 1. séria "Wednesday" dopadla vysoko nad očakávania. Nemôžem povedať, že by som sa dočkal najlepšieho predstavenia celkovej rodiny Addamsovcov, no čo sa Wednesday samotnej týka, tak Jenna Ortega sa skutočne ukázala veľmi dobrou voľbou do tejto role. Myslím si, že má v sebe tú temnú stránku, no v jadre sme vždy dokázali v nej vidieť aj jej ľudskú stránku. Ktorú v sebe má istým spôsobom zakorenenú. Len sa na svet díva trošku inak, ako mnohí ostatní. S ňou ako takou nemám žiadny problém. Rovnako nemám žiadny problém s ostatnými študentmi na škole ... ako napríklad jej spolubývajúcou Enid, ktorá seriálu skutočne dáva to čo pri Wednesday potrebuje. Trošku viac pestrofarebnosti. A v závere skutočne príde jeden z najlepších momentov, ktoré som si medzi oboma protagonistkami skutočne užil. Finále je na mňa trošku moc do Harry Potter štýlu, kde nás čaká veľký súboj a veci budú dôležité a podobne. Nie je to nič nové a ani tu to neprináša nejaké nové momentky. Je tu však pár vecí, ktoré v závere stoja za to, no nebudem o nich hovoriť, nakoľko by išlo o slušné spoilery. Vyzdvihnem však ešte Freda Armisena v role strýka Festera a Vec je rovnako úžasný ako povedali všetci. Som zvedavý kam sa seriál posunie ďalej a na tomto mieste si ešte aj zaspomínam na dnes už zosnulú Lisu Loring, ktorá prvýkrát zahrala postavu Wednesday. Vyzerá to, že nás čaká ďalší smutný rok. Hodnotenie: A- ()

Reklama

Soweek 

všechny recenze uživatele

Dokážu pochopit, proč je z toho takový hit. Wednesday je silný dívčí charakter, který může sloužit jako vzor středoškolaček a obecně je tato variace na teenage drama z podobného prostředí jak Harry Potter celkem povedená. Nic to ale neměnní na tom, že to je vysoce předvídatelné, obecně špatně zahrané a stále se mi nechce věřit tomu, že za tímto ala Twilightem stojí skutečně Burton, který má svůj styl přeci jen trochu jiný. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. séria - 80%. Vlastne príjemne prekvapenie. Rodinu Addamsovcov celkom poznám, videl som animáky aj filmy, ale prečo tento seriál mal byť iba o Wednesday som nepochopil. No o to viac som bol prekvapený keď som videl ako dobre to funguje. Veľkým plusom je podiel Tima Burtona, pre ktorého je tento príbeh ako stvorený. Škoda, že nerežíroval všetky diely. Od Burtona sa hudobný skladateľ Danny Elfman asi nikdy neodtrhne a tak aj hudobný motív sa podaril a dal spomenúť na Burtovky s deväťdesiatok. No najväčší ťahák filmu je jednoznačne Jena Ortega ako Wednesday, ktorá si celý seriál vystačí s jedným kamenným výrazom. Dialógy majú šťavu a detektívny príbeh vás zaujme až do konca. Spokojnosť, teším sa na ďalšiu sériu. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Je to moc teen. To asi není úplně fér výtka, ale je to tak. Takže spousta školních kravin a pro děj nikam se neposunujících zápletek (rodiče, díl se Festerem - proč?). Navíc ty nekonečné zvraty v závěrečných dílech už byly fakt moc. Abych jenom nenadávál, tak vizuál top, "Věc" skvělá, Ortega asi taky (ale zůstávám tým Ricci). Děti kolem 10 roků z toho budou nadšené. 5.5/10 ()

Galerie (246)

Zajímavosti (31)

  • Telefónne číslo, na ktoré má Tyler zavolať, je (413)555-1938, pričom posledné štyri číslice z roku 1938 sú rokom, keď časopis The New Yorker prvýkrát uverejnil komiks Charlesa Addamsa "Rodina Addamsovcov". (molcan2)
  • Päťprstová zľava je slangový výraz pre krádež v obchode. (molcan2)
  • Na začátku epizody hraje píseň „If I Be Wrong“ od Wolf Larsen. (Duoscop)

Reklama

Reklama