Reklama

Reklama

Pavel Sedláček

Pavel Sedláček

nar. 04.07.1941 (83 let)
Praha, Protektorát Čechy a Morava

Biografie (1)

Opět nastává ohlupování naší mladé generace dementní kapitalistickou hudbou, která degraduje naše mladé muzikanty a posluchače na tupé stádo muzikálních hlupců. Československý tisk, Rudé právo 1958 Byl jeden z prvních, který u nás začal zpívat rokenrolovou americkou hudbu, která zněla v jeho podání při koncertech v hospodských našlapaných lokálech nebo na pódiu vesnických tancovaček, kde se poslouchal familiárně řečeno bigboš nebo rock a na rozdíl od jiných… (více)

Zajímavosti (5)

Vyprávěj - Burza (2011)

  • Ve 2. minutě, když se Honzík (Jiří Novák) poprvé holí, zazní píseň „Život je pes“ od Pavla Sedláčka. Ve 12. minutě, když Slaňoch (Martin Zounar) ukazuje Veronice (Alžběta Stanková) diskokouli, zazní píseň „Mýdlový princ“ od Václava Neckáře. Ve 14. minutě, když se Honzík češe u zrcadla, zazní píseň „Lesní manekýn“ od Katapultu. Ve 33. minutě během rozhovoru Jany (Veronika Freimanová) a Kamily (Zuzana Kajnarová) v práci zazní píseň „To jsou fámy“ od Karla Gotta. Ve 45. minutě, když Honzík poslouchá desky od Kohoutka (Jan Budař), zazní píseň „Holidays in the Sun“ od Sex Pistols. Ve 45. minutě na diskotéce u Slaňocha v baru zazní píseň „Citrónová holka“ od Vítězslava Vávry. Při závěrečných titulcích hraje píseň „Love That Disco Sound“ od Bordeaux. (JenYu)

Bigbít (1998)

  • K vytvoření neologimsu „bigbít“ se hlásí dvě bigbítové legendy Pavel Sedláček a Petr Kaplan. Důvod by ten, že slovo rock 'n' roll bylo v socialistickém Československu na indexu, stejně jako tato hudba. (sator)

Galerie (9)

Reklama

Herec

Účinkující

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno