foto

Jennifer Crystal Foley

  • nar. 26.1.1973 (46 let)
    Los Angeles, California, USA

Biografie

Jennifer Crystal je dcérou herca a komika Billyho, jeho manželky Janice Crystal a sestrou herečky a producentky Lindsay Crystal. Vo svetle kamier debutovala v roku 1991 v televíznom seriáli „Sessions”. Za svoj výkon bola v roku 1992 nominovaná na cenu Young Artist Award. Svoju prvú filmovú rolu hrala po boku svojho otca v roku 1994 v komédii „City Slickers II: The Legend of Curly's Gold”. Už v roku 1996 hrala jednu z hlavných postáv v dráme „The Making of a Hollywood Madam”. Ďalšiu väčšiu úlohu hrala v roku 2001 v športovej dráme „61*”, ktorá získala rad ocenení a nominácií - vrátane Emmy pre najlepší televízny film. Odvtedy účinkovala v niekoľkých seriáloch. U nás sme ju mohli vidieť v seriáli „Dr. House”, kde stvárňuje postavu Rachel Taub, manželku Dr. Chrisa Tauba.

V súkromnom živote je vydatá od roku 2000 za Michaela Foleyho, ktorého spoznala počas štúdia na Northwestern University. Z tohto manželstva pochádza dcéra Ella, narodená v roku 2003.

Vlado "JoanC" Lihocký

Herecká filmografie

Filmy

2009 Válka nevěst
2003 Sexuální rekonstrukce
They Would Love You in France
2002 Midsummer Night's Rave, A
2001 61* (TV film)
1997 35 Miles from Normal
Den otců
Don King: Jenom v Americe (TV film)
1996 Příběh doktora Fleisse (TV film)
1995 Americký prezident
Drákuloviny
Girl in the Cadillac
Ztracený Izaiáš
1994 Dobrodruzi z velkoměsta II: Legenda o Curlyho zlatě
1989 Midnight Train to Moscow (TV film)

TV seriály

2012 Sketchy (TV seriál)
Dr. House (TV seriál)
Všichni umřou (S08E22)
Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Misionářská pozice (S09E20)
2011 Dr. House (TV seriál)
Rodiče (S08E06)
Jít dál (S07E23)
Naleziště (S07E18)
další epizody (5)
2010 Dr. House (TV seriál)
Drobné oběti (S07E08)
Volba (S06E19)
Otevřít a zavřít (S06E18)
další epizody (4)
2009 Heuréka – město divů (TV seriál)
Signál z vesmíru (S03E13)
Dr. House (TV seriál)
Blažená nevědomost (S06E08)
Týmová práce (S06E07)
Na obou stranách (S05E24)
další epizody (4)
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Smrt na bowlingu (S10E08)
2008 Dr. House (TV seriál)
Proč to nejde (S05E07)
Nežádoucí účinky (S05E03)
Houseova hlava a Wilsonovo srdce 2/2 (S04E16)
2005 Inconceivable (TV seriál)
2004 Century City (TV seriál)
2001 Druhá šance (TV seriál)
Zatčení (S03E01)
Moving On (S02E21)
Armageddon (S02E19)
další epizody (9)
2000 Druhá šance (TV seriál)
Jessie má problémy (S02E06)
Den díkůvzdání (S02E04)
Knihomilové (S02E02)
další epizody (8)
1999 Providence (TV seriál)
1998 Bůžek lásky (TV seriál)
Věřte nevěřte (TV seriál)
Kolotoč / Přízrak s rudýma očima / Autobazar / Kamera / Grafity (S02E12)
1997 Advokáti (TV seriál)
Jenny (TV seriál)
1996 Arli$$ (TV seriál)
1995 Caroline in the City (TV seriál)
Vesmír: Civilizace v ohrožení (TV seriál)
Pohotovost (TV seriál)
Domov (S02E09)
1994 Dotek anděla (TV seriál)
1993 Policie New York (TV seriál)
1991 Sessions (TV seriál)
1990 Beverly Hills 90210 (TV seriál)

Host

TV pořady

1996 Show Rosie O'Donnellové (TV pořad)
1986 Oprah show (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky