Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Loď s imigranty, která v roce 1899 míří do New Yorku, změní ze záhadných důvodů kurz a zmatení cestující musí řešit velmi neobvyklou záhadu. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (252)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mě to neskutečně chytlo, chtěl jsem přijít věcem na kloub, líbila se mě i ta atmosféra, tíseň jsem měl v hlavě ještě dlouho. Jenže jak se všechno začalo vysvětlovat a odhalovat, přišla neuvěřitelná nuda, poslední dva díly jsem vysloveně protrpěl a bylo mě to celý už úplně jedno a kdyby se všechno vysvětlilo tím, že za to může Křemílek a Vochomůrka vyšlo by to stejně, protože jsem už byl v úplném limbu. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Tématicky i formálně se mi 1899 strefilo do vkusu perfektně. Ponuré, mysteriózní drama s filosofickým přesahem dává vzpomenout na to nejlepší z Lostu, i když v konečném důsledku trpí chvílemi podobnými problémy, jako zmíněný seriál, tedy samoúčelná tajuplnost a chytrost, či vatovitost některých příběhových linek a postav. Nemůžu nezmínit kromobyčejné rozhodnutí tvůrců nechat posádku mluvit v plejádě jazyků evropských emigrantů (kromě angličtiny tu zaznívá němčina, francouzština, španělština, holandština, polština), což má přirozeně dopad na samotný spád příběhu. Jako lingivsta to kvituju s velkým vděkem a pokud se do seriálu pustíte, silně doporučuji originální znění s titulky, v českém dabingu je tenhle jazykový babylón ztracen. Za mě tedy ne přímo nadšení, ale rozhodně spokojenost a pokud máte jen trochu rádi záhady, pak i doporučení. 70% ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tvůrci tohoto seriálu mají velký talent na to budovat mysteriozní (mnohdy až uhrančivou) atmosféru, ale už horší to mají s jakýmkoliv vyprávěním. Měli to tak u Dark a mají to tak i zde. Námět musí zaujmout každého, kdo má rád tajuplné věci. Navíc díl za dílem tomu chcete mermomocí přijít na kloub. Po prvním díle Vám ale musí být jasné, že tohle standardní vyprávění rozhodně nebude. Vše tu je zaobaleno do nelogických a mnohdy i nesmyslných scén, které mají budovat a budovat a tak budují a budují, ale obsahově jsou prázdné jako nepopsaný list papíru. ()

moviefreak 

všechny recenze uživatele

Strašne zaujímavý koncept, neustále záhady a prekvapenia, atraktívne lokácie starej lode... Ale akonáhle sa vyjde na palubu odporné CGI, nezaujímavé postavy a ich klišoidné príbehy, scenárom šuštiace správanie postáv, a hlavne tak pomaly rozbiehajúci sa seriál, že som sa až miestami nudil. Posledné dve sci-fi epizódy našťastie príbeh poriadne nakopli a postavy preriedili. Po seriály Dark poslabšie, ale na druhú sériu si určite počkám. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Souhlas s J*A*S*M - i já jsem 100% cílovka pro mysteriózní seroš o lodi duchů, ale i mě to prostě nebaví postavově, dějově ani herecky a i ta atmosféra je taková generická a vizuálně jsem se nemohl ubránit dojmu, že štáb se ke skutečnému oceánu a lodím nepřiblížil ani na sto kilometrů. Odar a Friese prostě vrší očekávatelné záhadné události, postavy, vzkazy a symboly, ale vyprávění chybí drajv. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (25)

  • Jde o první projekt, kterému Německý filmový fond udělil maximální finanční částku 10 milionů eur. (HanzoBureshi)
  • Děj se má odehrávat v roce 1899, kdy se na moři setkávají dva parníky společnosti Steamship (Kerberos a Prometheus). V této době však existovalo jediné čtyřkomínové zaoceánské plavidlo – německá loď Kaiser Wilhelm der Große. Až v roce 1900 byl spuštěn na vodu druhý parník se čtyřmi komíny – Deutschland, ovšem tyto dvě lodi nepatřily do stejného rejdařství. (Robbi)
  • Na konci epizódy zaznie skladba "The Wizard" od kapely Black Sabbath. (BROKEN_)

Související novinky

Seriál 1899 končí po první řadě

Seriál 1899 končí po první řadě

03.01.2023

Možná až příliš ambiciózní byli tvůrci kultovního seriálu Dark od Netflixu. Jejich novinka 1899 totiž opět vrstvila jednu záhadu za druhou, aniž by to však dělala natolik uspokojivým způsobem, jako… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

20.11.2022

Tento týden vyšel seriál 1899, mysteriózní thriller o záhadě ztracené posádky velkého parníku. A premiéra to byla opravdu úspěšná. Netflix se do propagace novinky docela opřel, na sociálních sítích… (více)

Reklama

Reklama