Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hlavní postavou krimi komedie z amerického San Diega je poněkud svérázný polda z protidrogového oddělení Mike Dooley, samotář, který kašle na vnitřní směrnice a dělá všechno proto, aby dopadl významného obchodníka z drogami Lymana. Je ve své snažení tak úspěšný, že se ho Lyman pokusí zabít. Bohužel neúspěšně. Jediným důsledkem je zničený vůz. Protože překupník chystáý velký kšeft, požádá o rychlé přidělení nového vozu, aby mohl pokračovat ve sledování. Místo vozu však překvapený policista dostane nového, poněkud netradičního parťáka. Psa, německého ovčáka, který je sice úředně veden jako K-9, ale jinak má jméno Jerry Lee. Byl vycvičen k hledání drog, rejstřík jeho schopností je však mnohem širší. Kromě výcviku má ovšem Jerry také velmi výraznou osobnost. Pracuje jen když se mu chce, zato je ochoten kdykoli přispět k rozvratu Mikeova osobního života, popřípadě zničit něco v jeho bytě či autě. Dvojice, která se k sobě absolutně nehodí je přes všechny rozdíly a nesrovnalosti nucena spolupracovat na dopadení Lymana. A tak je jasné, že počáteční potíže budou nakonec překonány, dvojice se stane nerozlučnou dvojicí a všechno dobře dopadne. Nebo ne? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (111)

Falko 

všechny recenze uživatele

Zazitok, ktory som mal pri tomto filme, ked som ho videl asi pred 17-timi rokmi na nemeckej RTL sa neda porovnat s dnesnym reprizovym zazitkom, ale aj tak som sa prijemne pobavil. Rod Daniel je skor serialovy reziser a bolo to citit aj v tejto komedii, pretoze tie zvuky, ktore vydaval ten pes a to jeho spravanie absolutne netreba porovnavat s realitou. Proste je to natocene cisto len pre zabavu a scenar? Ten mi bol vlastne ukradnuty, pretoze som to bral cisto len ako zabavu specialne kvoli psikovi. Niekde v zaujimavostiach som cital, ze je to skutocny policajny pes a v roku 1991 bol zastreleny pri skutocnej policajnej akcii, kde nasiel drogy v hodnote 1,2 miliona dolarov, ak sa to samozrejme vsetko zaklada na pravde... Rad by som si pozrel aj pokracovanie tejto komedii, ktora bola natocena presne o 10 rokov neskor... 10.11.2009 ______ James Belushi - (Dooley) +++ Mel Harris - (Tracy) +++ Kevin Tighe - (Lyman) +++ Ed O´Neill - (Brannigan) +++ James Handy - (Byers) +++ John Snyder - (Freddie) +++ Sherman Howard - (Dillon) +++ Cotter Smith - (Gilliam) +++ Hudba: Miles Goodman +++ ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

James Belushi nepatří k mým oblíbeným hercům a za to malou hvězdičku dolů. Německý ovčák je moje nejmilejší psí rasa a za to velkou hvězdu nahoru. Samotný film je detektivně-akční komedií s několika dobrými hláškami a vtipnými momenty, ale vlastně nic extra. Jediným výrazným kladem filmu je tedy ta chlupatá továrnička na hovna - Jerry. 60% ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Pripadá ti to ako chyba? Ako deväťmilimetrová chyba?“ Čo to všetci v roku 1989 mali so psami? Turner a Hooch s Hanksom nebol dobrý. V tom istom roku zaštekajúci Môj partner z K-9 to aspoň sčasti zachránil. Samozrejme, scenár je od prvých minút odhadnuteľný a akcia je zlá (preskakovanie striech, záverečná akožeprestrelka). Napriek tomu ma to bavilo o čosi viac, ako Turner a Hooch. Tam, kde sa pišišvoril nezáživne vlasatý Hanks, tu na seba strháva pozornosť komik od narodenia James Belushi. V niekoľkých scénach naplno dokazuje, prečo v 80. rokoch patril ak nie k hviezdam, tak aspoň k hviezdičkám. Hovorím napr. o takmer strhujúcej one man show, keď napochoduje na veľmi noblesnú večeru ústredného zlosyna a nás čaká smršť nezastaviteľného monológu. Belushi, vtedy ešte chudý, vie v správny čas preniesť suchú hlášku („Teraz je tu skutočne niekto, kto má právo byť ticho.“) a bahní si v zábavných dialógoch („Ten pes je váš?“ – „Formálne.“). Poteší relatívne realisticky sa správajúci vlčiak a svižný soundtrack. Filmu sa v kinách celkom darilo (celosvetová tržba temer 80 miliónov pri 17-miliónovom rozpočte) a tak neskôr prišli ešte dva sequely. ()

Elleannie 

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem se skvěle bavila. Na Jamesovi šlo vidět, že ho ta role taky baví (nebo to velmi dobře hrál, to nevím), každopádně on a Jerry Lee byli sehraní jedna báseň. Líbí se mi, že je film vtipný, a tudíž není jen suchým příběhem jednoho detektiva s hafanem.. Film prostě má své charisma, které mě láká jednou za čas si ho pustit:-) ()

topi 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých hodně oblíbených filmů z konce osmdesátých let, kde se snoubí jemný humor s kriminálkou a počátkem devadesátých let u nás tento film koloval na vhs v rychlodabingu a v té době jsem ho viděl nespočetněkrát. Pséka Jerry Leeho si nešlo ihned nezamilovat a vždycky mě bavily kousky, které prováděl svému novému majiteli, policajtovi Dooleymu (James Belushi). Příběh je sice trochu postavenej na hlavu, ale co na tom, když se na to dobře kouká a i po letech zaručeně pobaví. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (7)

  • Lyman jezdí v Maserati Quattroporte Tipo AM 330. (HellFire)
  • Tříletý ovčák, představitel hlavní zvířecí role, musel projít tvrdým tříměsíčním výcvikem známé trenérky Kate Ann Millerové. (Terva)
  • Koton (Jerry Lee) byl ve skutečnosti policejní pes oddělení v Kansas City v Missouri. 18. listopadu 1991 byl zastřelen při pronásledování podezřelého ze zabití policisty. Deset dní před svou smrtí našel Koton 10 kg kokainu v celkové hodnotě přesahující 1,2 miliony dolarů. (HellFire)

Reklama

Reklama