Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý námořní kapitán James McKay přijede na Západ se svou snoubenkou Patricií Terrillovou. Mladá žena je dcerou nejmocnějšího muže v kraji, majitele obrovského ranče Henryho Terrilla. James se budoucímu tchánovi zamlouvá, ovšem jen do chvíle, kdy odmítne bránit se proti násilí. Do tohoto kraje ruka zákona nedosáhne a muži musejí často bojovat s honáky Terrillova konkurenta Rufuse Hannasseyho. V sázce je totiž drahocenná voda, kterou oba rančeři potřebují pro svůj dobytek. Nenávist mezi oběma rody vrcholí a schyluje se k válce. James neví, jak to na Divokém západě chodí, přesto však stále odmítá změnit své zásady. Jen málokdo vidí, že je v mnoha ohledech statečnějším mužem než místní rváči a siláci... Klasický film Williama Wylera vznikl v roce 1958. Je ukázkou toho, že i western lze vytvořit bez zbytečné surovosti, s důrazem na hloubku charakterů a přitom divácky přitažlivě. Své samozřejmě sehrálo vynikající herecké obsazení s Gregorym Peckem v čele. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (319)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tyhle stary westerny me nezajimaj, v podstate az na par vyjimek me ani westernovej zanr nijak nebere a herce, kteri tu vystupuji, taky nak zvlast nemusim, takze jedinej duvod, proc sem film pustil, bylo vysoke hodnoceni. A musim souhasit s vetsinou, je to naprosto dokonaly. Delka mi vubec nevadila, ac se obcas nic nedeje, film hezky plyne a nenudi a Gregory Peck proste nema chybu. Takze muzu v klidu tenhle film zaradit mezi me dalsi oblibene ve westernovem zanru. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Romantický western, ve kterém se téměř vůbec nestřílí. Viděl jsem tento snímek zhruba před dvaceti lety a právě Velká země ve mně probudila lásku k tomuto žánru a díky tomuto snímku jsem začal objevovat další a další příběhy zaprášených kovbojů s kolty proklatě nízko. Trochu delší stopáž není v tomto případě na škodu a i když se toho ve filmu tolik neodehraje, tak nenudí a budí divákův zájem. Gregory Peck, jako gentleman, nemá chybu a Charlton Heston, coby drsný, ale rovný předák, taktéž. Jejich pěstní souboj, je jednou z ozdob snímku, který se odehrává v opravdu hodně rozlehlých pláních. Legendární znělka sem výborně pasuje, stejně jako vynikající dabing ještě Československé televize, se kterým jsem tento western viděl. Takzvaná povinná četba - pro fanoušky žánru určitě. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Střílet moc neumějí nebo je to lepší klobouk než jsem myslel." James McKay je zásadový týpek, který se nikoho a ničeho nebojí, ale tak nějak si tuto informaci tutlá pro svoji potřebu a nikoho s ní nezatěžuje. Tím je mi samozřejmě sympatický a zároveň je jisté, že to mezi ostřílenými kovboji nebude mít lehké. Na můj vkus je Jamesův pacifistický boj celkem dlouhý, ale atmosféru mu rozhodně nelze upřít, i když tentokrát nerozhoduje rychlost tasení koltu, o indiána tu člověk nezakopne a vůně střelného prachu z obrazovky taky není moc cítit. ()

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem se znovu podívala na tento klasický western a musím říct, že jde o opravdový filmový skvost. Jako obvykle u těchto snímků musím vychválit herce, kteří byli všichni výborní a skvěle obsazeni. Obzvláště Gregory Peck , který byl perfektní, většího gentelmana si snad nelze představit. Potěšila mě i krásná a sympatická Jean Simmons a další jako Charlton Heston nebo Burl Ives. Velká země je velkolepý film se skvělou hudbou a velmi zajímavým příběhem, na který je radost pohledět. Pro fanoušky westernů je určitě jeden z těch nej:) Kdyby někoho zajímalo jak se bavil štáb a herci během natáčení, a jak přemýšlivě hraje Gregory Peck šachy, doporučuji toto video:)). http://www.youtube.com/watch?v=wIjdPXq0zQc ()

sharky 

všechny recenze uživatele

75% Dvě hodiny nudy, která je místy dobře stravitelná, místy téměř zralá na vypnutí, spějí k dokonalému finále. Kde si to zlý chlapáci rozdají mezi sebou i s temi hodnými a všechno dopadne tak jak má. Podmanivá hudba, jen škoda, že panu Wylerovi tenkrát někdo nekoupil velké nůžky, zbytečných 20 minut k vystřížení by se tu v pohodě našlo. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (28)

Související novinky

Navštivte Noc v Hollywoodu

Navštivte Noc v Hollywoodu

02.09.2008

A nemusíte daleko. Stačí v sobotu 6. září ve 20 hodin zavítat do Dvořákovy síně pražského Rudolfina. Tam se totiž koná slavnostní koncert filmové hudby A Night in Hollywood. Pod moderátorským vedením… (více)

Reklama

Reklama