foto

Klára Sedláčková-Oltová

  • nar. 20.2.1976 (41 let)
    Pardubice, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Klára Sedláčková pochádza z Pardubíc, kde odmalička trávila takmer všetok volný čas v rôznych záujmových krúžkoch. Od prvej triedy základnej školy hrala na klavír a chodila do baletu, ktorý asi päť rokov netradične kombinovala s lyžovaním. Vo štvrtej triede uvažovala o prestupe na tanečné konzervatórium, ale našťastie - ako dnes hovorí - si zlomila nohu, čím bolo vyriešené dilema rodičov, pustiť len desaťročné dievča do veľkomesta.

K hraniu na klavír a tancovaniu neskôr pridala dramatický krúžok. Jej prvá divadelná rola bola Bourec morušový. Všetky tieto rodičmi podporované záľuby nakoniec logicky viedli k tomu, že sa Klára vo štvrtom ročníku gymnázia rozhodla pre herectvo. Na nasledujúce štyri roky štúdia na JAMU v Brne spomína ako na jedno z najkrajších období života.

Jej prvým partnerom v profesionálnom angažmá bol Karel Roden, ktorý ju sprevádza i v jej filmovom debute. V priebehu svojho angažmá v Dlouhé mala šťastie na pomerne veľkú radu veľmi rozdielnych rôl.

Peter "Algren" Remeň

Herecká filmografie

Filmy

2016 Soukromé lekce (studentský film)
2015 Malý Pán
2014 Raluca
2013 Jirka a bílé myšky
Sebemilenec (TV film)
2011 Naši furianti (divadelní záznam)
Ruka
2008 Běsi (divadelní záznam)
Pohádkové počasí (TV film)
2007 Operace Silver A (TV film)
Soudné sestry (divadelní záznam)
2006 Prachy dělaj člověka
Vřesový trůn (TV film)
2004 Román pro ženy
2003 Iguo Igua (TV film)
Král Lear (divadelní záznam)
Vinyl (studentský film)
2002 Útěk do Budína
2001 Spojení přerušeno (studentský film)
2000 Kytice
1998 Vše pro firmu (TV film)
1995 Valčík na uvítanou (TV film)

TV seriály

2015 Vraždy v kruhu (TV seriál)
Na nejvyšší úrovni (E12)
Budu v tvých vzpomínkách (E11)
Vražda s odpuštěním (E08)
další epizody (7)
Všechny moje lásky (TV seriál)
Nevěra (E19)
Napíši si dopis (E17)
Nejlepší kamarádky (E16)
další epizody (17)
2014 Škoda lásky (TV seriál)
Zamilovaná (S02E07)
2013 Špačkovi v síti času (TV seriál)
Cvikr sem, cvikr tam (E12)
Bertík zasahuje (E07)
Jak opravit maminku (E06)
2009 Poste restante (TV seriál)
2007 Trapasy (TV seriál)
2004 Hop nebo trop (TV seriál)
Pojišťovna štěstí (TV seriál)
Redakce (TV seriál)
2003 Útěk do Budína (TV seriál)
2000 To jsem z toho jelen (TV seriál)
1996 Draculův švagr (TV seriál)

Dokumentární

2009 Film o seriálu Poste restante (TV film)

TV pořady

2014 (Vel)Mistr E (TV pořad)
2011 Náš (ne)povedený kabaret (TV pořad)
2006 Kabaret z maringotky (TV pořad)
1980 Studio Kamarád (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace