Reklama

Reklama

Přežít!

(seriál)
  • Velká Británie Survivors
Velká Británie, (2008–2010), 10 h 53 min (Minutáž: 50–86 min)

Série(2) / Epizody(12)

Epidemie. Svět zachvátí tzv. evropská chřipka. Smrtící virus se rychle šíří, téměř celá populace Země je nakažena, miliardy lidí umírají. A jak se hroutí vlády a státy, formují se skupinky lidí s jediným cílem – přežít! (oficiální text distributora)

Recenze (83)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Od masivního nárůstu nemocných (tzn. po cca. třiceti minutách) začal mít seriál krásně tísnivou atmosféru a ke zhoršení nedošlo ani v další sérii. Právě naopak - druhá série odstartovala ve velkém stylu a svou kvalitu si udržela až do velkého finále. Do finále končícího cliff-hangerem, který bude bohužel trvat věčně. Vtipné. Kvalitní "Survivors" jsou ukončeni po dvanácti epizodách a "Misfits", jejichž pouť započala u geniality a skončila ve sra*kách, do kterých se začali nořit už během druhé série, vydrželi nakonec sérií pět. Oblíbené postavy: Al, Najid (byli rozkošní) a ve druhé polovině seriálu i rozporuplný Tom. P.S.: Možná bych uvítala víc mrtvých hrdinů. P.P.S.: Podobnost "The Walking Dead" prostě nezkousnu. ()

Bardolin 

všechny recenze uživatele

Ptáte se proč jen 1 hvězda? Víc si tento vyumělkovaný, kostrbatě napsaný seriál s postavami bez hlubšího vývoje či plastičnosti nezaslouží. První série doukoukaná jen z donucení a s největším sebevypětím. Od britů, kteří jsou experti na seriály bych takový seriál rozhodně nečekal. Vše je šito horkou jehlou. Dialogy nepřesvědčivé. Hlavní hrdinka Vám se svým "spasitelským" syndromem začne velmi brzy lézt na nervy. Ona ani ostatní postavy v seriálu nedostávají přiliš prostoru. Velmi odbytý seriál, který si tu jednu hvězdu zaslouží jen za skvělou kameru a úvodní melodii. Již nikdy víc přežít Přežít! ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tak trochu aktuálnejší seriál vzhľadom na mediálny vírus korona. Nezaujal, ale aspoň poukázal, ako by to mohlo vyzerať, keby sme všetci podľahli tej neexistujúcej pandémii. Seriál je zas na druhej strane aj hodnotný, pretože je v podstate reálnejší ako sú predstavy súčasných panikárov, ktorí sa z obavy pred trápnou chrípkou obaľujú do igelitu, dokonca sa niektorí neváhajú vykúpať v Save. ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesně ten typ seriálu, na který jsem čekal. Prakticky vzato jde o takový "Walking dead" bez zombíků. Lidstvo postihne epidemie smrtící chřipky a vyhladí celou populaci za pár dní. Pár lidí však přežije. Postupně na sebe narážejí a podnikají další kroky, aby přežili. Někdo má nápady, někdo se jen veze. Někdo je pěkný všivák, někdo zase dobrák. Pěkně se tady ukazují všechny možné povahy a vlastnosti lidí. Jak dokáží jednat ve svízelných situacích. Jak si dokážou nebo nedokážou pomoct. Někdo chce být sám a vzdát se kontaktu s ostatními lidmi. Někdo zase sám být nedokáže a vyhledává společnost v pocitu, že by tak mohl lépe přežít a řešit budoucnost. Opravdu dost zajímavý seriál. Něco takového tu ještě v takovém velkém měřítku nebylo. Na hlavní postavy se dá dobře zvyknout. Hodně seriálu pomáhá, že v něm nehrají žádné známé osobnosti. 85% ()

elanius 

všechny recenze uživatele

Prvý diel katastrofálny, druhý som odkladal pár dní, ale rastúca kvalita bola poznať hneď ako sa prestala riešiť počiatočná chrípková pendémia. Od tretieho dielu som vedel, že som našiel ďalšiu návykový post apo záležitosť. Pozor, jedná sa o klasickú vzťahovku na pozadí vírusovej pandémie. Žiadna veľká akcia, väčšinou ani prehnané emócie. Rozdiel medzi americkou a anglickou produkciou je okamžite jasný. Je škoda, že o ďalšom osude seriálu sa ešte nerozhodlo, každopádne tlieskam za konec druhej série, ak seriál skončí mal hlavu a pätu, ak sa odpáli ďalšia séria, nadviazať nebude problém. (8/10) ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Scény z města v první sérii se natáčely v Manchesteru, ve druhé sérii pak v Birminghamu. (Lembi4)
  • Natáčelo se na pětatřicetimilimetrový film, kterému dali producenti přednost před digitálními kamerami s vysokým rozlišením. Je totiž mnohem citlivější a stačí mu méně světla. (Lembi4)
  • Roger Lloyd-Pack je jediný herec, který hrál jak v původní verzi z roku 1975, tak i v remaku z roku 2008. (Mara12)

Reklama

Reklama