foto

Kali Rocha

  • nar. 5.12.1971 (47 let)
    Memphis, Tennessee, USA

Biografie

Kali se narodila v tennesseeském Memphisu, vyrostla ale ve městě Providence ve státečku Rhode Island. Její rodina má předky v Itálii a Portugalsku. Kali má jednoho bratra, spisovatele a fotografa Seana Rocha. V roce 1993 promovala z prestižní Carnegie Mellon School of Drama.

Kali je ostřílená herečka, která si svou hereckou premiéru odbyla roku 1996 ve filmu ČARODĚJKY ZE SALEMU. O rok později na úspěch v tomto díle navázala účinkováním v televizní minisérii LIBERTY! THE AMERICAN REVOLUTION a sedmi epizodách BUFFY, PŘEMOŽITELKY UPÍRŮ, kde ztvárnila démonku Halfrek. V následujících letech si zahrála například ve WILLOVI & GRACE (tady si střihla roli slečny, která s Willem začne flirtovat, aniž by věděla, že ten o ni vůbec nemá zájem), filmech OBJEKT MÉ TOUHY a MILOSTNÝ DOPIS a seriálech BECKER, ZÁKON A POŘÁDEK a RODINNÉ PRÁVO.

V roce 2000 Kali získala svou snad nejznámější roli – zahrála si letušku, co se porve s postavou Bena Stillera ve filmu FOTR JE LOTR (postavu si zahrála znovu v pokračování téhle úspěšné komedie JEHO FOTR, TO JE LOTR.

Následovala spousta dalších postav ve spoustě dalších projektů: Kali se v roce 2005 objevila v seriálu BEZE STOPY, televizním filmu FAMILY PLAN a střihla si roli zdravotní sestry na oddělení pro pacienty nakažené HIV ve filmu 29TH AND GAY. V roce 2006 si zahrála ve SBĚRATELECH KOSTÍ filmu IRA & ABBY a také se ukázala jako postava ředitelky v minisérii UČITELÉ. Ve stejném roce také rozšířila řady CHIRURGŮ.

Po odchodu z tohoto seriálu hrála ve filmech JEN PŘES JEJÍ MRTVOLU, BRAKE, PUPPY LOVE, THE LOFT, BITS AND PIECES a seriálech KRIMINÁLKA LAS VEGAS, TAKOVÁ NORMÁLNÍ RODINKA, DROP DEAD DIVA, SHERRI nebo MŮJ PŘÍTEL MONK. Kali jednoduše někde hraje neustále, takže o její budoucnost obavy mít nemusíme.

Několik let je také šťastně vdaná. S manželem Michaelem Krikorianem má dvě děti – syna Barlowa Aixe, narozeného v roce 2008, a dceru Savri Dune, narozenou o tři roky později.

Jumpstar

Herecká filmografie

Filmy

2014 Loft
Space Station 76
2013 Bits and Pieces (TV film)
2012 Black Briefs
Domácí mazlíček (TV film)
Prozrazení
2010 Pohřben zaživa
2009 Stolen
Stopky lásky
2008 Jen přes její mrtvolu
Roztleskávač
2007 Dominový efekt
Rodinné tajemství
2006 East Broadway
Ira & Abby
2005 Bam Bam and Celeste
Confessions of an Action Star
Rodina podle plánu (TV film)
Seagull
2004 Jeho fotr, to je lotr!
Stuck
2003 Bohové a generálové
Platonically Incorrect (TV film)
2002 Bílý oleandr
2001 Když Billie porazila Bobbyho (TV film)
2000 Fotr je lotr
Podzim v New Yorku
1998 Milostný dopis (TV film)
Objekt mé touhy
1996 Čarodějky ze Salemu

TV seriály

2019 Man with a Plan (TV seriál)
Adam's Ribs (S03E08)
Hotel Hanky Panky (S03E07)
Semi-Indecent Proposal (S03E06)
další epizody (6)
2013 Liv a Maddie (TV seriál)
2012 Taková moderní rodinka (TV seriál)
Přestupný den (S03E17)
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Znovu a lépe (S12E20)
2009 Sherri (TV seriál)
Můj přítel Monk (TV seriál)
Pan Monk bojuje s radnicí (S07E16)
2007 Bejbybum (TV seriál)
Call, The (TV seriál)
Chirurgové (TV seriál)
Věčně mladí (S04E08)
Každý den tě na mysli mám (S04E05)
Touha (S03E21)
další epizody (6)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Haystack (S08E15)
2006 Policejní vyjednavači (TV seriál)
Teachers. (TV seriál)
Chirurgové (TV seriál)
Řekni, kde ti chlapci jsou (S03E07)
Cesta tam a zase zpátky (S02E15)
Sběratelé kostí (TV seriál)
Kudrnatá holka (S02E07)
2004 Kauzy z Bostonu (TV seriál)
2003 Will a Grace (TV seriál)
Karen versus Candice (S06E09)
2002 Beze stopy (TV seriál)
Taxík (TV seriál)
Buffy, přemožitelka upírů (TV seriál)
Obětavost (S07E05)
Lekce (S07E01)
Entropie (S06E17)
další epizody (6)
2001 Drzá Jordan (TV seriál)
2000 Cursed (TV seriál)
Buffy, přemožitelka upírů (TV seriál)
Šíleně zamilován (S05E07)
1999 Rodinné právo (TV seriál)
1998 Becker (TV seriál)
1997 Liberty! The American Revolution (TV seriál)

Scenáristická filmografie

Filmy

2014 Space Station 76

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace