Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Případu sexuálně motivované vraždy studentky filozofické fakulty se ujímá tým kriminalistů vedený postarším a konzervativním vrchním komisařem Slámou (J. Slovák). Jeho tým tvoří energická a inteligentní Lída Stehlíková (M. Issová), která žije v partnerském svazku se ženou a genderově předpojatý Ondřej Zach (T. Bambušek), který si svoji kolegyni pro její orientaci stále dobírá. Tím vzniká v týmu vyšetřovatelů poněkud výbušné prostředí. Fakulta je ochromena tragickou událostí a tísnivou atmosférou, způsobenou policejním vyšetřováním vraždy. Děkanka Klusová (J. Čvančarová) následkem událostí nebezpečně zvyšuje svoji aktivitu. Zaměřuje se především na nekorektní vztahy mezi studentkami a profesory. Exemplárním případem se stávají vedoucí katedry Mojmír Mádler (L. Veselý) a jeho studentka Klára Machová (S. Haváčová). Kriminalisté vyšetřují vraždu studentky Daniely (K. Trnková) a přitom se stále více utvrzují ve svých odlišných verzích. Zach má svého jednoznačného favorita a na něm trvá. Lída Stehlíková se naopak zaměřuje na chování některých podezřelých členů divadelního spolku a klíč hledá v obsahu skandálního románu Soni Kostkové (P. Hřebíčková) POZADÍ UDÁLOSTÍ, jehož výtisk byl nalezen na místě činu poblíž těla oběti... (Česká televize)

(více)

Recenze (55)

Flexaret 

všechny recenze uživatele

Duo kriminalistů na sedativech (vyšetřovatelka bez sociální inteligence, druhý vyšetřovatel bez jakékoliv inteligence). Osobní linie jsou nefunkční výplní. Prostředí vysoké školy je jen kulisa. Motiv vraždy tu je jen pro to, aby celá minisérie vůbec držela pohromadě. Uvidíme, kam se bude tento zvláštní živočichopis nesympatických odlidštěných postav dále vyvíjet. Ta nesoudržnost je do očí bijící. Žádný motiv není dotažený, chvíli se hraje na vážno, chvíli na trapno, skoro jako by jednotlivé scény byly generovány naprosto náhodně. Výsledkem je křeč, u které v době vzniku možná zaujme snad jen kontroverze, kterou dílo vyvolává. ()

kingpsch 

všechny recenze uživatele

Neviem ci sa mam smiat alebo plakat ,vlastne miestami mi to prislo vtipne! Vidim, ze serial je aktualny a kopiruje vsetky “moderne trendy”!Vysetrovatelka je sexi lesba a zije s podobnym individuum,genderismus,liberalna kaviaren len sa cudujem ze hlavna postava nie je afroamerican ,to celkom produkcia podcenila…inak dejovo je to take ubohe ako vsetky tieto umele temy ()

Reklama

jungewolf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Daleko lepší než 1.díl : M.Issová, T.Bambušek, J.Slovák a Z.Julina dost dobře perlí stejně jako kariéristická děkanka(J.Čvančarová) a proděkan-vlezdoprdelka(P.Vančura). Jim velmi zdatně sekundují L.Veselý, S.Haváčová a P.Hřebíčková. Hodně slabé jsou sekvence s ženou (Katarzia) doc.Bohdanovského(civilní a opět vynikající J.Havelka).  Tenhle díl : 4 - 4,5 * . /Politicky korektní ČT musí ukázat pohodovým vylíčením lesbo-konkubinátu svou vyváženost oproti Příp.1.odděl., kde se řeší skutečné případy (viz dva ci.áni, pardon Romové, co brutálně zavraždili+následně uvařili (!!!!) dvojku bu.er.ntů, pardon gayů.../ . Jsem zvědavý na 3.díl. ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Mě to teda vůbec nebaví. Podivné obsazení, major, který není major ale pardon takový Ňouma. Blbý kecy a poznámky a vše hlavně aby bylo trendy nebo spíš rádoby trendy.... umělé, nepřirozené. To je zase slátanina. Realita: máme tu situaci sexuálního zneužívání na školách. Realizace: ztvárníme to tak, jak to vyhovuje mocenskému a šovinistickému uspořádání společnosti. To, že někdo s někým x let žije není zneužívání. Zajímavý a trefný komentář honajz. Většina žen je zde schválně zobrazena tak, aby budila antipatie! ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Pro mě film stojí a padá na perfektním výkonu Marthy Issové (škoda že až od druhého dílu). Jinak snad ještě dobře vykreslená hysterická genderová korektnost ve vztazích na vysoké škole, kterou vyvolává nově zvolená děkanka. Kriminální zápletka není až tak podstatná, ale sehraje také důležitou roli katalyzátoru ve vztazích mezi členy olomoucké pátračky. ()

Galerie (31)

Reklama

Reklama