Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Deloris se vrací do role sestry Mary Clarence na prosbu jeptišek, které potřebují pomoci s nezvladatelnými žáky na střední církevní škole. Ani pro ni však první setkání nedopadne nejlépe. Přesto se rozhodne vytrvat, zejména když náhodou zjistí, že škola má být uzavřena, protože chybí peníze na její provoz. A protože jediné, co Deloris alias Mary Clarence umí, je zpívat, rozhodne se školu zachránit zpěvem. Zaveze žáky na vystoupení jeptišek ve starobinci a pak využije jejich nadšení z úspěšného vystoupení k tomu, aby z nich udělala školní sbor. A po úspěchu jeho prvního vystoupení přihlásí sbor do celostátní soutěže v Hollywoodu. Nepříliš ochotný otec Maurice sice akci povolí, ale pouze s podmínkou, že si na ni studenti sami vydělají. Těm se to sice podaří, ale ještě je tu proradný správce Crisp, který odhalí pravou totožnost sestry Mary Clerence a vydá se do Hollywoodu, aby na poslední chvíli vystoupení sboru zabránil. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu 2

Recenze (174)

MM11 

všechny recenze uživatele

Převážně televizní režisér Bill Duke sice příliš "neujel", ale tak zbytečné pokračování aby člověk pohledal. To je taky hlavním jmenovatelem - zbytečnost. Scénář je naneštěstí plný klišé, přehrávání v některých vedlejších rolích je opravdu těžko uvěřitelné a jako celek to moc nedrží pohromadě. Viděl jsem i daleko horší pokračování, to však tvůrce příliš neomlouvá. Tenhle "Back in the Habit" se jednoduše neměl konat. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Máte-li rádi černošské spiriuály, gospel či jinou americkou kostelní muziku, snad oceníte několik písniček s poměrně vysokou úrovní. Osobně takovým fanouškem sice nejsem, ale musím uznat, že kdyby ve filmu zůstaly pouze tyto zpěvné scény anebo kdybych měl k mání jenom soundtrack, nejednalo by se o promarněnou práci. Z komediálního hlediska se však musíte velice snažit, být obzvláštním fanouškem tohoto "humoru", anebo v mimořádně příznivé náladě, abyste se párkrát alespoň pousmáli. ()

Reklama

VideneFilmy 

všechny recenze uživatele

V prípade jednotky sa jednalo o priemernú komédiu so strihovými chybami. Dvojka túto slabinu posúva a dočkáme sa niekoľkých nelogických zmien záberov. Whoopi Goldberg už nie je výrazne lepšia než zvyšok obsadenia a jediný, kto si udržal svoj herecký štandard je Maggie Smith. Príbeh sme v rovnakom "habite" videli veľakrát a od začiatku vieme, ako to skončí. Hra na city pôsobí neuveriteľne, silený humor je prítomný takmer v každej scéne a ani piesne nie sú chytľavé, ako tomu bolo v prvom diele rok predtým. Hoci aj k dvojke mám od detstva pozitívny vzťah, objektívne nedosiahla priemeru vo svete komédií a jedná sa len o tradičné pokračovanie komerčne úspešného projektu. ()

char_t 

všechny recenze uživatele

Někdo správně poznal, že úspěch jedničky stál zaprvé na parádní muzice, a zadruhé na pěti nebo šesti zábavných jeptiškách. A myslel si, že tedy stačí zkopírovat jen tyhle dvě věci a dopadne to stejně. Takže tu máme film s pitomou zápletkou (nebo spíš bez zápletky), kde jeptišky z minula doplňují neskutečně otravní (a blbě napsaní) teenageři a muziku (jen o chlup horší než v jedničce) kazí prvoplánový komunitní hip-hop. Dvě hvězdy za pár dobrých písniček a za moji slabost pro Wendy Makkena a J.L.Hewitt. ()

Dark_Hark 

všechny recenze uživatele

Musím úprimne, ale naozaj úprimne povedať, že som mal proti tomuto filmu silné predsudky a odkládal som jeho pozeranie, lebo som si myslel, že to bude odpad!, ale moje myslenie bolo neoprávnené.  Každý povie, že 1 diel naozaj stačil. Potvrdzujem toto tvrdenie, ale 2 dielom nič nepokazili buďme k sebe úprimný. Zabával som sa, dostali dobrú ideu.  Musím tomuto filmu dať 5* ()

Galerie (34)

Zajímavosti (11)

  • Velká pozornost se věnovala tomu, aby byly ruce Jamese Coburna (pan Crisp) vždy úplně nebo aspoň částečně zakryty, neboť trpěl artritidou. (HappySmile)
  • V prvom filme nosí sestra Mária Robert iný habit ako ostatné mníšky. To preto, že je novicka. Pozornému oku neujde, že aj v pokračovaní stále nosí habit novicky, aj keď už uplynulo niekoľko rokov. Nejde o žiadnu chybu, pretože ak sa mníška necíti byť pripravená stať sa plnohodnotnou mníškou, môže byť novickou, ako dlho chce. (martin1m2)
  • Dcera Whoopi Goldberg - Alex Martin, si zahrála jedno z dětí v Deloresině třídě. (HappySmile)

Reklama

Reklama