foto

Radovan Klučka

  • nar. 21.5.1984 (35 let)
    Zlín, Československo

Biografie

Radovan Klučka je zlínský rodák, který po absolvování gymnázia nastoupil v roce 2004 na pražskou DAMU. Působil na prknech Národního divadla, Klicperova divadla v Hradci Králové, v A Studiu Rubín, divadla Gong a Na Zábradlí.

V epizodních rolích se objevil ve známých českých televizních seriálech jako je První republika, Vyprávěj, Ordinace v růžové zahradě apod. Zároveň se také podílel na televizních pořadech Vrabci v hrsti nebo Vylomeniny.

V roce 2011 měla na festivalu Otrlého diváka premiéru jeho prvotina 50°10'53.468"N, 16°33'12.266"E, kde se společně se Zdeňkem Pechou podílel na režii, produkci, scénáři a ve filmu i oba hrají. 

Zatím nejznámější a nejvýznamnější tvůrčí počin kariéry je satirický pořad Mezi Půlky, který měl na TV Stream přes čtyřicet epizod a osm milionů zhlédnutí. Na tomto pořadu pracoval jako scenárista, režisér i herec společně s kolegou Milošem Mazalem.

Whipper

Herecká filmografie

Filmy

2017 Roots in Ego
2016 Islamofob
2014 Polda (studentský film)
2013 Mythopolis (studentský film)
2012 Karaoke (studentský film)
2011 50°10'53.468"N, 16°33'12.266"E (amatérský film)

TV seriály

2020 Zrádci (TV seriál)
2019 Živé terče (TV seriál)
Epizoda 2 (E02)
2018 Modrý kód (TV seriál)
Chyták (S03E18)
2017 Ohnivý kuře (TV seriál)
Pokažený kohout (S03E36)
Manažer (S03E35)
2016 V.I.P. vraždy (TV seriál)
Brutální žihadlo (S01E12)
2015 Bezdružice (TV seriál)
Al Capone (E12)
2014 První republika (TV seriál)
Ztracený syn (S01E01)
2009 První krok (TV seriál)
Odhalení (E03)
Ber, nebo neber (E02)
Předveď se (E01)
Vyprávěj (TV seriál)
Ďáblova lest (TV seriál)
Noc hadů (E01)

Dokumentární

2015 Backstage: Podivuhodné cesty Julese Verna (TV film)
2013 Český žurnál (TV seriál)
Pančovaná republika (E03)

Hudební videoklipy

2019 Xindl X - Volnoběh (hudební videoklip)

Scenáristická filmografie

Filmy

2016 Islamofob
2011 50°10'53.468"N, 16°33'12.266"E (amatérský film)

TV pořady

2014 Mezi půlky (TV pořad)

Režijní filmografie

Filmy

2016 Islamofob
2011 50°10'53.468"N, 16°33'12.266"E (amatérský film)

TV pořady

2014 Mezi půlky (TV pořad)

Kameramanská filmografie

Filmy

2011 50°10'53.468"N, 16°33'12.266"E (amatérský film)

Host

TV pořady

2014 Mezi půlky (TV pořad)
2013 Vylomeniny (TV pořad)
2011 Vrabci v hrsti (TV pořad)
2008 Suďte je! (TV pořad)
2004 Uvolněte se, prosím (TV pořad)

Střihačská filmografie

TV pořady

2014 Mezi půlky (TV pořad)