Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Když Beth po nečekané smrti jednoho dne znovu obživne, chopí se její přítel Zach příležitosti a rozhodne se s ní podniknout vše, co za jejího života nestihli. Avšak jak Zach brzy zjistí, Beth není taková, jakou si ji pamatuje a brzy mu obrátí svět vzhůru nohama. Inspirovaný příběhem Mary Shelleyové, režisér a scenárista Jeff Baena natočil film kombinující elementy mladé lásky, zlomeného srdce a zombie komedie. (Larrysbride)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (33)

kingik 

všechny recenze uživatele

Beth bývala za života pohledná dívka, která chodila s ňoumovitým Zachem. Nyní je po smrti, rodiče i její přítel truchlí, ale jednoho dne se Beth vrátí s podezřele divných chováním. Nebude zdaleka jedinou, která vstane z mrtvých. A ke všemu si ani neuvědomuje, že je po smrti. Od počátku hodně lacině a málo zábavně instruovaná záležitost, která se do hororu ani plně nerozvine. Režijní rukopis Jeffa Baena byl dost slaboučký, vznikla jen jedna zapamatovatelná scéna. Je to přesně ta, v níž zombie Beth je připoutaná řetězy ke kamnům, které silou vytrhne a nese je na zádech. A ano, Beth je zlostná, silná, nadržená, posléze i nenažraná, ale nic, co by si mě režijně i příběhově podmanilo, nic, čemu by se dalo zasmát. O napětí snad film ani neusiloval, neměl ho v plánu. Film se postupně zhoršoval. Začátek, kdy se mrtvá holka k úžasu mladíka Zacha zjeví za okny domu svých rodičů a následné peripetie s jejich vztahem, to ještě ušlo (viz Pohřbít bejvalku - 2015), ale jak se náhle začali kupit oživlí mrtví, bylo to jen a jen horší. Výrobní náklady filmu musely být značně nízké, na filmu je to znát. Gore vesměs žádné, laciná výprava, neadekvátní hudební doprovod to celé jen dodělal. V podkresu zní úplně nesmyslně shluk jazzu a sraček. Uniklo mně, co způsobovalo zmrtvýchvstání, nebo to v tom filmu ani nebylo vysvětleno? Příliš nepomohla ani účast elitních druholigových hvězd. Všichni se sice snaží, i za cenu akceptovatelného přehrávání, které je nejvíc patrné u hlavní herečky Aubrey Plaza. Skoro jsem jí to ztvárnění zombie nevěřil, měla štěstí, že se na ni dalo dívat, i přes počínající hnilobu. Ale přece jen Dane DeHaan a John C.Reilly mají sakra na víc, než se zahazovat v těchto blíže neidentifikovatelných kravinách za pár babek, co mají do hororu daleko a o komedii se neznatelně otřou. Až se jednoho dne vaše přítelkyně přestane převlékat, bude si domů nosit hlínu, většinu času bude trávit na půdě a nebude libě vonět, nejspíše máte doma zombíka. Otravný film úplně o hovně. 20% ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Na začiatok: ja jednoducho nemám rád tento novodobý trend pchať zombíkov do všetkých možných žánrov. Zombies sú výhradne materiál pre horor a tomu tak bolo niekoľko desaťročí. Aj keď si dokážem užiť aj iné žánrové filmy so zombies, tak jednoducho asi nikdy nebudem mať rád to miešanie s komédiou, nebodaj srdcervúcou drámou a už vôbec nie s romantikou. Po väčšinu času k podobným filmom pristupujem so značnou dávkou skepsy a ani Life After Beth ma nepresvedčil, že dané miešanie žánrov môže fungovať. Je to síce celkom sympatická nezávislá zombie komédia, ale s pribúdajúcimi minútami tak nejako „vyprší do stratena“. Humor je len veľmi jemný – ani vyslovene trapný, ale ani vtipný – a nezasmial som sa počas filmu ani raz, o horore tu nemôže byť veľmi reč okrem možno nejakej jednej scény a ten vzťah medzi zombie dievčinou a jej partnerom je teda prinajmenšom veľmi podivný (a o racionálnosti takéhoto chovania už radšej ani nejdem písať). Vo výsledku ma síce Life After Beth v priebehu sledovania nijako a ničím neotravoval, je to znesiteľný film, ale nie je tu nič, čo by stálo za extra pozornosť. A ako tak rozmýšľam ani neviem komu ho odporučiť? Hororoví fanúšikovia si tu určite neprídu na svoje a tí čo hľadajú nejakú tú pubertálnu romancu po tom tiež siahať nebudú. Ale to je problém všetkých týchto prapodivných zombie žánrových mix, že sú v podstate určené pre všetkých a zároveň pre nikoho. Keď už by som však musel znova pozerať nejakú tú kvázi vtipnú zombie romancu, tak radšej si dám sympatickejší/kvalitnejší Warm Bodies. CELKOVO: 2* (4/10) ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Zpočátku poměrně sympatická, nezávislá, romantická zombie komedie s vlastním originálním "ksichtem", což je fajn. Postupem času se film bohužel podivně rozplizne, ztratí doposavad budované téma - v podstatě komorní romcom se v mžiku přehoupne do zombie epidemie, vývoj postav je v čudu, humor spíš trapný než vtipný. A o horor se tvůrci nesnažili ani sekundu. Nakonec je to tedy takové nula nula nic, netrpěl jsem, v první půli jsem se sem tam pousmál, ale nutkání film někomu doporučit skutečně nemám. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Až kým sa Audrey Plaza nezmenila definitívne na zombíka, tak to celkom ušlo. Ale potom? No akoby nemohla zostať po celý čas taká schizofrenická - to by bolo oveľa lepšie. Rozhodne však nechápem čo donúti také herečky ako Anna Kendrick či Aubrey Plaza prijať rolu v takomto už na prvý pohľad biednom filme? To mi zostane asi navždy záhadou. Čo sa príbehu týka, nie je to ani len na hranici priemernosti, no a s dejovým vývojom je to ešte horšie. Vlastne človek napokon zistí, že jediné čo na tomto filme bolo dobré, tak asi len pohľad na sympatickú Audrey, a asi už fakt nič iné. ()

Ghoulman 

všechny recenze uživatele

Navzdory nízkému hodnocení si myslím, že tohle je dost povedený film - sympatické obsazení mladých talentovaných herců, božský výběr indie hudby, velice zajímavé pracování s konvencemi zombie žánru, nekompromisní černý (nebo lépe řečeno spíše šibeniční) humor a k tomu navíc přesah v podobě možnosti skrytého čtení příběhu, které je možno číst jak v rovině, v níž mladý muž ztratil přítelkyni, která se vrátila jako zombie, ale též je možné jej vnímat jako příběh o vztahu, kde to dvěma lidem neklapalo, ale když se pokusil jeden z partnerů vše slepovat ze zármutku a osamělosti, zjistil, že vše, co získává od tohoto "přezrálého" vztahu je jen zatuchlý pach čehosi, co mělo raději zůstat v symbolické rovině mrtvé. Já osobně jsem navýsost spokojen (a jsem moc vděčný, že jsem mohl DeHaana po delší době znovu vidět v hlavní roli (jo a Plaza je k sežrání (byť ke konci filmů bych už asi neřekl, že přímo k nakousnutí). ()

Galerie (118)

Reklama

Reklama