Reklama

Reklama

Galaxie teroru

  • USA Galaxy of Terror (více)
Trailer

Obsahy(1)

Po ztrátě spojení s kosmickou lodí Remus, ke které dojde poté, co loď neplánovaně přistane na asteroidu Morgentus, se jí vydává na pomoc záchranná loď Explorer vedená velitelem Ilvarem (Bernard Behrens) a zkušenou kapitánkou Trantorovou (Grace Zabriskie). Po přistání a prohlídce Remusu záchranáři objeví nedaleko vraku obrovskou, zdánlivě opuštěnou základnu a rutinní záchranná mise se změní v noční můru. Při průzkumu základny dochází k záhadným úmrtím jednotlivých členů a zbytek posádky musí čelit nejen vzrůstající nevraživosti ve vlastních řadách, ale hlavně svému zhmotnělému strachu. Působivý sci-fi horor vznikl v produkci Rogera Cormana. (kosta73)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Nenechte se oklamat plakátem. Za ním se nachází film připomínající chvílemi vetřelčí biotop nebo Nostromo design, ale jinak velmi nepovedený, chvílemi dost hloupý, nudný a pro náročnější nekoukatelný už po pěti minutách. I zbytnělá nostalgie a touha vidět klasiku let osmdesátých vás nedovede přikovat k obrazovce. To už i v Arabele měli lepší triky. Vůbec nejvýraznějšími personami jsou noční motýl Robert Englund a klaun Sig Hail. A když říkám klaun, myslím klaun. Tady je hodně příležitostí, kdy se mu vysmát. Kouzlo nechtěného probleskuje z každého záběru a tak se lze docela kvalitně prochechtat do konce, ale to zvládne jen opravdu otrlý divák. Já to nedal. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Přinejmenším zajímavá je vizuální (kulisová) stránka, která si půjčuje to lepší z prvního Vetřelce a uvidíme v ní také několik povědomých prvků z Vetřelců druhých, v té době ještě neexistujících - ano, v tvůrčím týmu Galaxie teroru totiž figuroval i James Cameron. Tím veškerá zajímavost končí, pokud pomineme extrémně stupidní chování všech členů posádky a vskutku úchylné scény jejich zabíjení. ()

Reklama

destroy83 

všechny recenze uživatele

Osmdesátkové hororové sci-fíčko zajímavé perfetkní výpravou, hereckým obsazením a obstojnými gore scénami. Tvůrci diváka zvou na slizkou a krvavou jízdu v podobě záchranné mise na planetu Morgentus, kde kleklo spojení s vesmírnou lodí Remus. Jízda se odehrává ve společnosti partičky ostřílenců v čele s drsnou kapitánkou Trantorovou a seniorským velitelem Ilvarem. Jejich tým kromě dvou chlápků, jejichž vzájemná rivalita užírá pěkný kus stopáže, a dvou pohledných ženštin, z nichž jedna se ocitá před kamerou, jak ji příroda stvořila, tvoří ještě vystrašený cucák a divácky nejatraktivnější dvojice v podání Englund a Haig. Tahle nesehraná partička se po průzkumu Remu, kde je nečeká nic hezkého, pouští do průzkumu planety a naráží na záhadnou pyramidu, kde je nečeká nic tuplem hezkého. A jak už to tak bývá, s přibývající stopáží řídne počet hrdinů. Jednotlivé postavy nejsou vůbec špatné, herecké výkony nemá smysl komentovat, ale jejich chování je poněkud pomatené, stejně jako celkový koncept snímku. Ovšem kratičká stopáž ozdobená o nějaké to slizké monstrum, mrtvolu, Haiga se smrtícími krystaly a v neposlední řadě ženskou nahotu zasazenou do správně ujeté scény vylepšují spolu s výpravou tomuto vesmírnému béčku trošku reputaci. U mě za tři hvězdy. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Galaxy of Terror je jedným z viac vynaliezavejších a neskorých nízkorozpočtových bizardných filmov od Rogera Cormana. Jediné plus vidím vtom, že film vznikol v rokoch 80-tych a to bola doba, kedy vznikali skutočné majstrovské diela, lenže pravda je iná. Film síce obsahuje všetko čo si fanúšik gore želá (odporné slizké príšery, grafické gore, strašidelný príbeh, skvelé obsadenie a napokon atmosféru) ale chýba tomu potrebná dávka strachu a zopár nevysvetliteľných príčin, ktoré nás utvrdzujú vtom, že sa s nami režisér hrá až do konca. Ale ak budete film vnímať tak ako ja, máte sa na čo tešiť 80 percent. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Taky klasicky parazit na uspechu prveho Aliena. Ale kedze to produkoval Roger Corman, tak su vysledne kvality natolko mizerne, ze to skoro pôsobi ako parodia, ale nie natolko zabavna, aby to stalo za pozretie. Najväcsim minusom je divna hudba, ktora narusa akykolvek pokus o budovanie atmosfery. Rovnako masky priser su priserne. Postavy mi boli ukradnute. Napriek kratkej stopazi to bola neznesitelna nuda. Jedine, co ma zaujalo, boli kulisy interieru lodi, ktore vyzerali celkom solidne. Najskôr prave tie mal na starosti James Cameron, ktory na tomto filme pracoval ako nejaky pomocnik. NIektore napady potom evidentne okopiroval a v ovela kvalitnejsom prevedeni pouzil v Aliens. 2/10. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (12)

  • Sid Haig hrajúci postavu Quuhoda sa po porade s producentom Rogerom Cormanom rozhodol upraviť scenár a zahrať svoju postavu takmer bez slov. A tak počas celého filmu povie jedinú vetu. (beso74)
  • Svoju premiéru si vo filme odbil známy režisér David DeCoteau. Vo veku 18 rokov dostal funkciu produkčného asistenta. (beso74)
  • Taaffe O'Connell byl málem při scéně "přepadení červem" rozdrcen skoro tunu vážící rekvizitou. (Terva)

Související novinky

Zemřel Roger Corman

Zemřel Roger Corman

včera

Svět filmu přišel o jednu z ikon americké kinematografie, v kalifornské Santa Monice totiž zemřel legendární americký režisér, producent a scenárista Roger Corman. Bylo mu úctyhodných osmadevadesát… (více)

Reklama

Reklama