Reklama

Reklama

Věra Nerušilová

Věra Nerušilová

nar. 21.04.1935 (89 let)
Zlín, Československo

Biografie (1)

Zpěvačka, šansoniérka a herečka se narodila ve Zlíně jako Věra Soudková. Otec pracoval u Bati, ale po čase se rodina odstěhovala do Třebíče. Zpěvu se věnovala odmalička, na přání rodičů vystudovala administrativu, ovládala perfektně psaní na stroji a těsnopis. Touha po zpěvu ji však záhy přivedla do Československého souboru písní a tanců. V souboru potkala i svého budoucího manžela Zdeňka, který se živil jako tanečník.   Díky svému hlasu - kontraaltu zpívala… (více)

Zajímavosti (4)

  • V letech 1961 až 1975 byla členkou Inkognita kvartet, dívčí vokální pěvecké skupiny, která vznikla v roce 1960. (sator)

Hříšní lidé města pražského - Kaprova smrt (1969)

  • V této epizodě zazní celkem tři písně: „Tři fleky od krve“, kterou zpívá Josef Zíma, „Šáhla jsem mu na zoubek“ a „Nešahej, nešahej“, které zpívá Věra Nerušilová. Oba jsou zároveň interprety písní v celovečerních filmech, které na seriál navazují. Josef Zíma zpívá „Hříšní lidé“ ve filmu Pěnička a Paraplíčko (1970) a Věra Nerušilová zpívá píseň „Kočka ze Záběhlic“ ve filmu Smrt černého krále (1971). Texty písní napsal Vladimír Sís. (Skladatel)

Galerie (12)

Reklama

Herečka

Host

Reklama

Reklama