foto

Valerie Mahaffey

  • nar. 16.6.1953 (64 let)
    Sumatra, Indonésie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Valerie Mahaffey je americká herečka a producentka. Za ztvárnění postavy Eve ze seriálu NORTHERN EXPOSURE /1990-1995/ vyhrála cenu Emmy Award jako jediná z celého natáčecího osazenstva. Později se proslavila ztvárněním extrovertní Sandy Cooper v seriálu WINGS /1990-1997/ a totálně šílené Almy Hodge v třetí sezóně seriálu DESPERATE HOUSEWIVES /2004-2012/.

Mahaffey se narodila v Indonésii a v 16 letech se s rodiči přestěhovala do Austinu v Texasu. Mahaffey absolvovala střední školu Austin High School a v roce 1975 navštěvovala bakalářský umělecký obor na University of Texas at Austin. O rok později debutovala na Broadwayi v muzikálu REX.

Valerie byla pravidelným členem hereckého štábu rodinného seriálu THE DOCTORS /1963-1982/, který ji vynesl nominaci na Daytime Emmy Award /1980/ pro nejlepší ženský herecký výkon ve vedlejší roli v kategorii drama seriálů. Hrála ve filmu WOMEN OF VALOR /1986/ a zatímco postavy byly fiktivní, tak snímek vylíčil postavení filipínských žen během druhé světové války.

V pozdních 80.letech začala Mahaffey hrát v TV komediích jako NEWHART /1982-1990/, CHEERS /1982-1993/ a SEINFELD /1989-1998/. Ve filmu NATIONAL LAMPOON'S SENIOR TRIP /1995/ hrála postavu Tracy Milford a v komedii s Timem Allenem JUNGLE 2 JUNGLE /1997/ ztvárnila postavu Jan Kempster. V roce 1999 získala pravidelnou roli v lékařském seriálu ER /1994-2009/. V roce 2003 hrála v životopisném sportovním dramatu SEABISCUIT. V roce 2009 se objevila v sedmi epizodách komediálního drama seriálu UNITED STATES OF TARA /2009-2011/.

Mahaffey hrála jako guest star ve sci-fi seriálu QUANTUM LEAP /1989-1993/, v soudním seriálu L.A.LAW /1986-1994/, v právnickém comedy-seriálu ALLY McBEAL /1997-2002/, v drama seriálu JUDGING AMY /1999-2005/, v právnickém seriálu LAW & ORDER: SPECIAL VICTIMS UNIT /1999-současnost 2013/, v sitcomu FRASIER /1993-2004/, v krimi seriálu CSI: CRIME SCENE INVESTIGATION /2000-současnost 2013/ a v řadě jiných. V letech 2011-2013 hrála postavu matky herečce Emmě Pilsbury v hudebním seriálu GLEE /2009-současnost 2013/.

Valerie Mahaffey hrála postavu Fran Horowitz v krátkodobém lékařském seriálu MONDAY MORNINGS /2013/. V témže roce získala pravidelnou roli jako Olivia Rice v comedy-drama seriálu DEVIOUS MAIDS /2013-současnost 2013/. Mezi její divadelní počiny můžeme zařadit hry Eastern Standard, Talking Heads, Top Girls a již zmíněný muzikál Rex.

Valerie Mahaffey je vdaná za Josepha Kella, s kterým má jedno dítě.

Lukáš "gatuso" Častulík

Herecká filmografie

Filmy

2016 No Pay, Nudity
Sully: Zázrak na řece Hudson
2012 Crazy Eyes
If I Were You
2011 Jack a Jill
2010 Summer Eleven
2008 Stará známost
2006 Má první svatba
2003 Seabiscuit
2002 Par 6
2001 Podivné dítě (TV film)
1997 Dinner at Fred's
Z džungle do džungle
1995 Banda na výletě
1994 Hon na čarodějnice (TV film)
1993 Děti mlhy (TV film)
1992 Till Death Us Do Part (TV film)
1990 Enemy of the People, An (TV film)
1989 Perry Mason: Případ muzikálové vraždy (TV film)
Perry Mason: Případ vraha z mužstva hvězd (TV film)
1987 Krycí jméno: Tanečník (TV film)
1986 Mr. Bill's Real Life Adventures
Rise & Rise of Daniel Rocket, The (TV film)
Smekněte, pánové (TV film)
1977 Tell Me My Name (TV film)

TV seriály

2017 Young Sheldon (TV seriál)
Pilot (E01)
2016 The Man in the High Castle (TV seriál)
Fallout (S02E10)
Loose Lips (S02E08)
2012 Zoufalé manželky (TV seriál)
Sbohem, Wisteria Lane (S08E23)
2010 S tebou je mi líp (TV seriál)
Vychovávat Hope (TV seriál)
2009 Tara a její svět (TV seriál)
Betrayal (S01E10)
Possibility (S01E09)
Abundance (S01E08)
další epizody (7)
2007 Private Practice (TV seriál)
In Which Charlotte Goes Down the Rabbit Hole (S01E06)
Vize zločinu (TV seriál)
Zoufalé manželky (TV seriál)
Všechny ty maličkosti, co děláte spolu (S03E15)
Už si vzpomínám (S03E14)
Pojď si se mnou hrát (S03E13)
další epizody (5)
2006 Zoufalé manželky (TV seriál)
Zázračná píseň (S03E10)
Miláčku, musím se ti přiznat… (S03E06)
Poslouchej, jak déšť bubnuje do střechy (S03E01)
1995 Women of the House (TV seriál)
1992 The Powers That Be (TV seriál)
1990 Zapadákov (TV seriál)
1986 Fresno (TV seriál)
1963 The Doctors (TV seriál)

TV pořady

1992 The 44th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace