Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sedmnáctiletá těhotná Novalee Nation cestuje z Tennessee do Kalifornie se svým sobeckým přítelem, rádoby muzikantem Willy Jackem. Zastávka poblíž supermarketu Wal-Mart v Oklahomě jí změní celý život. Když totiž vychází z prodejny, zjistí, že Willy Jack je pryč. Na parkovišti zůstal ležet jen její Polaroid. Osamocená a zlomená Novalee se tajně nastěhuje do obrovského supermarketu, kde si bere jídlo a zásoby přímo z regálů. Když přímo na podlaze porodí a její úkryt je prozrazen, stanou se náhle z Novalee a z její dcery Americus hvězdy. Novalee nachází novou rodinu a pomalu se mění z teenagera bez domova v úspěšnou a silnou ženu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (79)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Původně jsem chtěla napsat něco o tom, že srdce si nedá poroučet, že je dobré se jím řídit a nepromeškat šanci, která je nám nabízena, že se vyplatí věřit svému srdci a ne okolnostem. No, to bych byla možná úplně někde jinde, ale film si o to přímo říkal. Vrátím se k filmu. Osud si s námi někdy pěkně zahrává,s některými víc, s některými míň. Natalie Portman nám opět ukázala, jak velký talent má. Chvílemi jsem se smála a chvílemi přemýšlela nad trpkým osudem postav. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Ve všech směrech průměrné (často podprůměrné) drama, kde je zajímavá tak možná mladá Portmanka a krása Ashley Judd. Jinak tu není opravdu nic zajímavého, a protože má film těžko uvěřitelné dvě hodiny, je i pocitově šíleně dlouhý. Komedie to není, na drama tu není scénář, režisér ani herci a na romantiku tu chybí sympatické postavy. Celý film se mi pak smrskne na těch 20 minut, kdy Natálka bydlí ve Wal-Martu.. Stalo se to po těch snad 10 letech, co jsem to viděl naposledy, a určitě se to stane i za dalších 10 let, co jsem to viděl teď. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Ideální film na přepínání. Běželo to jako kulisa a stihnul jsem při tom zkouknout i konec Futuramy a Earla a dějově jsem v podstatě o nic nepřišel. Vždycky je tam hrozně dobrácká nálada a pak se stane tragédie a furt dokola. Nejvíc mě dostalo tornádo. To už bylo hodně přehnaný, jak tam Natalie Portman vlála na schodech. Herecky se mi nejvíc líbila Ashley Judd. ()

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Slibný začátek se velmi rychle zvrhl v typicky přeslazený biják o "silných ženských charakterech" a dojímavá Portmanová mi každou minutou navíc byla čím dál méně sympatická, jako by na začátku a na konci stála úplně jiná postava - vývoj hlavní hrdinky prostě nebyl dost dobře vychytán. A navíc sáhodlouhá stopáž a tragické tornádo... Dvěma slovy: NIC MOC ()

brumbrum 

všechny recenze uživatele

Celkom pekne, aj ked jednoduche podla USA schemy, ale hraju to celkom dobre. S komediou to ma co akoze spolocne :-o?! Tazko pochopit toto skatulkovanie.. Tak este vztahova drama - azda s romantickymi pokusmi, povedzme, za tych par bozkov medzi rozbitymi hubami. Zmlatena zena, opustena zena, sex na detoch, porod v noci na podlahe, plna rit nemanzelskych deti, uraganom zabita tetka, trhli jehovisti unesu dieta,, - nocojaviem, kto sa pri tomtok udrbava a da to do "komedia", tak cest praci.. Ale 4* to myslim zasluzi, ma to hlavu a patu, pribeh o ludoch a sviniach, o hladani lasky a o obetavosti. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • Univerzita na konci filmu, která se má nacházet na East Coast, je ve skutečnosti Baylorova univerzita ve Waco v Texasu. (HappySmile)

Reklama

Reklama