Reklama

Reklama

Místo v životě

(seriál)
Rodinný
Česko, (2006–2008), 26 h 40 min (Minutáž: 51–56 min)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Martinu Lukešovou (Barbora Siedlová) a jejího přítele Jana Kadlece (Ondřej Vetchý) potkáváme ve chvíli, kdy se Martina dozvídá, že je těhotná. Rozhodnou se po delší době opět vrátit do Žďáru oznámit novinu rodičům Martiny Lukešovým (Simona Stašová a Miroslav Táborský), ale stane se neočekávaná věc V prvním díle se poprvé potkáváme s novými hrdiny. Místostarostka Petra Janatová (Anna Šišková) musí řešit složitý úkol s obyvateli satelitního městečka. Současně netuší, že její manžel advokát Janata (Jan Hrušínský) má milenku a už vůbec nepředpokládá, že by se s ní mohl rozejít. Dalším novým hrdinou je otec novináře Kadlece (Luděk Munzar). Vedle hlavních postav se můžeme těšit i na další oblíbené tváře - protřelého podnikatele Václava Rokytu (Tomáše Hanáka), jeho ženu (Petru Jungmanová), svérázného policistu Šrédra (Bohumil Klepl) či starostu Tichotu (Jaromír Dulava). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (140)

Curunír odpad!

všechny recenze uživatele

...Dřevo ukradl jsi v panském lese - komu děláš z něho koryto? "Dědovi; - již se mu ruka třese, nádobí už všechno rozbito."... - Dovolil jsem si malou citaci z Nerudovy známé básně Dědova mísa, neboť tento příměr vystihuje naprosto práci pana kameramena. Třesoucí se a trapně švenkující kamera působí naprosto tragikomicky a posouvá seriál někam do.... Je vidět, že Nova opět nezklamala a Smyczkovo velmi slušné původní Místo nahoře pěkně pohřbila... Možná je nefér, že to hodnotím, aniž bych počkal, jak se to celé vyvrbí, jenže tady mě naprosto stačil první dojem, abych věděl, že jako celek je to příšerný... ()

bloom 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že to nebude jako první série, ale že se to takhle zhorší to jsem nečekal. Karel Smyczek v jednom rozhovoru píše, že Místo nahoře bylo špatně napsané a že ho natáčel kvůli úpravám dramaturga Ivo Pelanta. Vznikl dobrý seriál a nic nebylo poznat. Teď se ale "kvalita" scénáře projevila. Kromě Kláry Apolenářové to nejspíš odmítl i Jiří Schmitzer, protože jeho postava rýpavého kolegy alkoholika Janoucha byla nahrazena postavou rýpavého kolegy alkoholika Kopřivy, kterého hraje Vladimír Kratina. Vše jakžtakž drží herci z původní série a Chlumský nemá takový cit pro malé role jako Smyczek. ()

Reklama

InJo

všechny recenze uživatele

Na tenhle seriál se v podstatě nedá koukat (poslouchat možná :)). A to z jednoho prostého důvodu: roztřesená kamera. Tvůrci se patrně doslechli, že tento trend v posledních několika letech v kinematografii hodně frčí, tak si řekli, že to taky zkusí, aby taky byli cool a in. Jenže mezi profesionální paradokumentární kamerou (Greengrass!) a tímle epileptickým záchvatem je opravdu propastný rozdíl... Navíc cpát takovýhle "akční" prvek do víceméně rodinného seriálu je samo o sobě docela na hlavu. ()

flanker.27 odpad!

všechny recenze uživatele

Nechtěl jsem těm komentářům kamery věřit, tak jsem sebral sílu a kouknul se... No, po deseti minutách jsem to vzdal, z toho bolí oči jak z výkonu našich hokejistů v Turíně. Ale možná je to záměr, lidi se na to vlastně nebudou pořádně dívat, jen občas mrknou, takže tam tvůrci můžou dát jakoukoli kravinu. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Přestože pokračování seriálu "Místo nahoře" si vzala pod svá křídla Nova, zůstal tento seriál u mě ve vyšší střední třídě - Místo nahoře vystřídalo místo lehce nad průměrem :-) Hlavní postavy zůstaly a s nimi i kvalitní herecký projev, i když jejich příběhy už mají přece jen více "novácký" nádech. Co mě ale opravdu štvalo, byla ta šílená dokumentaristická kamera...proč se s námi stále všechno houpe? ()

Galerie (141)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se ve Slaném, Roudnici, Hobšovicích, Žatci, Nové Vsi pod Pleší, Veverské Knínici a Brně. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Pokračování seriálu Místo nahoře (2004). Název se změnil, protože pokračování produkovala Nova místo České televize. (BoredSeal)

Reklama

Reklama